Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:Η ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ κ Η ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ




ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ":23/12/2011


Η Γερμανία, πού πίστευε ότι ήταν αλώβητη από την οικονομική κρίση, βλέπει τώρα τις 
εξαγωγές της να μειώνονται και την ανεργία να ανεβαίνει. Η αύξηση της ανεργίας μπορεί μέχρι 
τώρα να είναι μικρή αλλά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Και όπως συμβαίνει στα παγόβουνα, είναι δύσκολο να εκτιμήσεις πόσος πάγος βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια τους. Για κάποιον που παρακολουθεί τον Γερμανικό τύπο είναι εύκολο να διαπιστώσει ότι η εσωτερική κατάσταση στη Γερμανία δεν είναι από τις καλύτερες. Οι Γερμανοί εργαζόμενοι, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την ανταγωνιστικότητα των Γερμανικών εξαγωγών, στρέφουν την δυσαρέσκειά τους επηρεαζόμενοι από τα πολιτικά τους κόμματα αλλά και από τον λαϊκίστικο τους Τύπο και τα ηλεκτρονικά τους ΜΜΕ  προς τις άλλες χώρες και κυρίως προς την δική μας, που οι δικοί μας κυβερνώντες κατάντησαν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Και μπορεί οι δικοί μας πολιτικοί να πληρώνουν το τίμημα του ξεπουλήματος της χώρας μας  περιφερόμενοι κρυφά και μυστικά πίσω από φιμέ τζάμια με κουστωδίες μπράβων,  αποκομμένοι από τον δημόσιο χώρο, οι Γερμανοί όμως πολιτικοί δεν κρύβουν ότι φοβούνται και την περίπτωση της πτώχευσής μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία τους. Για να ηρεμήσει κάπως τα πράγματα η Μέρκελ, σχεδίασε και απαίτησε 
από τους ιδιώτες επενδυτές που κατέχουν Ελληνικό Δημόσιο χρέος να αναλάβουν ένα μέρος του οικονομικού βάρους, μιλάμε για το γνωστό κούρεμα, φυσικά όχι χωρίς αντάλλαγμα, που δεν είναι άλλο από το να παραδώσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας.
Το ψαλίδισμα του χρέους είναι λύση. Η επιτυχία του εξαρτάται από το πόσο θα είναι, μικρό ή μεγάλο, πώς θα γίνει και πόσο γρήγορα θα γίνει. Αν δεν είναι αρκετά μεγάλο, τόσο που αυτό που θα απομείνει να μην εμποδίζει την ανάκαμψη της χώρας, τότε θα χρειαστεί να επανέλθεις με νέο αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Είναι αυτό που οι οικονομολόγοι της Αργεντινής έλεγαν «καλύτερα ένα μεγάλο άλμα, παρά δύο μικρά, που στο δεύτερο άλμα θα αναγκαστείς να πατήσεις στο κενό». Το σίγουρο είναι ότι από αυτή την διαδικασία δεν θα βγούμε αλώβητοι. Οι Ελληνικές τράπεζες και τα Ασφαλιστικά ταμεία ως κύριοι κάτοχοι Ελληνικών ομολόγων θα εγγράψουν ζημιές. Έχει ήδη φανεί στην Ευρωζώνη ότι επειδή επίκειται ψαλίδισμα στην περιφέρειά της από πολλές χώρες, οι ξένοι επενδυτές φεύγουν από την ευρω-περιφέρεια και όχι μόνο από αυτή. Η κρίση και η αβεβαιότητα έχει «κτυπήσει» και τον κεντρικό πυρήνα της, με αποτέλεσμα ούτε η Γερμανία να μπορεί να πουλήσει τα δικά της ομόλογα για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες της. Σε αυτόν τον κόσμο κάποιος στερείται και κάποιος ταυτόχρονα κερδίζει. Όταν κόβεις μισθούς και συντάξεις και κάνεις περικοπές σε δημόσια παιδεία, υγεία, περιβάλλον κλπ, αυτό το χρήμα πάει κάπου αλλού. Είναι αυτό που λέμε στα οικονομικά «συσσώρευση μέσω της αποστέρησης». Εμείς στερούμαστε και κάποιοι άλλοι κερδίζουν.
Ζώντας λοιπόν τον δικό μας μικρόκοσμο είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε την πλατεία Κλαυθμώνος στις παλιές της δόξες με κάποια παραλλαγή. Η πλατεία Κλαυθμώνος ονομάστηκε έτσι γιατί εκεί μαζεύονταν και έκλαιγαν οι Δημόσιοι υπάλληλοι την εποχή που δεν ήταν μόνιμοι και η κάθε κυβέρνηση απέλυε τους υπαλλήλους που προσλάμβανε η προηγούμενη. Η σημερινή διαφορά είναι ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται από μια τρικομματική κυβέρνηση- μαριονέτα κατ’ εντολήν της πραγματικής κυβέρνησης που είναι η τρόικα και θα γεμίσει η Ελλάδα πλατείες Κλαυθμώνος. Πρέπει να γνωρίζει η δική μας κυβέρνηση των προθύμων ότι όταν απολύεις Δημοσίους υπαλλήλους με διαδικασίες fast truck, διαλύεις και το κοινωνικό κράτος και τις υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάνουν την χώρα μας ανταγωνιστική, κάνουν λάθος. Αν ήταν έτσι, τότε οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής θα ήταν οι πιο ανταγωνιστικές στον κόσμο.
Έχουμε καταντήσει  ο περίγελος της Ευρώπης. Το όνομά μας Γραικός, που πέρασε από την λατινική σε όλες τις Ευρωπαικές γλώσσες και κάποτε λογιζόταν σαν τιμητικός τίτλος, σήμερα δεν τολμάς να το αναφέρεις. Για τους Άγγλους είμαστε Γκρίκ, για τους Γάλλους Γρέκ για τους Ιταλούς Γκρέτσι και για τους Γερμανούς Γκρίχεν. Όσο για τους εαυτούς μας, είμαστε ότι μας κατέβει.
ΥΓ. Το Πασόκ ξεκίνησε την κομματική του πορεία με το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και την τελειώνει με το «ευτυχώς που υπάρχει η τρόικα». Τόσο καλά.

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου