Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Δ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ:ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ




Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μπλε και μαύρους 

κόκκους. Με αυτό τον εύστοχο τίτλο, 

σχεδόν σαράντα μέρες πριν (12/11/2011), 

η «Ε» περιέγραψε τη συστράτευση όλων 

των μνημονιακών δυνάμεων υπό τον 

Λουκά Παπαδήμο.
Η τρικομματική κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο, είναι ουσιαστικά η προηγούμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με την προσθήκη στελεχών της Ν.Δ. και βουλευτών του ΛΑΟΣ, ορισμένοι εκ των οποίων είναι γνωστοί για το ακροδεξιό παρελθόν τους, έλεγε μεταξύ άλλων στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα.
Το να μιλήσει κανείς για δικαίωση θα είναι σαν να κλέβει εκκλησία... Ουδείς νοήμων Ελληνας θα περίμενε από μια τέτοια κυβέρνηση να πετύχει. Επί δύο χρόνια, υπό τη σοφή καθοδήγηση του Γιώργου, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, τη μια κωλοτούμπα μετά την άλλη, έπαιρνε τη μια εγκληματική απόφαση μετά την άλλη... Τι θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την πολιτική;
Πολλοί πίστεψαν ότι το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου ήταν αρκετό. Τώρα, σαράντα μέρες μετά, που το καράβι τρίζει και μπάζει νερά, που ο κακός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, ξαφνικά σαν όλοι να βιάζονται να κλείσει αυτή η παρένθεση.
Η αλήθεια είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση ακολουθεί πιστά την πολιτική και τη γραμμή της προηγούμενης. Δεν κάνει τίποτα και όταν προσπαθεί να κάνει κάτι, το κάνει λάθος. Αλαλούμ, ασυνεννοησία και οι προσωπικές πολιτικές κυριαρχούν και σε αυτό το συνονθύλευμα που κάποιοι το βάφτισαν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Θυμηθείτε ότι το μόνο που θα μείνει στο τέλος θα είναι οι πανηγυρισμοί στα δελτία των οκτώ. Αλλά αυτοί πανηγύριζαν και όταν εξελέγη ο Γιώργος το 2009, χειροκροτούσαν και όταν μας έβαζε στο ΔΝΤ, ζητωκραύγαζαν και στο πρώτο Μνημόνιο, υπερθεμάτιζαν και στο Μεσοπρόθεσμο...
Η κυβέρνηση για την οποία τόσο μελάνι σπαταλήθηκε και τόσος τηλεοπτικός χρόνος ξοδεύτηκε, η κυβέρνηση που με τόσο κόπο εγκαθίδρυσαν μεγαλοεκδότες και τραπεζίτες παραπαίει...
Το αστείο είναι πως αυτή η, ουσιαστικά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, που προέκυψε από τα προβλήματα της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, υπονομεύεται από στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τα οποία όμως κατέχουν σημαντικούς θώκους στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή όπως θέλετε πείτε την, του ΠΑΣΟΚ... Του ΠΑΣΟΚου το κάγκελο δηλαδή.
Πάρτε για παράδειγμα το λαμπρό και εξέχον στέλεχος της ελληνικής πολιτικής σκηνής, τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο οποίος ως υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου καταγγέλλει τον εαυτό του ως υπουργό της κυβέρνησης Γιώργου. Ναι. Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταγγέλλει τώρα την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, που ο ίδιος πιστά υπηρέτησε, ως αντικοινωνική! Θα τρελαθούμε εντελώς.
Παρένθεση. Τα βράδια εκείνα που παιζόταν η οπερέτα στο Μέγαρο για το αν θα φύγει ή θα μείνει ο Γιώργος Παπανδρέου και για το ποιος θα είναι ή δεν θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, φίλος, ο οποίος παρακολουθούσε εκ του μακρόθεν την όλη διαδικασία, μου είχε πει πως στο τέλος οι ΠΑΣΟΚοι θα στραφούν κατά του Μνημονίου, της τρόικας και του ΔΝΤ και θα υψώσουν τα λάβαρα κατά των πολιτικών που οι ίδιοι προηγουμένως έχουν επιλέξει. Τότε γέλαγα και έλεγα στο φίλο μου ότι αυτά δεν γίνονται ούτε στη Ζιμπάμπουε. Ελα όμως που... Κλείνει η παρένθεση.
Εκεί που είχαμε μείνει λοιπόν. Η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία καλπάζει, η αγορά στενάζει, η χώρα βουλιάζει, η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία έρχεται. Και οι ταγοί του έθνους;
Ο κ. Παπαδήμος προσπαθεί να φθαρεί όσο λιγότερο γίνεται, αφού διαπίστωσε γρήγορα ότι οι εποχές που τα ΜΜΕ έχτιζαν καταλληλότερους, όπως έγινε με το φίλο του τον Σημίτη, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Ο Γιώργος κάνει τα γνωστά, τα δικά του, τα αλλοπρόσαλλα και οι δελφίνοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιος θα τερματίσει πρώτος στην κούρσα της διαδοχής, αδιαφορώντας πλήρως για τους πολίτες και φυσικά για τη χώρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς, με την πολιτική τού ολίγον έγκυος, προσπαθεί να μείνει αλώβητος, να μη χρεωθεί τη φθορά της παρούσας κυβέρνησης και να πάει όσο πιο γρήγορα γίνεται σε εκλογές, θεωρώντας ότι θα τις κερδίσει.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επικοινωνιακά τουλάχιστον, μέχρι στιγμής, είναι ο μεγάλος κερδισμένος. Κατάφερε να αποκτήσει την πολιτική νομιμοποίηση που χρειαζόταν, κατάφερε να βγει από το περιθώριο και να εμφανίζεται στο πολιτικό κάδρο ως ισότιμος συνομιλητής και πολλές φορές μάλιστα και ως ρυθμιστής. Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν η κολυμβήθρα που εναγωνίως αναζητούσε. Τώρα μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητος τις κωλοτούμπες του...
Αυτή είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μπλε και μαύρους κόκκους. Μια κυβέρνηση που εκτός από σταγονίδια έχει την αποτυχία στα γονίδια.
                                                  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 19/12/2011
==================================================================
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου