Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ANTINEWS:ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΛΜΑ ΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


πηγή:


Εκεί στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ο ένας κουτουλάει πάνω στον άλλο

Παραλήρημα Σαμαρικού 

site για τα εσωτερικά της ΝΔ


Πρώτοι εδώ στο antinews σε όλη την διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, επισημαίναμε τα λάθη και τις αστοχίες της κυβέρνησης όπως και τις παθογένειες που κουβάλησαν μαζί τους στα Υπουργεία, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της.

Παρόλα αυτά, η χώρα έβγαινε οριστικά από τα Μνημόνια, έχοντας εξασφαλίσει την θωράκισή της μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, με σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει μπει σε έναν νέο κυκεώνα μνημονίων, χωρίς καμία χρηματοδότηση και με εμφανή τα σημάδια της ρήξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μόλις ένα μήνα μετά την εκλογή της.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, η Νέα Δημοκρατία παραμένει ο μοναδικός σταθερός πυλώνας για τη χώρα, που μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή της πορεία.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και όσοι ματαιοπονούν για να προτάξουν και πάλι της μικροπολιτικές τους φιλοδοξίες, να τους πούμε πως «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews o Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στην επερχόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη, αναμένεται να ρίξει το γάντι σε όσους κινούνται απέναντι στο εθνικό συμφέρον, χωρίς καμία αίσθηση παραταξιακής συνείδησης ή πολιτικής ευθύνης.

Οι γνωστοί απόγονοι των τζακιών, όπως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δεν έχει ακόμη φαίνεται χωνέψει την ήττα του 2009 ή δεν έχει αντιληφθεί πως δεν έχει κανέναν κοινωνικό έρεισμα και διαρρέει πως θα θέσει θέμα ηγεσίας..

Τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στη «δημιουργική ασάφεια» και την «χρηματοδοτική αβεβαιότητα», τέτοιες κινήσεις «Εφιάλτη», μόνο να αποδοκιμαστούν μπορούν από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.

O Ευριπίδης Στυλιανίδης, προσπαθεί εδώ και καιρό να ράψει το κουστούμι του δελφίνου –όταν βρίσκει χρόνο από τα μπουζούκια- αλλά ξέρει πως είναι μεγάλο για να του κάνει.

Καλά, δε θα μείνουμε τώρα στην κ. Γιαννάκου-Κουτσίκου, που κάνει την σερβιτόρα σε μυστικούς δείπνους εσωστρέφειας με menu ανοησίας και ορεκτικά που μόνο αναγούλα φέρνουν.

Τέλος ο Νίκος Δένδιας, που αφού τον προστάτεψε ο Αντώνης Σαμαράς, από πιθανή μη εκλογή στην Κέρκυρα, πραγματοποιεί γεύματα και συναντήσεις για να φτιάξει κλίμα υπέρ του.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βρει με το εσωτερικό της και αρνείται να φέρει πραξικοπηματικά το νέο Μνημόνιο στη Βουλή, τέτοιες ενέργειες, αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα χρονική περίοδο, μόνο ως πολιτική εσχάτη προδοσία μπορούν να θεωρηθούν.

Αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη στεναχώρια της Ντόρας της Εξερευνήτριας και των λοιπών παρατρεχάμενων που η ΝΔ συγκράτησε τις δυνάμεις της και δεν διασπάστηκε, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλό για αυτούς πρώτα από όλα να καταλάβουν πως η χώρα χρειάζεται μια ενωμένη, ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά.

Όσοι παίζουν το παιχνίδι του Τσίπρα να έχουν υπόψη τους πως ο απλός κόσμος της Νέας Δημοκρατίας τους βλέπει και κρίνει.

Και αν τους έστειλε στην Τρίτη θέση της Ά Αθήνας στις τελευταίες εκλογές, την επόμενη φορά θα τους στείλει εκτός Βουλής.

Εκτός βέβαια αν τους μαζέψει ο Τσίπρας, τώρα που έχει και προβλήματα με τους βουλευτές του.

Όλους αυτούς που σε μικρές ή μεγάλες μάχες υπονόμευσαν τις επιλογές της παράταξης, διέσπειραν τη διχόνοια, βάζοντας μπροστά το προσωπικό τους κέρδος και τον αχαλίνωτο αριβισμό τους.

Τζάκια και λοιπά κούτσουρα έχουν καεί προ πολλού στη φωτιά της μετριότητας και πλέον δεν κάνουν ούτε για κάρβουνα.

Όποιος λοιπόν τολμά, ας αμφισβητήσει τον Σαμαρά.

Και ας μετρηθούνε. Γιατί μόνο ως θέατρο ύψιστου σουρεαλισμού μπορεί να δει κάποιος μια εικόνα εσωστρέφειας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη να επιβάλλει τη συμφωνία στο εσωτερικό της και ταυτόχρονα η συμφωνία αυτή δημιουργεί νέα προβλήματα.

Αλήθεια, όλοι αυτοί που τρώνε τις σάρκες της παράταξης, πότε θα βγάλουν καμιά δήλωση για την Κυβέρνηση; Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι κύριοι και κυρίες, πότε θα ασκήσουν το κοινοβουλευτικό τους έργο –που για αυτό τους ψήφισε ο λαός- και θα ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση;

Όσον αφορά τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά μαθαίνουμε πως θα προχωρήσει σε μια σειρά από ουσιαστικές αλλαγές σε επίπεδο δομών, διαδικασιών και προσώπων, ξεκινώντας από το ίδιο το επιτελείο του.

Κυρίως όμως θα αναζωογονήσει την «καρδιά» της παράταξης, που είναι ο κόσμος της.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου