Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΑΛΦΑΔΙ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"
4/10/2012
Κάθε φορά που εξαπολύεται μια νέα γενική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, οι τροϊκανοί και οι κυβερνητικοί υποστηρικτές τους επιχειρούν να προκαλέσουν κλίμα πλαστής αισιοδοξίας, ώστε να δικαιολογήσουν την βαναυσότητα των μέτρων δημιουργώντας ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει φως στο τούνελ. Χρησιμοποιούν το περιτύλιγμα «του κλίματος που αλλάζει», «της διεθνούς εμπιστοσύνης», «της επιμήκυνσης» αλλά και του «νέου κουρέματος» εκβιάζοντας όχι μόνο την κοινωνία αλλά και τους δικούς τους βουλευτές για την ψήφιση του νέου πακέτου. Όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι της θεωρίας του δόγματος του σοκ, πως «για τα καλύτερα πρέπει να υποστούμε ως κοινωνία τα χειρότερα». Μόλις τρείς μήνες από τις εκλογές η κυβέρνηση Σαμαρά έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας της και η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία αρχίζει να δοκιμάζεται. 
Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης είναι ότι οι τρείς αρχηγοί αναβάλλουν την ανακοίνωση προειλημμένων αποφάσεων, ώστε να διαχειριστούν επικοινωνιακά την πολιτική τους στροφή, καθώς είναι πια φανερό σε όλους ότι πολιτεύονται εκτός προεκλογικών δεσμεύσεων και εκτός της συμφωνηθείσας προγραμματικής συμφωνίας. Τα «Ζάππεια» του Σαμαρά μας τελείωσαν και πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων ως αμαρτωλά κείμενα  Ας  κάνουμε ένα flash back και να πάμε τέσσερες μήνες περίπου πίσω, όταν ξαναπροκηρύχθηκαν οι εκλογές στις 17 Ιουνίου. Η ΝΔ μετά το ισχνό 19% στις 6 Μαΐου συσπειρώθηκε, έριξε τα μούτρα του ο Σαμαράς, μάζεψε ότι υπήρχε από 4η Αυγούστου και ΛΑΟΣ μέχρι Ντόρα, πήρε και μερικούς από τους γονατισμένους από αυτούς που ο ίδιος είχε διαγράψει πανηγυρικά λίγες μέρες νωρίτερα και άρχισαν όλοι μαζί να λασπολογούν και να εκφοβίζουν με όσα μέσα διέθεταν. Κίνησαν γη και ουρανό εντός και εκτός συνόρων, έστειλαν την Τρέμη με ιδιωτικό εφοπλιστικό αεροπλάνο στη Γαλλία να πάρει συνέντευξη από τον Ολάντ μεταξύ δύο δελτίων ειδήσεων, έβαλαν τους διάφορους Μπαρόζο να απειλούν τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους (τόσο τους εκτιμούν), ξέπεσαν ακόμα και να πουν χωρίς ντροπή ότι όποιος είχε ωφεληθεί έστω και λίγο από την ΝΔ να τρέξει να τους ψηφίσει και όλος αυτός ο χαμός τι μάζεψε; Ένα κακορίζικο 29,66% μάζεψε. Αυτό φυσικά δεν έφτανε, κόλλησαν και τα δύο εξαπτέρυγα (Πασόκ, Δημάρ) και σαν καλοί μαθητές πασπαλίζουν την κάθε πολιτική τους απόφαση  με γενικολογίες και κηρύγματα, ενώ στην πράξη συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τρόικας χωρίς καμία άξια λόγου αντίρρηση.
 Όσο για την παρουσία του νυν υπουργού των οικονομικών Γ.Στουρνάρα στην συγκυβέρνηση των τριών, αποτελεί μια «φυσιολογική εξέλιξη». Ο νέος ούλτρα φιλελεύθερος υπουργός είναι για την Αριστερά (όχι για την Δημάρ) απόλυτα συνεπής επιλογή μιας κυβέρνησης που θα βαδίσει στο δρόμο του μνημονίου. Οι τελευταίες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που αποφάσισαν, είναι στο σύνολό τους οριζόντιες. Ακόμα και η περιβόητη ρήτρα του 2014 για νέα πρόσθετα μέτρα αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι τους, ρήτρα οριζόντιων περικοπών είναι. Το δικό μας αλφάδι τα δείχνει όλα οριζόντια, το δικό τους είναι χαλασμένο.

           Tweets  από τα Κεραμίδια
-Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου είχε γενέθλια το  Πασόκ.
-Πόσα έκλεισε;
-Πολλά: Σπίτια, μαγαζιά, επιχειρήσεις …
***
Σαμαράς: Κόβω μισθούς και συντάξεις.
Βενιζέλος: Τα βλέπω.
Κουβέλης: Ντούκου.
***
Σαμαράς: Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία, θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες από τις περικοπές.
-Αυτά ακούει η γιαγιά μου και θέλει να ζήσει μέχρι τα 120
***
Ο Βενιζέλος έκοψε δύο ακτίνες από τον ήλιο του Πασόκ. Από εννέα τις έκανε επτά. 
Τις δύο τις πήρε ο Γιώργος για το ποδήλατο του.
***
-Ρε φίλε, το ήξερες ότι ο Πάγκαλος συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
-Έλα ρε, σε τι άθλημα;
-100 μέτρα μπουφέ.
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου