Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:ΒΑΓΓΕΛΗΣ (ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ) Ο ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΗΣ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι -ακόμα- πρόεδρος της Βουλής. Και για κακή του τύχη το όνομά του βρέθηκε μπλεγμένο σε μια υπόθεση με πολύ χρήμα και ελάχιστη καθαρότητα. Με αποτέλεσμα να γίνει της κακομοίρας. Αφενός με το βάσιμο ή όχι των καταγγελιών και την ύποπτα ράθυμη αντίδραση των αρμοδίων αρχών. Αφετέρου με τις αντιδράσεις του ίδιου του εμπλεκόμενου, οι οποίες συγκροτούν ένα σκαστό αυτοτελές πολιτικό σκάνδαλο, ανεξάρτητα από την ενοχή ή την αθωότητά του σε σχέση με τις υπό έρευνα καταγγελίες.
Ως πολιτικός παράγοντας που από θεσμική άποψη εκπροσωπεί το σύνολο της ελληνικής Βουλής, συνεπώς και την Ελληνική Δημοκρατία, ο Μεϊμαράκης όφειλε να ξεχάσει και να διαγράψει διά παντός τα κατορθώματα της νιότης του και το έπος των Κενταύρων. Δυστυχώς όμως αποδείχτηκε ότι τον κουτσαβάκη κι αν τον πλένεις... Και δεν μιλάμε εδώ για το αν σε κατάσταση ψυχικού βρασμού είπε μια κουβέντα παραπάνω - που κι αυτό θα ήταν απαράδεκτο. Μιλάμε για φραστικούς τραμπουκισμούς, για απειλές, για τρομοκρατία.
Πρώτα-πρώτα τα έβαλε, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με τον δημοσιογράφο που έβγαλε στο φως την υπόθεση. Αντί να απαντήσει επί της ουσίας όσων του καταλογίζονται κατάγγειλε συνομωσία εις βάρος του, την οποία συνέδεσε -τι πρωτότυπο!- με απόπειρες αποσταθεροποίησης. Κατάγγειλε -τι πρωτότυπο κι αυτό!- ότι πίσω από τον Χατζηνικολάου κρύβονται κάποιοι αυτουργοί σκοτεινών σχεδίων - είναι δηλαδή ανδρείκελο. Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για τις διαθέσεις του απείλησε ότι θα βγάλει το θεσμικό κουστούμι και θα κατέβει στην αρένα!
Εν συνεχεία έγινε πρωταγωνιστής ενός κουτσαβάκικου προπηλακισμού συναδέλφου του στο κόμμα και στη Βουλή, επειδή δεν του άρεσαν όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του Χατζηνικολάου. Ξεπερνώντας στην ποιότητα των υβριστικών φράσεων ακόμα και τον εαυτό του -γιατί, αν θυμάστε, το έχει ξανακάνει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Και επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το ήθος των Κενταύρων της εποχής του όχι μόνο παραμένει ζωντανό, όχι μόνο έχει αναδείξει τη γενετήσια ορμή σε πολιτικό επιχείρημα, αλλά και έχει εμφιλοχωρήσει σε ανώτατους θεσμικούς θώκους.
Μετά απ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της Βουλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του. Και δεν το κάνει να ησυχάσουμε; Θα χάσει η Βουλή έναν κουτσαβάκη και θα κερδίσει έναν κατηγορούμενο...

========================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου