Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΦΙΛΗΣ, Ο ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ

πηγή:
                                                        Γιώργος Σταματόπουλος



Οι «αμόλυντοι» και οι «μολυσμένοι»

Ουδείς, μάλλον, παίρνει στα σοβαρά όσα εκτόξευσε ο Νίκος Φίλης εναντίον του πρωθυπουργού και της συγκυβέρνησης διότι, απλούστατα, είναι πλέον πολύ αργά για κριτική - άσε που οι πολλοί θα πουν ότι αν διατηρούσε την υπουργική καρέκλα θα σιωπούσε· ποιος ξέρει...

Παρ' όλα αυτά τα (και αυτοκριτικά;) βέλη του εμφανίζουν ενδιαφέρον, όχι τόσο για την οξυδέρκεια των παρατηρήσεών του όσο για το γεγονός ότι, επιτέλους, το αυτονόητο δεν έχει εξαϋλωθεί, δεν έχει εξοριστεί εντελώς από την ανθρώπινη σκέψη και την ελληνική διάνοια.

Ηξερε από την αρχή ο κύριος Φίλης ότι «το μοντέλο λιτότητας φτιάχνει τέρατα ακροδεξιά», παρ' όλα αυτά έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τρίτο Μνημόνιο· γνώριζε ότι αυτομάτως η χώρα δεσμεύεται, υποτάσσεται, συνθηκολογεί άνευ όρων και υπεισέρχεται σε ανήθικη επιτροπεία, ότι συρρικνώνεται η δημοκρατία αφού οτιδήποτε χρειαστεί να νομοθετηθεί πρέπει πρώτα να έχει την έγκριση των δανειστών· ειδαλλιώς... γιοκ.

Ο ίδιος φρόντισε με περισσόν ζήλο να εκδιώξει από τη Βουλή τη μόνη φωνή που αντιστεκόταν στην υπογραφή του μνημονίου, αλλά τότε χάλαγε τη σούπα του κυρίου Φίλη, την εδραίωση δηλαδή της κρατικής εξουσίας που είχαν κατορθώσει να κερδίσουν.

Είπε ακόμη ο πρώην υπουργός Παιδείας: «Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί όμως να συμβεί και να πάρουμε μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι». Σταθείτε, αγαπητέ (κατά το «σταθείτε, ρε παιδιά, δεν επιβεβαιώθηκε καμιά εκτίμησή μας»), που επίσης είπε.

Πρώτη φορά θα 'ναι; Ο κύριος πρωθυπουργός έχει αποδειχτεί μετρ στις ψευδολογίες και τη σχεδόν διαστροφική αντιστροφή της πραγματικότητας, χωρίς μάλιστα ερυσίπελας τι στις παρειές του. Σε ένα ψεματάκι θα κωλώσει;

Εξάλλου έχει αρχίσει και το μεταπλάθει στον λεκτικό του οίστρο - τώρα βροντοφωνάζει, όχι ότι δεν υποχωρούμε και δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα, αλλά ότι δεν υποχωρούμε στις αρχές μας... Δηλαδή: ψηφίζουμε ό,τι να 'ναι αλλά, όλα κι όλα, έχουμε αρχές! Μα, καλά, είναι αρχή της Αριστεράς να ψηφίζει υπέρ της μακροχρόνιας λιτότητας, την οποία μάλιστα μας επιβάλλουν εταίροι και συνευρωπαίοι; Είναι αρχή της Αριστεράς μια κυβέρνηση να ψεύδεται σε σχεδόν επαγγελματική βάση; Πού ακούστηκαν όλα τούτα;

Δεν ξέρω πόσο χρόνο πήρε στον κ. Φίλη να διαπιστώσει (;) ότι «το εμείς και οι άλλοι τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και αυτοί οι μολυσμένοι». Επιτέλους, το είπε, αλλά είναι σίγουρος ότι θα τον ακούσει κανείς; Ή μήπως νομίζει ότι θα λάβει κανείς υπόψη πως «δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση (με τον Καμμένο)»; Ε, τουλάχιστον, να ακούμε εμείς οι υπόλοιποι· δεν είναι κακό.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου