Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ:Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ TWITTER


Η ιστορική απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να αποκτήσει λογαριασμό στο twitter ανοίγει νέες λεωφόρους για την Καθολική Εκκλησία. Το Βατικανό δεν χρειάζεται πλέον να μοιράζει στους φτωχούς ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα, αρκεί να βγαίνει ο Ποντίφικας στο twitter και να δίνει στο χριστεπώνυμο πλήθος σιγουράκια στο στοίχημα: Ο Αλάθητος δεν θα λαθεύει ποτέ!
«Λοιπόν μάγκες, Μπορομποϊκάρνα- Τρέλεμποργκ παίζουμε άσο ξερό». «Πόσο ξερό, άγιε Πατέρα;». «Πιο ξερό κι από τη συκιά που κρεμάστηκε ο Ιούδας». «Από Αγγλία τι παίζουμε;» «Στα Αγγλάκια παίζουμε Φούλαμ - Γουλβς, άσο το ημίχρονο, δύο τελικό». «Μα, Παναγιότατε, αυτοί της Γουλβς περπατάνε». «Ναι ρε, περπατάνε, αλλά περπατάνε όπως περπάταγε ο Κύριος στη Λίμνη της Γαλιλαίας». «Από χρηματιστήριο έχεις τίποτα καλό, άγιε;». «Πάρε Καρδασιλάρη κοινές και θα φιλήσεις τα χέρια σου». «Έτσι μου είχες πει, άγιε, και για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και ήρθε ο Βενιζέλος και μου έφαγε τα μισά». «Τι να κάνουμε ρε, ο Πάπας είμαι, δεν είμαι ο Βαρουφάκης».
Η παρουσία του Βενέδικτου στα social media θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει και τον διάλογο με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία: «Έλα, Βαρθολομαίε, πως πάνε τα κέφια;». «Τι κέφια να έχω, ρε Βενέδικτε, εδώ στην τουρκιά;». «Η τουρκιά, τουρκιά, αλλά βλέπεις τη Σιλά ένα μήνα νωρίτερα από εμάς. Τέλος πάντων, άσε τη γκρίνια και έλα να πιούμε καφέ στις εφτά στην Πιάτσα Ναβόνα». «Πού να τρέχω, ρε Μπένι, στη Ρώμη. Κάνε κάτι να μοιράσουμε την απόσταση». «Εντάξει, Μπάρθι. Να πούμε στις οκτώ στη Βιέννη, στου Ζάχερ;». «Ζάχερ στάζει το στόμα σου». «Φέρε και τον Ιγνάτιο της Αντιοχείας να το κάψουμε». «Νόμιζα ότι το καις μόνο με τον Σαβοναρόλα., αλλά τέλος πάντων. Ο Ιγνάτιος εκοιμήθη, δεν το έμαθες;». «Καλά, ελάτε όταν ξυπνήσει».
Βέβαια η φύσις του twitter είναι τέτοια που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανάψουν τα αίματα: «Filioque, ρε, και πάλι filioque! Τι τον περάσατε τον Υιό, για κανένα τεμπέλη που βαριέται να εκπορεύσει το Πνεύμα;» «Ποιο filioque, ρε Μπένι; Πότε μεγαλοπιάστηκε το Περιστέρι και μου θέλει εκπόρευση και εκ του Υιού; Ολάκαιρος Πατέρας δεν του φτάνει;». «Άκου ρε πως μιλάει στον Ποντίφικα κάποιος που μένει σε φανάρι. Τι έμαθα, Μπάρθι, περιμένεις να ανάψει κόκκινο για να πουλήσεις το cd του Ρέμου;». « Μιλάς, ρε, εσύ που έχεις για κράτος τρεις κολώνες κι ένα ξωκλήσι που το φυλάνε κάτι Ελβετοί με κολάν;»
Οι διενέξεις του twitter τελειώνουν πάντα με ένα χωρατό: «Βαρθολομαίε, ξέρεις τι σκέφτηκα; Αν ζούσε ο Μωάμεθ, δεν θα μπορούσε να έχει face book!". "Ωχ ρε, με πέθανες!». «Δεν σε πέθανα, σε εκοίμησα».
                              "ΑΥΓΗ"-14/12/2012
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου