Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΟΥΠΑΚΗ:ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ, ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ, ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
Η μητέρα Τερέζα ήταν ασκητική και φορούσε ράσα. Η μητέρα Μαριάννα είναι πολύ λεπτή και φοράει Σανέλ. Η μητέρα Τερέζα ονομάσθηκε “αγία των φτωχών” για το φιλανθρωπικό της έργο. Η μητέρα Μαριάννα ονομάσθηκε “πρέσβειρα καλής θέλησης της Unesco”, για το φιλανθρωπικό της έργο επίσης. Η μητέρα Τερέζα έχει ένα αεροδρόμιο στ’ όνομά της (των Τιράνων), η μητέρα Μαριάννα ένα νοσοκομείο (Ογκολογικό Παίδων) και μια πλατεία χωριού (στην καμένη Ηλεία). Η μητέρα Τερέζα ανακηρύχθηκε αγία από την Καθολική Εκκλησία παρά τις αμφισβητήσεις της ανιδιοτέλειάς της. Η μητέρα Μαριάννα ανακηρύσσεται καθημερινώς αγία από το κανάλι του συζύγου της. Διότι σε αυτό υπερτερεί η μητέρα Μαριάννα: Την εποχή της μητέρας Τερέζας δεν υπήρχε τηλεόραση.
Να εξηγούμαστε: Η κ. Βαρδινογιάννη έχει κάθε δικαίωμα να δραστηριοποιείται όπως νομίζει. Και ούτε θ' αναζητήσουμε εδώ κίνητρα. Αφορούν την ίδια και μόνο.
Όταν όμως αυτή η δραστηριότητα μετατρέπεται σε “είδηση” και υποβάλλεται στους ιθαγενείς τηλεθεατές, σε καθημερινές δόσεις, διάρκειας μεγαλύτερης από την τραγωδία, για παράδειγμα, των 21 μεταναστών που ξεβράστηκαν σαν σκουπίδια σε μια άγρια ακτή της “φιλόξενης” πατρίδας μας, έ, τότε μας αφορά όλους.
Αν παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση τις κοσμικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες της γυναίκας του αφεντικού, από ένα κανάλι που αποτελεί τη ναυαρχίδα της ιδιωτικής τηλεόρασης στη χώρα μας και επαίρεται για την εγκυρότητα της ενημέρωσης που προσφέρει, τότε μας αφορά και το έργο της κυρίας και το έργο του καναλιού.
Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη δεν έφτιαξε απ' την τσέπη της το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων, που φέρει το όνομά της. Το ελληνικό κράτος, διά του τότε αρμοδίου υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, της παραχώρησε έκταση 9.600 στρεμμάτων. Το ελληνικό κράτος, διά του κατόπιν αρμοδίου υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, προσέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ (!) στον τηλεμαραθώνιό της. Και ο επίσης αρμόδιος Δημ. Σιούφας έδινε κι αυτός εκατοντάδες χιλιάδες εκ μέρους των ΔΕΚΟ των οποίων προΐστατο. Διότι το κράτος και υπάρχει και έχει συνέχεια και αποτελεσματικότατο είναι, όταν θέλει.
Αυτό το “μαζί τα φάγαμε”, δεν το έθιξε ποτέ κανένα δελτίο ειδήσεων, κανένας οργισμένος με τους απείθαρχους διαδηλωτές σχολιαστής του Mega. Λιβανίζουν την κ. Βαρδινογιάννη, σε κάθε προκλητική της εμφάνιση, με ντεκόρ τα καρκινοπαθή παιδάκια, τον Σάκη Ρουβά, τους παίκτες του Παναθηναϊκού ή τον νέο χορό “ζούμπα”. Την ίδια ώρα που αποσιωπούν τις καθημερινές πτήσεις απόγνωσης νέων ανθρώπων προς το κενό της ανυπαρξίας. Την ίδια ώρα που υψώνουν το παχουλό δάχτυλο προς όποια ελπίδα τολμήσει να φωνάξει την παρουσία της, χωρίς να ζητήσει την άδειά τους. Την ίδια ώρα που αυτοαναγορεύονται σε τιμητές των πάντων, χωρίς μέχρι σήμερα να βρεθεί ένας, έστω ένας, να τους πει κατάμουτρα: “Κύριοι, δεν δικαιούσθε να ομιλείτε για αντικειμενική πληροφόρηση. Εντολές εκτελείτε. Απόδειξη το πεντάλεπτο της μητέρας Μαριάννας”.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου