Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ:ΧΤΙΖΕΙ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:ΧΤΙΖΕΙ ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ
Πρώτο θέμα σε σάιτ και κανάλια η παρέμβαση του ευσυγκίνητου κυρίου Αντώνη Σαμαρά για να σωθεί η 8χρονη Μαριλένα που πάσχει από σπάνια ασθένεια. Τα αφιερώματα έδωσαν και πήραν, η μητέρα του άτυχου κοριτσιού έδωσε και συνέντευξη σε μια συγκινημένη Ελεονώρα Μελέτη. Δεν έχουμε ξανακούσει να επαναλαμβάνεται τόσες φορές η λέξη "κράτος" ούτε σε διάλεξη στη Σχολή Δημοσίας Διοίκησης. Εν ολίγοις, ευτυχώς που παρενέβη ο πολυχρονεμένος και σώθηκε το παιδί, γιατί το κακό κράτος με τα κακά γρανάζια αδιαφορούσαν.
Ο κύριος Σαμαράς χρησιμοποίησε το δράμα μιας οικογένειας για την ανάδειξή του σε ηγέτη με "ανθρώπινο πρόσωπο", σε άνθρωπο που "παρεμβαίνει και επιλύει προβλήματα"... Αυτό που κατάφερε όμως είναι να αποκαλύψει την άγνοιά του. 
Εδώ και 7 χρόνια έχει συγκροτηθεί Σωματείο Φίλων και Ασθενών με Σπάνια Ενδοκρινικά και Μεταβολικά Νοσήματα. Το προεδρείο του σωματείου είχε μάλιστα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας επί Ν.Δ. και διεκδίκησε τη νομική αναγνώριση των σπανίων νοσημάτων από τη Βουλή. Πράγματι, η γαλάζια γραφειοκρατία τότε δεν μερίμνησε. Δεν μερίμνησε αργότερα ούτε η πράσινη γραφειοκρατία. Το σωματείο, ωστόσο, με απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, κατάφερε να συγκροτηθεί ειδικό ιατρείο εντός του νοσοκομείου, κάνοντας χρήση των ήδη υπαρχουσών δομών -χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου- που δύναται πλέον να περιθάλπει παιδιά με τέτοιες σπάνιες ασθένειες.
Για την ύπαρξη του "ειδικού" αυτού ιατρείου ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, ανάμεσα στους οποίους το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας. Να ενημερώσουμε τον κ. Σαμαρά πως πρόεδρος του σωματείου είναι ο κ. Νίκος Μανιός και γενικός γραμματέας ο κ. Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όχι τίποτα άλλο, απλά καλό θα είναι να ενημερωθεί το γραφείο του πρωθυπουργού για το τι ισχύει στην Ελλάδα και τι όχι... Επίσης, η φέτα είναι τυρί με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Μη μας το μοστράρει κι αυτό ως δικό του επίτευγμα...
  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"-5/12/2012 - ΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου