Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ:ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Γράφει: Ο Προβοκάτορας ο Είρων
Σ’ αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, στη χώρα όπου ο τράχηλος του υπηκόου μόνο ζυγό έμαθε να υποφέρει (κι ας νομίζει ότι πάσχει από αυχενικό σύνδρομο) τίποτα δεν υπάρχει που θα βγάλει από τη νιρβάνα τους αυτούς τους πολίτες. Όλα είναι μικρής σημασίας και κυρίως αν δεν έχει και καμιά αρπαχτή γίνεται ευτελούς αξίας και ανάξιο λόγου να ασχοληθούμε. 
Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Μιλώ για το βιβλίο Γραμματικής της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Εκεί όπου μετά από 18 χρόνια στα θρανία όλων των βαθμίδων και αποφοιτήσας με λίαν  καλώς από σοβαρή θεωρητική σχολή (άρα συνάφεια με τη γλώσσα) διαβάζω ο γέρων πια (και μη μου πείτε ότι γηράσκω αεί διδασκόμενος. Εδώ δεν κολλάει) ότι το αλφάβητο που εγώ κι εσείς είχαμε μάθει δεν ισχύει. Γιατί τι κι αν ο λαϊκός ρεμπέτης τραγούδησε ότι τα φωνήεντα είναι εφτά. Λάθος μεγάλο. Τα φωνήεντα είναι πέντε και ποιά; Το α,ε,ι,ο,ου. Δεν υπάρχουν άλλα. Φταίει ο ρεμπέτης ο αγράμματος; (το δήλωνε ότι δεν έχει πάει στο σχολείο), φταίει η λιτότητα της Μέρκελ; (Μη χαλάτε μελάνι για δίφθογγους κι άλλες αηδίες;). φταίει που μας κυβερνάνε δοσίλογοι; Τι από όλα αυτά φταίει; Και δεν σταματούμε εδώ. Το ξ και το ψ δεν είναι σύμφωνα, είναι διπλά και γράφονται κς και πς. Όμως είναι σύμφωνο το ντ και το μπ. Σαράντα αιώνες και βάλε φοινικικού αλφαβήτου τέτοια παραποίηση δεν είχε ματαγίνει. Ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων, ο Θουκυδίδης, ο Λυσίας και οι άλλοι που έγραφαν αυτού του είδους τη γραμματική δεν την χρησιμοποίησαν. Κι όλα αυτά επί υπουργείας στο Υπ. Παιδείας της κας Διαμαντοπούλου. 
Αυτής που μας είχε ζητήσει να κάνουμε την αγγλική επίσημη γλώσσα. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα μια δασκάλα. Αυτή που κάθε μέρα αγωνιά να διδάξει μικρά παιδιά πέντε κολλυβογράμματα  και να τους δώσει έστω μια μικρή βάση για να βγουν στη ζωή με κάποια εφόδια. Και αμέσως βγήκαν 140 γλωσσολόγοι να την κατασπαράξουν. Ώπα ρε μεγάλε! Που ήσασταν εσείς κρυμμένοι τόσα χρόνια οι επαΐοντες; Πότε στην Ελλάδα αυγατίσατε και γίνατε τόσοι πολλοί; Βέβαια είναι και αυτό φαινόμενο αυτής της χώρας. Γίνεται σεισμός; Συνωστίζονται οι σεισμολόγοι στα παράθυρα. Βομβαρδίζουν οι Αμερικανοί το Αφγανιστάν, το Ιράκ σπρώχνονται οι διεθνολόγοι, οι πολεμολόγοι και οι οπλολόγοι. Μέσα σ’ ένα βράδυ ξεπετιούνται και θεριεύουν.  Και συναγωνίζονται για το ποιος θα βρει στασίδι στο δελτίο των 8 μμ και το επόμενο βράδυ. Σιγά, μη σπρώχνεστε οι επιστήμονες!!! Δεν πείσατε κανένα. Χάζι σας κάνουμε. Γιατί ακόμη κι αν ο ίδιος ο Μπαμπινιώτης καταδέχτηκε να απαντήσει μη νομίζετε ότι έπεισε. Πιο επιστημονική ήταν η επιστολή της ασήμαντης και άσημης δασκάλας από τα λεγόμενα του πρωτοκλασάτου, ο οποίος μη έχοντας επιστημονικά κριτήρια προσπάθησε να αποδημήσει τη δασκάλα. Αλλά όλα αυτά για τα οποία δεν αξίζει να ασχολούμαστε έχουν τη βάση τους στη δεκαετία του ’70 όταν ο Κίσινγκερ έλεγε πως για να διαλύσεις τους Έλληνες πρέπει να διαλύσεις τη γλώσσα τους, να ακυρώσεις τη θρησκεία τους και να παραποιήσεις την ιστορία τους. 
Από το 1981 όταν το Πασόκ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, η πρώτη του κίνηση ήταν να καταργήσει τα Αρχαία Ελληνικά, και να αλλάξει τη γραμματική του Τριανταφυλλίδη ένα πραγματικά επιστημονικό εργαλείο γλώσσας και ξάφνου είδαμε να προβάλετε ως αυθεντία ο Κος Μπαμπινιώτης αρχικά με το περίφημο λεξικό του όπου λέξεις της δημοτικής, της αργκό, και ιδιωματισμών ονομάστηκαν δημοτική. Κι έτσι η «μαλλιαρή» ονομάστηκε δημοτική. Είναι επίσης γνωστό ότι ως άνθρωποι των γραμμάτων που κάλυπταν πανεπιστημιακές θέσεις άρχισαν να αναδεικνύονται συγγενείς πολιτικών, συγγενείς άλλων καθηγητών, και κομματικές νομενκλατούρες.  Γι΄ αυτό και σε καμιά περίπτωση ό,τι κι αν γινόταν δεν είχαμε αντίδραση από τους ανθρώπους των γραμμάτων. Έτσι λοιπόν κάποιοι αναρριχήθηκαν έχοντας και την κατάλληλη προώθηση από τα μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζοντας τους ως τις μοναδικές αυθεντίες. Άνθρωποι σαν την δασκαλίτσα απλώς ενοχλούσαν το σύστημα και τους πέταγαν στον Καιάδα. Τα πάντα έχουν σχέδιο. Σιγά – σιγά γίνονται. Αφού πιάσαμε και την Ιστορία, αδελφή ο Μ.Αλέξανδρος, άσε τους Σκοπιανούς να τον κάνουν αγάλματα, συνωστίζονταν οι Έλληνες στην προκυμαία της Σμύρνης λες και θα’ χαναν το καραβάκι που θα τους πήγαινε εξοχή. Έτσι κάτι κόψε από δω, άλλαξε από κει στα παιδιά στην πιο ευαίσθητη ηλικία τους, προσπαθούν να τους περάσουν την προπαγάνδα του αφελληνισμού. Έτσι λοιπόν μη σας εκπλήξει αν σε 1 - 2 χρόνια τελειώσουμε με το Φοινικικό αλφάβητο και χρησιμοποιείται το λατινικό. Ελεύθερες οικονομικές ζώνες όπου δεν θα ισχύουν νόμοι μη δυσκολεύοντας με 5 ι οι κατακτητές. Δεν έχω δει καμμία χώρα να αγγίξει τη γλώσσα της. Εδώ καταργήσαμε τόνους και πνεύματα. Σε λίγο θα καταργήσουμε και την ίδια. Αναρωτηθήκατε τι θα γινόταν στη Γαλλία αν έστω και γι’ αστείο έκοβαν τα αξάνς; Σας διαβεβαιώ επανάσταση. Είδατε ποτέ στην Ιταλική ή τις άλλες λατινογενείς γλώσσες να εισάγουν αγγλικές γλώσσες; Εγώ όχι. Εμείς εύκολα είχαμε το πικ-απ για τους δίσκους. Για τον Ιταλό υπήρχε το gira-dischi (αυτό που γυρνάει δίσκους). Ακόμα κι αν δεν υπήρχε λέξη που να απέδιδε την έννοια την δημιουργούσε. Όταν ανακηρύσσετε ανεξάρτητο ένα κράτος ένα από τα στοιχεία του είναι η κοινή γλώσσα. Και κανένας πολιτικός ή άλλος επαΐων δεν νοείται να την αγγίξει. Αν κάτι κράτησε ενωμένο αυτό τον λαό τα 400 χρόνια Τούρκικης σκλαβιάς ήταν η γλώσσα. Αυτή τους έκανε να μοιάζουν ίδιοι και να ζητούν ζήσουν λεύτεροι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κωνσταντίνος έκανε την Ελληνική επίσημη γλώσσα του Βυζαντίου. Τα βιβλία τα εκκλησιαστικά ήταν γραμμένα στα Ελληνικά, οι λαοί που ζούσαν στην αυτοκρατορία του (κυρίως Ελλαδικός χώρος, Εύξεινος Πόντος, Μ.Ασία) μιλούσαν την Ελληνική. Έτσι έδινε την ενότητα μιας αυτοκρατορίας. Όμως το Πασόκ φαίνεται ότι σκοπό είχε να αλλοτριώσει τη χώρα. (Βλέπε μνημόνια-χρεωκοπία). Και το ρόλο για το ξερίζωμα της γλώσσας ανέλαβε αυτό το πολιτικό τίποτα, η Αννούλα. 
Πολιτικά ανεπαρκής και αποτυχημένη, κι ας θέλει η ίδια να πιστεύει ότι είναι μεταξύ πρώτων (ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή). Ο λαός επιτέλους της έδειξε το δρόμο της εξόδου. Αρκετό κακό έχει κάνει με την ανεπάρκειά της σε αυτή τη χώρα. Ας καθίσει σπίτι της για να ξεχάσουμε κι εμείς το γλωσσικό εφιάλτη. Κι εκεί στα κόμματα φροντίστε να αποσυρθεί το επαίσχυντο αυτό βιβλίο Γραμματικής. Και μη θεωρείται ότι είναι ήσσονος σημασίας. Μακάρι να ξεσηκωνόμασταν πάντα όταν κάτι γεννιέται. Δεν θα φτάναμε ποτέ να αντιμετωπίζουμε τραγωδίες. Αν πάλι θεωρείτε ότι είναι ανάξιο λόγου κι έχουμε σοβαρότερα να κάνουμε, τότε γράψτε τα γεροντοφρικιά που έχετε στο σπίτι σε κανά φροντιστήριο για να μπορούν να σπικάρουν κι αυτά καμιά παρόλα στα εγγλέζικα.                                                                                                  
                                                                       ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΙΡΩΝ
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου