Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ: ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ


πηγή:
Κώστας Καίσαρης

Περί της Νέας Φιλαδέλφειας, σήμερον.

Διευκρινίζοντας κατ' αρχήν το αυτονόητο: κανείς δημοσιογράφος δεν χτίζει και δεν γκρεμίζει γήπεδα. Δεν χτίστηκε από δημοσιογράφους το Καραϊσκάκης. Ο Κόκκαλης το έχτισε επειδή ήταν όπως σε όλες του τις δουλειές "γρήγορος".

Δεν έμεινε στη μέση ο Βοτανικός επειδή κοντράρισαν το έργο οι δημοσιογράφοι. Ο Βοτανικός χάλασε επειδή ο Βωβός και ο Τζίγγερ είχαν πάει να φτιάξουν ένα τέρας.

Δεν γκρέμισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια οι δημοσιογράφοι. Ο Γρανίτσας τη γκρέμισε.

Δεν θα χτίσουν την Αγία Σοφιά οι δημοσιογράφοι. Ότι και να γράφουν δεν έχει καμιά απολύτως σημασία. Ούτε θα χαλάσει η Αγία Σοφιά αν ένας δημοσιογράφος εκφράζει επιφυλάξεις. Όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των οπαδών.

Ο οπαδός έχει σκέψη και λειτουργία τζιχαντιστή. Μπορεί να μην έχει φτάσει στο επίπεδο να κόβει κεφάλια, αλλά ζήτημα αν υπάρχουν δύο δράμια μυαλό μέσα στη γκλάβα του. Όπως  η πίστη για τον φανατικό θρησκευόμενο λειτουργεί σαν μαστούρα, αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον οπαδό. Που ζει σ' έναν δικό του, σ' έναν εικονικό κόσμο. Έχοντας δίπλα του τα "αδέρφια του" αλλά και τους δημοσιογράφους, που γράφουνε και μιλάνε σε πρώτο και δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο: "για την ομάδα μου" και "για την ομαδάρα μας". Κάθε διαφορετική άποψη προκαλεί μίσος, οργή και αγανάκτηση.

Αφού πράγματι δεν έχει καμιά σημασία το τι γράφει και λέει ο Καίσαρης ας γυρίσουμε έξι μήνες πίσω. Στις 12 Οκτωβρίου του 2014 όταν είχε δώσει συνέντευξη αυτός που τρέχει το έργο. Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος. Το σχετικό ρεπορτάζ εδώ στο Sport24.gr είχε τίτλο "τα δύσκολα έχουν περάσει". Να δούμε, λοιπόν, τι είχε πει ο Δ. Ανδριόπουλος σαν γνώστης του ζητήματος, αλλά και σαν ενδιαφερόμενος:
-Τα πολύ δύσκολα έχουν περάσει. Αυτό που μένει από 'δω και πέρα θα το ονομάσω θέληση των εμπλεκομένων να γίνει ή να μη γίνει το έργο. Δηλαδή του Δήμου και της Περιφέρειας.
- Η Περιφέρεια έχει αναλάβει μέσω του ΕΣΠΑ το έργο της υπογειοποίησης του δρόμου μπροστά στο γήπεδο, που είναι δημόσιο έργο και κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει. Και το δεύτερο είναι αυτό το κονδύλι των 20 εκατομμυρίων για τα συνοδευτικά έργα.
- Η άδεια αναμένεται να βγει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ή τέλη του χρόνου.
- Οι επόμενες 90 ημέρες είναι οι πιο κρίσιμες και σοβαρές για το έργο.

Ας πάμε να τα κάνουμε πενηνταράκια:
- Όταν λέει ο Ανδριόπουλος ότι το έργο "εναπόκειται  στην θέληση του Δήμου και της Περιφέρειας" είναι σαφές ότι η ΑΕΚ από μόνη της δεν μπορεί να το κάνει. Σ' αυτούς του έξι μήνες που πέρασαν διαπιστώθηκε έστω και ψήγμα θέλησης από Βασιλόπουλο και Δούρου; Για τα λεφτά, δηλαδή που (έστω και μέσω ΕΣΠΑ) είναι πολλά, περισσότερα από 20 εκατομμύρια. Όταν την ίδια ώρα η Περιφέρεια μαζεύει τα αποθεματικά της και τα στέλνει στην Τράπεζα της Ελλάδος για να διευκολυνθούν οι πληρωμές μισθών και συντάξεων. Με τις συνθήκες σ' αυτούς τους έξι μήνες που πέρασαν σε ότι έχει να κάνει με το (οποίο) δημόσιο χρήματα να είναι πολύ χειρότερες.

- Σχετικά με την άδεια που θα έβγαινε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου, περπατάμε στον Απρίλιο και ακόμα δεν έχει βγει.
- Οι επόμενες 90 ημέρες που κατά τον Ανδριόπουλο ήταν οι πλέον κρίσιμες και σοβαρές για το έργο έχουν γίνει 180. Ποια είναι η πρόοδος που έχει υπάρξει;

Υπάρχει, ωστόσο, το ευχάριστο, πράγματι, νέο από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Χωρίς κανείς απ' αυτούς να πανηγυρίζουν, να αναφέρει το παραμικρό για το περιεχόμενο της απόφασης. Είτε από σκοπιμότητα, είτε από άγνοια. Η καταρχήν εξέλιξη πράγματι είναι θετική για την ΑΕΚ. Δεν πρόκειται όμως για κάτι τελεσίδικο. Το ρεπορτάζ λέει ότι το ΣτΕ πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν μπήκε στην ουσία. Επειδή δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα έννομα αποτελέσματα. Δεν έχει εκδοθεί, δηλαδή, η άδεια για λογαριασμό της ΑΕΚ. Σαν να τους λέει δηλαδή, όταν δοθεί η άδεια στην ΑΕΚ για να χτιστεί κάντε νέα προσφυγή να τη συζητήσουμε. Ξαναλέμε ότι αυτό είναι όντως ένα πολύ καλό νέο για το έργο.

Το κυρίαρχο ύστερα από 22 μήνες (από τον Ιούνιο του 2013) όταν ξεκίνημα το εγχείρημα της Αγιάς Σοφιάς είναι τα λεφτά. Ξαναλέμε ότι (πάντα κατά τον Ανδριόπουλο) η ΑΕΚ από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το έργο θα γίνει μόνο αν βάλουν (οικονομική) πλάτη Δήμος και Περιφέρεια. Αν αυτό είναι εύκολο και εφικτό πάσο. Από δικά τους λεφτά το ταμείο της Δικέφαλος ΑΕ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση έχει 1.8 εκατομμύρια. Πόσο εύκολο και εφικτό είναι να γίνουν 60 που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου; Ποιος θα βάλει τα υπόλοιπα, όταν ο ίδιος ο Μελισσανίδης μιλάει για τα δικά του δέκα-δεκαπέντε εκατομμύρια; Από που ξεκινάει δηλαδή η ΑΕΚ για να γίνει το γήπεδο; Που πατάει; Στο 1.8 εκατομμύρια που λέγαμε. Με Βασιλόπουλο-Δούρου να πετάνε τη μπάλα αράουτ και να το παίζουν "ναι μεν αλλά". Αν όλα τα άλλα που χρειάζονται για να γίνει το έργο είναι εύκολα και απλά, ΟΚ. Κανένα πρόβλημα. Όταν εύκολα και απλά δεν τα έβλεπε (σχετικά με τον Δήμο και την Περιφέρεια) ούτε ο Ανδριόπουλος.

Να το κλείνουμε λοιπόν: το τι ακούγεται και λέγεται εδώ και 22 μήνες για το γήπεδο, είτε από τον Μελισσανίδη, είτε από τον Καίσαρη, είτε από Δούρου-Βασιλόπουλο, είτε από τους Μοζαχεντίν της κιτρινόμαυρης δημοσιογραφίας δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αποτέλεσμα παράγουν μόνο οι πράξεις. Κι από πράξεις μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει, ούτε η άδεια. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που βλέπουν στο όραμα την Αγιά Σοφιά και κάνουν το σταυρό τους και θέλουν να στείλουν στο πυρ το εξώτερον τους άπιστους Θωμάδες. Δικαίωμα τους. Η τυφλή πίστη, άλλωστε, είτε στη θρησκεία είτε στην ομάδα είναι ανίκητη. Όπως η βλακεία.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου