Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΟΡΣΕ, ΤΑ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ


πηγή:
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ


'Όσο υστερεί ο άνθρωπος σε αγωγή και παιδεία τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται
Δεν οδηγώ, αλλά είναι κάτι που έχω παρατηρήσει. Δεν υπάρχει κλειστή στροφή σε επαρχιακό δρόμο, ανά την επικράτεια, που να μην υπάρχει εικονοστάσι. Κατά κανόνα παλιό αλλά και πρόσφατο. Καθώς δεν έχω σχέση με το αντικείμενο, δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται.
Αν δηλαδή αυτός που στούκαρε διεσώθη ή εξέπνευσε. Το ότι στούκαρε είναι βέβαιον. 

Τα εικονοστάσια δείχνουν το μέγεθος το μικρόνοου μέσου Έλληνα. Που δεν έχει συναίσθηση των πράξεών του και της συμπεριφοράς του. Η στατιστική μιλάει για πέντε νεκρούς και εξήντα τραυματίες από αυτοκινητικά δυστυχήματα σε καθημερινή βάση. Αριθμοί αδιανόητοι. Επειδή κάποιος μαλάκας πέρασε με κόκκινο. Επειδή κάποιος τριμάλακας οδηγούσε σουρωμένος. Επειδή κάποιος πήγε να στρίψει με χίλια, επειδή κάποιος άλλος πήγε να προσπεράσει χωρίς ορατότητα, επειδή, επειδή.

Αν είσαι γελοίο υποκείμενο θα βρεις χίλιους τρόπους για να το εκδηλώσεις. Κι αν στουκάρεις μόνος σου, μαζί με τα κορόιδα που σε εμπιστεύονται, κανένα πρόβλημα. Δικό σας ζήτημα. Η συζήτηση γίνεται όταν παίρνουν άλλους στον λαιμό τους. Όπως στην περίπτωση με την Πόρσε. Κι άλλο είναι να ακούς ή να διαβάζεις για θανατηφόρο τροχαίο κι άλλο να βλέπεις την Πόρσε να στουκάρει και τα δύο αυτοκίνητα να αναφλέγονται λες και είναι σκηνή σε κινηματογραφική ταινία.


Ο Αϊνστάιν είναι που είχε πει ότι «δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία». Και είχε δίκιο εκατό-μηδέν. Κι όσο υστερεί ο άνθρωπος σε αγωγή και παιδεία τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται. Με τον Έλληνα, επειδή ακριβώς παίρνει μηδέν σε αγωγή και παιδεία, να είναι ολυμπιονίκης της μαλακίας. Σε όλα τα επίπεδα.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου