Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΚΛ.ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ:ΠΑΣΟΚ,ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤκ ΕΙΔ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ;
του ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ
Η 38χρονη παρουσία του ΠΑΣΟΚ στα ελληνικά πολιτικά πράγματα προσέφερε, αν μη τι άλλο, πλούσιο υλικό για τη συγγραφή φτηνών αστυνομικών μυθιστορημάτων, με όλα τα απαραίτητα στην παραλογοτεχνία υλικά: μαύρο χρήμα, μπόλικη λάσπη και συμπεριφορές τύπου Μπερλουσκόνι.
Διαβάζοντας τις τελευταίες μέρες τις δηλώσεις του πανικόβλητου Βαγγέλη Βενιζέλου και των επιτελών του σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και τα πρωτοσέλιδα των προσκείμενων στην εκάστοτε εξουσία εφημερίδων, μου ήρθε αυτόματα ο συνειρμός:
- Εξιλαστήρια θύματα -αν και αναμφισβήτητα ένοχοι- στο Ειδικό Δικαστήριο που στήθηκε απ’ αφορμή την υπόθεση Κοσκωτά, ο άλλοτε πανίσχυρος Κουτσόγιωργας, ο Γιώργος Πέτσος κι ο Δημήτρης Τσοβόλας, για να περιοριστώ στα προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα της εποχής.
- Εξιλαστήριο -προς το παρόν- θύμα της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ ο... άνετος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που μάλλον θα έχει ως παρέα στο εδώλιο κάποιους διορισμένους υπαλλήλους του και όχι πολιτικούς άμεσους συνεργάτες -ή και συνεργούς- του. Η διαγραφή του έγινε συνοπτικά, κάτι που ενισχύει την παρελθοντολογία.
Η κυβερνητική πρόταση για παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου στηρίζεται κυρίως σε «ενδείξεις για νόθευση δημόσιου εγγράφου». Δηλαδή, οι συνεργάτες (και ορισμένοι άμεσοι συνεργοί) του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού αγνοούσαν την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ ή θεωρούσαν (Βενιζέλος) ότι δεν ήταν αξιοποιήσιμη, μολονότι αυτό το υλικό ήρθε στην Ελλάδα από επίσημη πηγή, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Όμως, εδώ, ούτε καταχωρίστηκε, ούτε πρωτοκολλήθηκε, ούτε καν υπήρξε για τους πρωθυπουργούς Παπανδρέου και Παπαδήμο.

Και νεόφτωχος!
Το πρώτιστο για την κυβέρνηση της Νεοδεξιάς είναι ότι λείπουν από τη μέχρι στιγμής πρόσφατη λίστα τρία ονόματα συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου. Διευκρινίζω ότι θεωρώ τον άνθρωπο καταδικαστέο όχι μόνο γι’ αυτά τα περίπου πταίσματα, αλλά για την απάνθρωπη, δόλια και πρωτοφανή μεθόδευση με την οποία έστειλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την κατέστησε υποχείριο αφανών ευρωπαϊκών συμφερόντων.
Και θα ήθελα να τον δω στο κελί μόνο και μόνο για την απάντηση που είχε δώσει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής σε ηλικιωμένη συνταξιούχο την οποία καταδίκασε να ζει με 600 ευρώ. «Κι εμείς στην οικογένειά μου δύσκολα τα βγάζουμε πέρα», είχε πει τότε ο φτωχούλης των τουλάχιστον 20 χιλιάδων ευρώ τον μήνα (επισήμως φυσικά).
Τώρα, από τα ήρεμα κανάλια της Ολλανδίας, θα αναπολεί τα μεγαλεία και θα ετοιμάζει την υπεράσπισή του, που, αν και δεν είμαι νομικός, θαρρώ ότι είναι εύκολη υπόθεση.
- Τον είδε κανείς να νοθεύει τη λίστα; Όχι.
- Είχε δει κανείς τη λίστα προτού πάει στα χέρια του; Όχι (επισήμως).
- Ήταν δημόσιο έγγραφο; Όχι (δεν πρωτοκολλήθηκε).
- Είναι τόσο βλάκας να βγάλει τα μάτια του για ένα πρόστιμο που θα πλήρωναν οι ξαδέρφες του αν αποδειχτεί ότι παρανόμως είχαν εξαγάγει τα χρήματά τους; Όχι (με επιφύλαξη, δεδομένης και της απίστευτης υπεροψίας του).
Και από την άλλη:
- Πέρασε και από άλλα χέρια αυτή η λίστα; Ναι.
- Μπορούσαν να τη στήσουν κάποια από αυτά τα χέρια στον κ. Παπακωνσταντίνου ώστε να «χορτάσει αίμα το πόπολο»; Ναι.
- Μπορούσαν και οι επόμενοι κάτοχοι να έχουν βγάλει το κατιτίς τους ενημερώνοντας τους «φίλους τους» να καλύψουν την παρανομία και να στείλουν τα χρήματα στο υπερπέραν; Ναι.
- Μένουν έτσι στο ακαταδίωκτο Παπανδρέου, Παπαδήμος και Βενιζέλος (ώς κι ο Σαχινίδης, που, αν και «αρμόδιος» υπουργός στη συνέχεια, «δεν πήρε χαμπάρι» και τώρα υπογράφει την παραπομπή του πρώην αφεντικού του!); Ναι, έστω προς το παρόν...
Ρεζουμέ: 2 χρόνια με τριετή αναστολή λόγω πρότερου εντίμου βίου. Πλημμέλημα δεν είναι;

Θα ψηφίσουν όλοι;
Τότε, πριν από 22 χρόνια, ο Αντρέας Παπανδρέου αθωώθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο (με κύριο χαράκτη της υπερασπιστικής του πολιτικής ... τον κ. Βενιζέλο), ενώ πλήρωσαν για το σκάνδαλο ο Μένιος Κουτσόγιωργας (με τη ζωή του), ο Γιώργος Πέτσος (ηθικά) και ο Δημήτρης Τσοβόλας (μολονότι ήταν κραυγαλέα η κατ’ εντολήν παρασπονδία του).
Ας μη μας διαφεύγει ότι από τότε όλες οι ανομίες ψηφίζονται από την εκάστοτε πλειοψηφία στη Βουλή, οπότε όλα καλά για τους υπουργούς που απολαμβάνουν της προνομίας η οποία μόνο στον Πρόεδρο επιφυλάσσεται στην Ελληνική Δημοκρατία: το ανεύθυνο.
Τώρα, η τρικομματική πλειοψηφία καλείται να κουκουλώσει το σκάνδαλο της μη διερεύνησης της λίστας και να δώσει το πολιτικό «δεδικασμένο» για το χαντάκωμα και των υπόλοιπων καταλόγων με φοροφυγάδες που διαθέτει μεν το ελληνικό κράτος, αλλά δεν αξιοποιεί. Να επιτρέψει εντέλει αυτή η πλειοψηφία να συνεχιστεί το αλισβερίσι με τις αλληλοεξυπηρετήσεις του κ. Σαμαρά προς τον κ. Βενιζέλο, του κ. Βενιζέλου προς τον κ. Κουβέλη, του κ. Κουβέλη προς τον κ. Σαμαρά και πάει λέγοντας.
Οι βουλευτές των τριών κυβερνητικών κομμάτων γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει. Αλλά καλούνται να κουκουλώσουν με την ψήφο τους ένα τεράστιο, ηθικό περισσότερο παρά οικονομικό, σκάνδαλο, στέλνοντας στο Ειδικό Δικαστήριο μόνον τον κ. Παπακωνσταντίνου. Καλούνται να αντιγράψουν την αθλιότητα με την οποία ξεφορτώθηκαν τον Μένιο Κουτσόγιωργα οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν μαζί με τους δεξιούς και τους αριστερούς την παραπομπή του όταν είδαν τη μισότυφλη Δικαιοσύνη να πλησιάζει τον ηγέτη τους. Τον ίδιο Κουτσόγιωργα που όχι μόνον ανέχονταν, αλλά στήριζαν με νύχια και με δόντια.
Μα, θα μου πείτε, δεν ήταν ο πανίσχυρος αντιπρόεδρος που κινούσε όλα τα νήματα; Φυσικά! Μόνο που ό,τι έκαμνε ήταν σε απόλυτη γνώση του πολιτικού του προϊσταμένου, του Αντρέα Παπανδρέου, όπως τουλάχιστον βεβαίωναν οι τότε και τώρα μεγάλες εφημερίδες, αυτές που ζητούσαν την κεφαλή του Αντρέα Παπανδρέου επί πίνακι και κατόπιν, διά των ιδιοκτητών και διευθυντών τους, δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν έγραψαν!
                                  "ΑΥΓΗ"-3/1/2013
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου