Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ. ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


πηγή:

Πρόκληση άνευ προηγουμένου στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Την ώρα που μειώνουν συντάξεις, περικόπτουν εφάπαξ κι αυξάνουν εισφορές για όλους τους Έλληνες, οι «ιερές αγελάδες του Κοινοβουλίου» παραμένουν στο απυρόβλητο – Αστείες δικαιολογίες από Κατρούγκαλο – Έντονη αντίδραση από Παπαδημούλη.

Την ώρα που το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους ασφαλισμένους, μειώσεις νέων συντάξεων που φτάνουν το 30%, αλλά και μόνιμους μηχανισμούς μείωσης των παροχών, ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες μένουν στο απυρόβλητο, ως συνήθως!

Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του Ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς κι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες!

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε την εξαίρεση, λέγοντας πως «το ν/σ δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».
«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ», ανέφερε, προσπαθώντας να... δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό ορίζει ότι όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις πηγαίνουν στον ενιαίο φορέα, ενώ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) παραμένουν οι συντάξεις, για τις οποίες δεν καταβάλλονταν εισφορές.

Όπως εξήγησε, οι τελευταίες αφορούν τιμητικές συντάξεις καλλιτεχνών και αθλητών, θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, ανάπηρων πολέμου αλλά και βουλευτών που εξελέγησαν πριν το 2012.
«Ο νέος νόμος ρυθμίζει τις διατάξεις για τις συντάξεις, στις οποίες υπάρχουν εισφορές», τόνισε και επανέλαβε ότι «οι συντάξεις χωρίς εισφορές μένουν εκτός πεδίου του νέου νόμου».
Έσπευσε να σημειώσει, επίσης, ότι «οι συντάξεις, χωρίς ανταποδοτικές εισφορές, δεν δίνονται από τον ενιαίο φορέα, αλλά απευθείας από τον προϋπολογισμό του κράτους».

Καταλήγοντας, και θέλοντας να κάνει το άσπρο – μαύρο, τόλμησε να ισχυριστεί ότι «μία από τις βασικές δεσμεύσεις του νομοσχεδίου είναι πως όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση, από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου έως το τελευταίο μπλοκάκι».

Οι αστείες δικαιολογίες του υπουργού δεν έπεισαν φυσικά κανέναν...

Ούτε καν τον ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος αντέδρασε έντονα στο "σκάνδαλο" του νέου ασφαλιστικού, μέσω Twitter.
«Και οι "κατ' απονομήν" συντάξεις, (βουλευτές, δήμαρχοι κ.λπ.) πρέπει να προσαρμοστούν αναλόγως. Είναι ένα ζήτημα δικαιοσύνης και κοινής λογικής», έγραψε χαρακτηριστικά.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου