Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ "ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ"


πηγή:
Άντα Ψαρρά


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. μιλώντας χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ, αφού αναφέρθηκε στην απόλυτη ανομία που κυριαρχεί στην πρωτεύουσα και τις δραματικές συνέπειες για τη χώρα και τον τουρισμό λόγω της κατάληψης της Πρυτανείας, έδωσε και μια νέα εικόνα για τον λόγο που οι προσφυγικές ροές αυξάνονται στην Ελλάδα.

Φταίει -κατά τη γνώμη του- το μήνυμα της κυβέρνησης στα κυκλώματα των διακινητών ότι εδώ όλα είναι χαλαρά.

Συγκεκριμένα είπε: «Οφείλω όμως να παρατηρήσω ότι δεν έχει συμβεί κάποιο γεωπολιτικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που να δικαιολογεί αυτήν την αύξηση των ροών που παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες. Το βασικό είναι ότι έχει έρθει στην εξουσία μια κυβέρνηση η οποία έχει εκπέμψει το σήμα στα διάφορα κυκλώματα ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να μπείτε μέσα στην Ε.Ε. είναι μέσα από την Ελλάδα. Αυτό άλλαξε, δεν έγινε κάποιος καινούργιος (!) πόλεμος στην περιοχή».

Οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι σε Συρία, Λιβύη, Σουδάν, Ιράκ, Σομαλία, Αφγανιστάν -για να αναφέρουμε εδώ τους πιο άγριους και μεγάλους πολέμους με χιλιάδες να ξεριζώνονται καθημερινά για να σωθούν- μάλλον είναι ρουτίνα για τον κ. Μητσοτάκη.
Λόγω πολιτικής σκοπιμότητας απέφυγε να αναφέρει το γεγονός ότι στην Ιταλία και την Ισπανία (που δεν εκπέμπουν χαλαρά «αριστερά» μηνύματα) οι ροές προσφύγων είναι πενταπλάσιες, χωρίς φυσικά οι εκεί κυβερνήσεις να στήνονται στον τοίχο.
Τέλος, του διέφυγε ότι κάθε χρόνο μόλις καλυτερεύει ο καιρός αυξάνονται οι ροές προσφύγων σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσε να τα ζητήσει από τον προκάτοχο ή και τον ίδιο τον Γιάννη Πανούση. Βέβαια το «αίσχος» στα λιμάνια των νησιών πέρσι δεν έπαιζε στις τηλεοράσεις, ίσως γιατί πέρσι δεν θέλαμε να χαλάσουμε την τουριστική εικόνα.

Κλείνοντας ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τη δημοσιογράφο να συγκρίνει τι έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά και τι γίνεται σήμερα!

Εδώ πάλι όμως... ξέχασε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά στήθηκε στον τοίχο από όλους τους αρμόδιους επιτρόπους της Ε.Ε., την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τη Διεθνή Επιτροπή για τα Βασανιστήρια, τις Διεθνείς Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πλήθος καναλιών και ΜΜΕ που εγκαλούσαν την Ελλάδα για τα Φαρμακονήσια, την αθλιότητα της Αμυγδαλέζας και τη βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε ευάλωτους πρόσφυγες.

Τότε όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν πολυέσκαγε για τη θλιβερή εικόνα της χώρας, μια και είχε άλλες προτεραιότητες όπως το να «αδειάσει» από υπαλλήλους το Δημόσιο.
===================================================================================


Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου