Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΣΟΡΤΣΙΛ: "ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ"


Κωπηλατώντας

πηγή:
Δημήτρης Νανούρης

Γάτες με πέταλα οι επιτελείς του Μαξίμου στη διαπραγμάτευση. Τι λέω! Άλογα κούρσας. Καλπάζουν ξέφρενα ίσια μπροστά και ποιος τους πιάνει. Άργησαν κάπως να μπουν στο κλίμα των παζαριών, αλλά από τον Ιούλιο, οπότε καρφώθηκε το σίδερο στις πατούσες τους, δεν τους σταματάς ούτε με υδραυλικά φρένα. Τρώνε τη σκόνη τους οι Κουτόφραγκοι, ασθμαίνοντες στο κατόπι τους και τρώγοντας τη μια κατραπακιά μετά την άλλη.

Ανιδιοτελώς ασφαλώς κοπιάζουν νυχθημερόν τα τεράστια πολιτικά αναστήματα, όπως ο Τσάκα-λόττος, ο Σταθ(μ)άκης και ο Α πα Παππάς, με μοναδική φιλοδοξία τη σωτηρία του τόπου και του αναξιοπαθούντος πόπολου. Πιο νουνεχείς και ικανούς κυβερνήτες δεν είχαμε αξιωθεί από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους και εντεύθεν. Κατατρόπωσαν μες στο κατακαλόκαιρο τους ανάλγητους δανειστές, τους οποίους επιπροσθέτως ατίμασαν υποχρεώνοντάς τους να συνομολογήσουν μια... έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Λιποτάκτησαν τα εξ Εσπερίας λαμόγια ερχόμενα αντιμέτωπα με τους αδιάλλακτους Έλληνες και υπέστησαν δεινή ήττα. Εμφορούμενοι από το πνεύμα του νικητή οι Συριζαίοι, επέδειξαν αξιοθαύμαστη γενναιοφροσύνη. Απεδέχθησαν πά' να πει τρίτο πακέτο δυσβάστακτων μέτρων μόνο και μόνο για να μην καταρρεύσουν ψυχικά οι συνομιλητές τους. Σάμπως θα το πλήρωναν οι ίδιοι; Για να τους βοηθήσουν να χωνέψουν το στραπάτσο, κατέστρωσαν μεφιστοφελικό σχέδιο.

Έριξαν στάχτη στα μάτια της τρόικας υπογράφοντας τάχα μου Μνημόνιο, το οποίο αφορούσε μόλις το 10% της οικονομικής πολιτικής. Το υπόλοιπο 90% σχετιζόταν με υψιπετές παράλληλο πρόγραμμα, κατάφορτο με λυτρωτικά μέτρα ανακούφισης του λαού. Σαστισμένοι απ' το πατατράκ της διαπραγμάτευσης, οι τροϊκανοί έπεσαν σαν τα χαϊβάνια στην καλοστημένη παγίδα. Το φυσούν και δεν κρυώνει απ' τον Σεπτέμβριο και μετά, καθώς βλέπουν να αποδομείται ολοκληρωτικά η νεοφιλελεύθερη πολιτική τους.

Ρεαλιστές πάνω απ' όλα, παρότι ριζοσπάστες και αριστεροί, οι ένοικοι της Κουμουνδούρου πούλησαν με το «καλημέρα» αεροδρόμια και λιμάνια. Ν' αγιάσει το χέρι του Σπίρτζη που υπέγραψε ως κλαίουσα Μαγδαληνή, καθότι, ιδίως τα τελευταία, παραπέμπουν ευθέως στις γαλέρες, στο κύτος των οποίων κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, εκατοντάδες σκλάβοι μαστιγώνονταν ανηλεώς προκειμένου να κωπηλατούν με ταχύτητα. Επρόκειτο για ύψιστο συμβολισμό υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων.

Ανάσταση διπλή οραματίζονται φέτος οι υπουργοί και βιάζονται να κλείσει η αξιολόγηση μια ώρα αρχύτερα. Προτείνουν λοιπόν αυτοβούλως αύξηση σκάρτα δύο δισ. στους έμμεσους φόρους. «Μα πλήττουν τους φτωχούς» επισημαίνουν οι κακεντρεχείς. «Διαβεβαιώνουμε ότι συμμεριζόμαστε την αγωνία του κόσμου και θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το εισόδημά του», απαντούν. Μιμούνται ανεπιτυχώς το φλέγμα του Τσόρτσιλ, που έλεγε: «Οταν πρέπει να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι ευγενικός».
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου