Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:ΒΕΝΙΖ-ALIEN (ΑΛΙΕΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

Έχει κάτι το μακάβριο όταν ο Βενιζέλος διαγιγνώσκει υπαρξιακά προβλήματα. Η διάγνωσή του διατυπώθηκε στην τελευταία συνέντευξή του στο λέγε-λέγε-κάτι-μένει "Βήμα" και αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Το θέμα είναι ακριβώς όπως το θέτει: to be or not to be. Και η μακάβρια πλευρά έγκειται να ακούς τον άνθρωπο που παρέλαβε ένα μεγάλο κόμμα και το μετάλλαξε σε συμπλήρωμα της διατροφής του να ασχολείται με το υπαρξιακό πρόβλημα άλλων.
Προσωπικώς, βέβαια, ουδόλως έχει τέτοιο πρόβλημα. Υπάρχει κι όσο υπάρχει θα υπάρχει -ανεξαρτήτως ποσοστών, μεταλλάξεων, λιστών, ληστών και ληστειών. Ταυτίστηκε οικεία βουλήσει με τον Άκη - και να που ο Άκης πήγε φυλακή κι ο ίδιος μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου. Χρηματοδότησε με λεφτά του δημοσίου τον Λαυρεντιάδη - και να που ο Λαυρεντιάδης έφαγε τα μούτρα του κι ο ίδιος τρώει και πίνει. Έθαψε όπως και ο Παπακωνσταντίνου το στικάκι -και να που ο Παπακωνσταντίνου πάει για Κορυδαλλό κι ο ίδιος για το δέκα το καλό.
Πολλά θα μπορούσε να προσθέσει κανείς στον κατάλογο των κατορθωμάτων του, νομικών και πολιτικών, που αποδεικνύουν ότι είναι αχτύπητος. Φτιάχνει νόμους, χαλάει νόμους, κατασκευάζει τροπολογίες, ανοίγει λογαριασμούς, κλείνει σπίτια, αλλά πάντα τη βγάζει καθαρή. Το βασικό του ταλέντο, όπως αποδεικνύεται τελευταίως, είναι ακριβώς αυτό -η συντήρηση της ύπαρξής του. Ο Βενιζέλος μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά αλλά όχι ότι δεν προσέχει τον εαυτό του, το image του, την πολιτική του σιλουέτα.
Το πράγμα μπερδεύεται ακόμα περισσότερο αν μιλήσουμε για το ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα έχει υποστεί με τη συνδρομή και του Βενιζέλου την τελική λύση στο υπαρξιακό του πρόβλημα - το ΠΑΣΟΚ απλούστατα δεν υπάρχει. Στη θέση του υπάρχει ένα μικρό, μοχθηρό και βενιζελόσχημο κόμμα-alien, που πετάχτηκε από την κοιλιά του, καταβροχθίζει ό,τι βρει στο διάβα του κι έχει ως μοναδικό σκοπό να κρατάει ζωντανή την ύπαρξη του Βενιζέλου, ο οποίος έχει ως μοναδικό σκοπό να κρατάει ζωντανή την ύπαρξη της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό να κρατάει ζωντανή την ύπαρξη των Μνημονίων, τα οποία έχουν ως μοναδικό σκοπό να καταργήσουν τη δική μας ύπαρξη.
Συνεπώς τα πράγματα είναι απλά: Όσο ο Βενιζέλος δεν έχει υπαρξιακό πρόβλημα, θα έχουμε εμείς...

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου