Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΤ. ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - (VIDEO, ΦΩΤΟ)


πηγή:

“Ανάπτυξη” χωρίς ΜΑΤ και χημικά γίνεται; Δε γίνεται… (Βίντεο, Φωτο)


ΜΑΤ και χημικά εναντίον διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη.

Η ανάπτυξή τους πάει χέρι-χέρι με την καταστολή. Σε αυτήν δεν υπάρχουν περικοπές και αιματηρές οικονομίες, παρά μόνο ξύλο, χημικά και κέρδη βουτηγμένα στο αίμα.


Η ανάπτυξή τους πηγαίνει χέρι-χέρι με την καταστολή. Σε αυτήν δεν υπάρχουν ούτε περικοπές, ούτε αιματηρές οικονομίες. Υπάρχει όμως μια καπιταλιστική οικονομία γεμάτη αίμα, που χρειάζεται την αντιλαϊκή καταστολή, για να μπορέσει να αναπτυχθεί απρόσκοπτα και να στήνει φιέστες, όπως η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, στο περιφερειακό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.
Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη δική τους απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία-αναπτυξιολογία με τη μαζική τους κινητοποίηση, συναντώντας ένα χώρο περιφραγμένο σα φρούριο κι αποκλεισμένο από αστυνομικές κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ.
Πρότειναν να περάσει από τον αστυνομικό φραγμό μια αντιπροσωπεία αγροτών και συμβασιούχων ΟΤΑ αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε με συνοπτικές, δημοκρατικές διαδικασίες. Όταν επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών στο ψαχνό, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, λες και ψεκάζαν έντομα. Η περιλάλητη κατάργηση των χημικών από την αριστερή κυβέρνηση παραπέμφηκε στις καλένδες, μαζί με μια σειρά άλλες εξαγγελίες που έκανε ως αντιπολίτευση.

Οι διαδηλωτές δεν κάμφθηκαν, ανασυγκροτήθηκαν, επιχείρησαν και για δεύτερη φορά να διαπεράσουν τον αστυνομικό φραγμό, αλλά απωθήθηκαν με τον ίδιο τρόπο κι αποχώρησαν συντεταγμένα, φωνάζοντας συνθήματα: με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες.


Ένα σύνθημα που αναμένεται να επιβεβαιώσει και ως προς το δεύτερο σκέλος του, ο πρωθυπουργός των χημικών και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, με την ομιλία του στο Συνέδριο, σε λίγη ώρα.
(Video από Thestival, Φωτό από 902.gr και ενός διαδηλωτή-αναγνώστη).
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

1 σχόλιο: