Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

PANAMA PAPERS: ΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


Καπέλο Παναμά από τον τόπο σου


πηγή:
by To Skouliki Tom

Ενώ η αποκάλυψη των Panama Papers εξακολουθεί να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων, στην Ελλάδα ασχολούμαστε ακόμα με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, αν και δημόσιος υπάλληλος που έχει ρουφήξει εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τα χώνει σε συνταξιούχους του ΙΚΑ που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους και τα έφαγαν μαζί με τους τυροπιτάδες και τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Πολύς ντόρος γίνεται και για το ζήτημα διαγραφής 3 δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ αλλά αν ζεις σε μια χώρα όπου ο Πορτοσάλτε, ο Μαλέλης και ο Κονιτόπουλος θεωρούνται ακόμα δημοσιογράφοι, καταλαβαίνεις ότι ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει όρθια και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δέσεις μια πέτρα στο λαιμό σου και να φουντάρεις από καμιά πλαγιά.
Δηλαδή η ΕΣΗΕΑ διέγραψε 3 μέλη της και επέπληξε αλλά 4 (Τρέμη, Χούκλη, Σαράφογλου, Καψή) για τη στάση τους απέναντι στο δημοψήφισμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, που πήρε το ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ, επανεξελέγη μετά από 2 μήνες και παραμένει πρωθυπουργός της χώρας. Πολύ ευχάριστο αυτό.

Εν τω μεταξύ, η ΕΣΗΕΑ γιατί υπάρχει ακόμα; Αφού δεν υπάρχει ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Σε άλλα φλέγοντα ζητήματα, αρνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πασχαλινή διαφήμιση των Jumbo κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού το Πάσχα δεν είναι καθόλου κιτς και ολόκληρη η Ελλάδα χορεύει γύρω από λαχανάκια Βρυξελλών ακούγοντας Μπαχ και Μπετόβεν. Δεν γίνεται να έρχεται η λαϊκιά Άντζελα Δημητρίου και να χαλάει τη σαλονάτη αισθητική μας.

Επιστρέφοντας στο κυρίως θέμα μας, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων, ο Πρωθυπουργός της Ισλανδίας Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον υπέβαλε την παραίτηση του και οι Ισλανδοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας πρόωρες εκλογές, ώστε να βγάλουν νέο πρωθυπουργό με όνομα που δεν θα θυμίζει χαρακτήρα από το Dungeons & Dragons.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ισλανδοί – σε αντίθεση με εμάς – δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους σε θέματα διαφάνειας και διαφθοράς αλλά καλά ζώα είναι κι αυτοί, αφού επιμένουν να εκλέγουν πρωθυπουργούς οι οποίοι μετά από λίγα χρόνια οδηγούνται στα δικαστήρια.

Βέβαια, στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να μιλάμε και πολύ, αφού μετά από 6 χρόνια χρεοκοπίας δεν έχει οδηγηθεί ούτε μισός πρωθυπουργός στη Δικαιοσύνη, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι δικές μας διαδηλώσεις στις πλατείες ήταν να βάλουν τους νεοναζί στη Βουλή.

Ξαναεπιστρέφοντας στο κυρίως θέμα μας, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στα Panama Papers δεν υπάρχει κανένα όνομα Αμερικανού ή Βρετανού, οπότε καταλαβαίνουμε ότι όλο αυτό έγινε για τον Πούτιν που τα έτρωγε χοντρά παρέα με τους κολλητούς του αλλά τελικά κατέληξε να παραιτείται ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας.

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, η αποκάλυψη των Panama Papers, που εμπλέκει σε σκάνδαλα offshore εταιρειών στελέχη της FIFA, προέδρους, πρωθυπουργούς και αθλητές από ολόκληρο τον πλανήτη, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η παγκοσμιοποίηση της παράγκας έχει επιτέλους επιτευχθεί. Zoύμε το Χρυσό Αιώνα του καπιταλισμού.

Σε άλλα νέα, οι Έλληνες βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση, αφενός γιατί γεννήθηκαν έτσι, αφετέρου γιατί έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι οι 50.000 πρόσφυγες δεν είναι περαστικοί από εδώ αλλά ήρθαν για να μείνουν, αφού η μαμά Ευρώπη αποφάσισε να τους εγκλωβίσει στην Ελλάδα.

Καλά, αυτοί δεν ζητούσαν το Νόμπελ Ειρήνης; Τι πάθανε ξαφνικά;

Από την άλλη, δεν έχουν κι εντελώς άδικο, γιατί καλοί χρυσοί οι πρόσφυγες αλλά όχι και να μας κάτσουν στο σβέρκο! Δεν φτάνει που τους ταΐζουμε και τους ποτίζουμε, πετάνε και τα μωρά τους πάνω στους λιμενικούς μας!

Δεν είναι σαν εμάς που 8 στα 10 ελληνόπουλα είναι κακοποιημένα. Αυτοί είναι απολίτιστοι!

Τα πράγματα έχουν αρχίσει να αγριεύουν και θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο, μέχρι να τους μπαγλαρώσουν όλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τότε μόνο θα ησυχάσουν τα φασιστόμουτρα.

by To Skouliki Tom
(Ανήθικο δίδαγμα: 2,6 terabyte δεδομένων και μόνο ένας Παπασταύρου βρέθηκε να κρατάει την ελληνική σημαία ψηλά. Μαλακίες έλεγε ο Άδωνις. Όχι 10, 110 Παπασταύρου έπρεπε να είχαμε.)
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου