Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ


πηγή:
Κώστας Εφήμερος


Χθες το απόγευμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για την πορεία της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος. Την ώρα όμως που η πρόεδρος τους Βουλής εξηγούσε (επί ώρες είναι η αλήθεια) την σημασία της στο ΣΚΑΪ είχαν σοκαριστεί με το πρώτο διαφημιστικό σποτ της εκπομπής.


ΕΝΑ ΣΠΟΤ: Αυτό το σχεδίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, η φωνή του οποίου ακούγεται άλλωστε. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι προσέφερε τη δουλειά του αφιλοκερδώς αφού η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου βρισκόταν πάντα στον πυρήνα της πολιτικής του σκέψης. Σε αυτή βασίστηκε και το ντοκιμαντέρ Debtocracy. Το ότι η ΝΔ και το μιντιακό κατεστημένο επέλεξε να επιτεθεί τόσο άγαρμπα στο διαφημιστικό της επιτροπής -αντί να επιχειρήσει κάποια ουσιαστική κριτική- δείχνει την ένδεια των επιχειρημάτων όσων αντιτίθενται στην διερεύνηση του χρέους. Οι επιθέσεις του Πάσχου Μανδραβέλη (του γνωστού απολογητή του νεοφιλελευθερισμού με την σύζυγο που εργάζεται στο δημόσιο) μας υποχρεώνει όλους (ακόμα και μένα) να στηρίξουμε ακόμα και το διαφημιστικό σποτ που σχεδίασε ο Άρης. Άτιμη κοινωνία.


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΠΟΤ




ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΟΤ



ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Παρακολούθησα την συνέντευξη Τύπου και είχα την τιμή να κάνω την πρώτη ερώτηση (αχ, άλλοι καιροί, οι δημοσιογράφοι των «κατεστημένων» ΜΜΕ πρέπει να περνάνε δύσκολες ώρες) σχετικά με την λάσπη που πετάνε τα κανάλια του Μπόμπουλα και του Αλαφούζου για το κόστος της επιτροπής. Η απάντηση της Προέδρου κράτησε περίπου 20 λεπτά και περιελάβανε μερικά σοκαριστικά στοιχεία για τις αμοιβές των συμβούλων του κράτους στην υπόθεση του συμβιβασμού με τη Siemens. Έτσι έμαθα ότι δώσαμε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ στους συμβούλους που μας πρότειναν να μην διεκδικήσουμε 2 δις αποζημιώσεις από τη γερμανική εταιρία. Νομίζω ότι παρά τις αρχικές μου επιφυλάξεις για το ρόλο της επιτροπής (αποκλειστικά εξαιτίας του χρόνου που έχει στη διάθεσή της και εξαιτίας της μη δυνατότητας της να απαιτήσει απαντήσεις από ανθρώπους που δεν θέλουν να ερωτηθούν) πιστεύω ότι η λειτουργία της θα προσφέρει κρισιμότατα αποτελέσματα και ίσως στα αλήθεια να προσφέρει νομικά επιχειρήματα για την διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους.

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ: Το κανάλι της Βουλής έχει γίνει πολύ καλύτερο από τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια. Σήμερα εκτός από την συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος μεταδόθηκε και η εναρκτήρια συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Το κανάλι της βουλής προσφέρει καθημερινή σειρά (όταν προεδρεύει η Ζωή η οποία έχει το συνήθειο να επαναλαμβάνει την ερώτηση πριν την απαντήσει με αποτέλεσμα να εξοργίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη), ψυχαγωγία (όταν ανεβαίνει στο βήμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος), τρας (όταν μιλάει ο Ψαριανός) και φυσικά λαϊκό πρόγραμμα (όταν αγορεύει ο αγοραίος Αντώνης Σαμαράς). Είναι σκέτη απόλαυση. Σταματήστε να βλέπετε σειρές μαγειρικής και γυρίστε τον τηλεοπτικό σας δέκτη στη Βουλή. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Σήμερα στις 10 και τέταρτο το βράδυ το κανάλι της Βουλής θα προβάλει το ντοκιμαντέρ των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτήδη, Debtocracy, του οποίου είχα την τιμή να συνδράμω στην παραγωγή. Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 4 ολόκληρα χρόνια αλλά σας προτείνω να καθίσετε και να το ξαναδείτε, μαζί με φίλους αν είναι δυνατόν. Θα είναι σίγουρα καλύτερο από το CSI…
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου