Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ

Γαμώτο! Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για ελαφρύνσεις το 2013, δήλωσε ο Στουρνάρας. Μια ζεστή και μια κρύα μας πηγαίνουν δηλαδή. Διότι ο Σαμαράς στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του μας άνοιξε παράθυρο όχι απλώς ελπίδας, αλλά σιγουριάς. Κι έρχεται τώρα ο υπουργός του επί των οικονομικών να το κλείσει. Υπομονή για ένα ακόμα έτος - έτσι ακριβώς το είπε. Διότι η επόμενη δόση δεν θα έλθει αν χαλαρώσουμε. Εάν αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, θα χάσουμε την αξιοπιστία που έχουμε αρχίσει να ανακτούμε - αυτή είναι η σοφότερη ατάκα στη χτεσινή συνέντευξή του στο Βήμα FM.
Τον καίει η αξιοπιστία μας τον άνθρωπο. Η οποία εξαρτάται από το πόσο υπάκουα θα πληρώσουμε τα χαράτσια, πόσο μουγκά θα ξεπαγιάσουμε και πόσο πρόθυμα θα πεινάσουμε . Αλλά όταν ρωτήθηκε για τη λίστα Λαγκάρντ στην ίδια συνέντευξη, αρνήθηκε να τοποθετηθεί. Προφανώς η αξιοπιστία μας έχει να κάνει με το καλοριφέρ του κυρ Παναγιώτη και το δυάρι της κυρά Φανής, αλλά όχι με τους φοροφυγάδες-μαμούθ της λίστας και την αβρή μεταχείρισή τους από τους προκατόχους του και τον ίδιο. Που πάει να πει ότι η αξιοπιστία α λα Στουρνάρα είναι σαν το άδικο αγγούρι της λαϊκής ρήσης: Άλλος το τρώει και δροσίζεται κι άλλος το τρώει και ζορίζεται.
Πάντως δεν είναι και ντιπ ανάλγητος. Όταν ρωτήθηκε για την επέκταση του επιδόματος θέρμανσης, σχεδόν του ξέφυγε ένας υπουργικός λυγμός: Μακάρι να υπήρχαν οι δημοσιονομικές δυνατότητες, αλλά δεν υπάρχουν, είπε. 
Απέδειξε έτσι ότι κι αυτός, όπως και ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί εταίροι, καταλαβαίνουν το δράμα μας. Και με βαριά καρδιά κάνουν ό,τι κάνουν. Το 2013 θα είναι συνεπώς άλλη μια δύσκολη χρονιά, αλλά τουλάχιστον όσοι πεινούν, ξεπαγιάζουν και απελπίζονται θα έχουν μια απαντοχή: Ο Στουρνάρας τούς καταλαβαίνει και μάλιστα εύχεται δημοσίως να μπορούσε να κάνει κάτι γι’ αυτούς.
Δεν μπορεί δυστυχώς - αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της συνέντευξής του. Αναρωτιέται κανείς όμως, μετά από αυτό: Αν εκείνος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτούς, μήπως μπορούν αυτοί να κάνουν κάτι για κείνον και τους άλλους της παρέας; Να τους στείλουν, παραδείγματος χάρη, στα ζεστά τους σπίτια; Θα τους απαλλάξουν τουλάχιστον έτσι από το δράμα που περνούν προκαλώντας δράματα στους άλλους...
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου