Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ PUBLIC ISSUE: ΟΡΓΗ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΜΑΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Απολύτως απογοητευμένοι αλλά και αγανακτισμένοι είναι οι έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, που έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 40 % των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πάνω από 20 χρόνια για να αποπληρώσει το χρέος της και άλλο ένα 29% λέει 10 έως 20 χρόνια (πριν από ένα χρόνο τα....
αντίστοιχα ποσοστά ήταν 18 % & 16 %). Το 64% θεωρεί πιθανή την χρεοκοπία της Ελλάδας (38% πριν ένα χρόνο) και μόλις το 32 % δεν πιστεύει σε αυτό το ενδεχόμενο.

Μόνο τι 17% συμφωνεί να συνεχίσει η Ελλάδα να τηρεί τους όρους του μνημονίου και να πληρώσει όλο το χρέος, 53% ζητάει διαπραγμάτευση με τους δανειστές και πληρωμή μέρους του χρέους ενώ άλλο ένα 17% προτείνει στάση πληρωμών προς τους δανειστές.

Σε ότι αφορά τα συναισθήματα που κυριαρχούν στο λαό το 82% δηλώνει οργή, απογοήτευση, ανησυχία, ντροπή και λύπη. Από αυτά κυρίαρχα είναι η οργή (29%) και η απογοήτευση (18%).

Το 75% έχει αρνητική γνώμη για το ΔΝΤ, το 655 θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν ωφελήθηκε από την παρουσία του, ενώ το 69% ζητάει την απομάκρυνσή του.

Αρνητική στάση έχει το 52% και για την Κεντρική Ευρωπαϊκή τράπεζα αν και το 59% τάσσεται θετικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι έλληνες θεωρούν πολύ πιθανό σύμφωνα με την δημοσκόπηση - έρευνα της Public Issue να αυξηθεί περισσότερο η ανεργία (97%), να αυξηθεί η φτώχεια (93%), να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις (92%) , να υπάρξει κύμα μετανάστευσης ελλήνων στο εξωτερικό (83%), να ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ (82%), να υπάρξει κοινωνική έκρηξη (78%), να προκύψουν κυβερνήσεις συνεργασίας (65%), να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων (62%), να ενισχυθούν τα μικρά κόμματα (59%).

Πάντως το 62% των ερωτηθέντων είναι αντίθετο με το Μνημόνιο, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue, ενώ υπέρ του Μνημονίου τάσσεται το 15%.

Το 69%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πιστεύει ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, έναντι 24% που θεωρεί πως είναι. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην έρευνα του Απριλίου ήταν 62 και 30%.

Τέλος το 33% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Public Issue, θεωρεί ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι πολιτικοί, το 21% οι ελληνικές κυβερνήσεις, το 13% η κακοδιαχείριση, το 13% η διαφθορά και ένα 11% όλοι οι Έλληνες.

............................................................................

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 http://www.eklogika.gr/uploads/files/pdf_files/pi-skai-all-18-5-2011.pdf

...................................................................

Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου