Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ:ΤΑ 98 ΜΥΡΙΑ ΤΟΥ MEGA


Στην αρχή ο Ψυχάρης έγραψε ότι, αν μπούνε ξένοι επίτροποι στις τράπεζες, το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων θα αφελληνιστεί, μετά η εφημερίδα του Μπόμπολα την έπεσε στην κυβέρνηση, επειδή καθυστερούσε να πάρει τη δόση, μετά κυκλοφόρησαν φήμες ότι τα ΜΜΕ του Βαρδινογιάννη θα γίνουν αντιμνημονιακά, μετά ήρθε η δόση, μετά το Mega του Ψυχάρη, του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη πήρε δάνειο 98 εκατομμυρίων, μετά η κυβέρνηση έγινε απαράμιλλη, ο Σαμαράς ο καλύτερος πρωθυπουργός της Ευρώπης, ο Βενιζέλος πιο αθώος κι από τον Αλφρέδο Ντρέιφους, ο Κουβέλης έσωσε τον λαό φυγαδεύοντας στα σγουρά μαλλιά του την αιθαλομίχλη κι ο Τσίπρας φανερώθηκε ότι είναι ο καθοδηγητής των κουκουλοφόρων σύμπασας της Λατινικής Αμερικής.
Αν πηγαίνατε στην τράπεζα και η οικονομική σας κατάσταση ήταν ίδια με του Mega, αν είχατε δάνεια 110 εκατ., αν χρωστούσατε άλλα 100 εκατ. σε ταμεία, εφορίες, ηθοποιούς, αν οι ετήσιες ζημιές σας ήταν κοντά 20 εκατ., τότε θα σας μπουζουριάζανε οι σεκιουριτάδες και θα σας έριχναν στα υπόγεια της ΓΑΔΑ, για να φάτε μια κλωτσιά στο συκώτι από τον Δένδια αυτοπροσώπως. Εκτός κι αν την ύστατη στιγμή βγάζατε από την τσέπη σας ένα περιουσιολόγιο που έδειχνε ότι έχετε στην κατοχή σας μια παράνομη συχνότητα, μία Τρέμη, έναν Πρετεντέρη, έναν Καψή, έναν Τσίμα και 800.000 νοματαίους που σας βλέπουν κάθε βράδυ από πώρωση, ηλιθιότητα ή αδράνεια, οπότε, αντί να φάτε την κλωτσιά του Δένδια, θα τρώγατε 98 μύρια και ένα φοντάν.

Το δάνειο του Mega μού έφερε ενστικτωδώς στον νου τη σεπτή μορφή του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, τότε που η «Ελεύθερη Ώρα» έγραφε τη Δευτέρα «Χλέμπουρα, σε είδα να κλαδεύεις τα δέντρα χαμηλά και σου 'πιασα τη σκάλα ν’ ανέβεις πιο ψηλά», την Τρίτη «Χλεμπουράκο, γιατί κλάδευες τα δέντρα χαμηλά;», την Τετάρτη «Χλεμπουριάρη, ποιος σου 'πιασε τη σκάλα ν’ ανέβεις πιο ψηλά;» και την Πέμπτη «Τεράστια η συμβολή του κ. Χλέμπουρα στην κηπουρική και την δενδροκομία». Μετά μάθαμε ότι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο Χλέμπουρας είχε δώσει στον αγλαό Μιχαλόπουλο 50.000 ευρώ, έτσι, για να σχωρεθούν τ’ αποθαμένα του. Κρίμα. Διότι αν ο Γρηγόρης, αντί για τα 50 ψωροχιλιάρικα του Χλέμπουρα, είχε πάρει 98 μύρια από τις τράπεζες, όχι φυλακή δεν θα πήγαινε, αλλά μέχρι και Πρέσβης Καλής Θέλησης μπορεί να είχε γίνει. Καλή θέληση να υπάρχει...
Τα 98 μύρια του Mega μου έφεραν στον νου και το ανέκδοτο με τον τύπο που μπαίνει σε ένα σουβλατζίδικο και λέει: «Μάστορα, φτιάξε 99 σουβλάκια». «Να τα κάνω 100;». «Τι λε, ρε φίλε; Ποιος θα τα φάει;». Όλοι μαζί θα τα φάνε.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου