Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΕΚΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Πηγή: Εφημερίδα Real News 5/2/2017

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣΟ κ.Τσίπρας είπε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα κλείσει την «αξιολόγηση», αλλά χωρίς να παραβεί τις αρχές της. Μεταξύ μας αυτή η διαβεβαίωση δεν ακούγεται και πολύ καθησυχαστική. Δεδομένης, μάλιστα, της εμπειρίας που ακολούθησε της άλλης δήλωσης, το 2015, ότι εκείνη η Βουλή δεν θα ψήφιζε – τάχα – Μνημόνιο…

Παράλληλα, πολύ φοβόμαστε ότι όταν ο κ.Τσίπρας μιλά για «αρχές», δεν συμπεριλαμβάνει το αφορολόγητο. Ούτε τις συντάξεις. Των οποίων τη νέα μείωση ζητά το ΔΝΤ. Ειδάλλως, κάτι δεν πάει καλά με τις «αρχές» του κ.Τσίπρα, αφού και το αφορολόγητο και τις συντάξεις τα έχει μειώσει – ήδη – από μια τουλάχιστον φορά…    

Επειδή, δε, πολύς λόγος άρχισε να ξαναγίνεται περί «εντίμων συμβιβασμών» (κάτι θυμίζει αυτό, ε;) και περί «συμβιβαστικής» πρότασης των καλών μας «θεσμών» – μετά και την ηρωική κυβερνητική αντίσταση – καλό είναι να εξηγήσουμε το σενάριο επί του οποίου γίνεται το παζάρι.

Το σενάριο για μετά το 2018 μιλάει για 5ετή πλεονάσματα 3,5% το χρόνο μέχρι το 2023 και ακόμα 5 χρόνια πλεονάσματα 3% το χρόνο μέχρι το 2028! Δηλαδή για μέτρα περί τα 6,5 δισ. ευρώ κατ’ έτος την πρώτη 5ετία και μέτρα 5,5 δισ. ευρώ κατ’ έτος την δεύτερη 5ετία. Σύνολο 60 δισ. ευρώ!

Δεν ξέρουμε πως λέγονται αυτά στη γλώσσα των «έντιμων συμβιβασμών» του κ.Τσίπρα και του κ.Τσακαλώτου. Αλλά στη γλώσσα αυτών που ρημάχτηκαν από τους προηγούμενους «έντιμους συμβιβασμούς» των τριών Μνημονίων, λέγονται έτσι: Τέταρτο – δεκαετές – Μνημόνιο!   
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου