Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Χειρουργός στην Τουρκία συνταγογραφεί…προσευχές αντί για φάρμακα


πηγή:


Χειρουργός στην Τουρκία συνταγογραφεί…προσευχές αντί για φάρμακα


Η είδηση μας έρχεται από την Προύσα της Τουρκίας, όπου χειρουργός εργαζόμενος σε Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό νοσοκομείο Γιουκσέκ Ιχτισάς στην περιοχή Νιλουφέρ της πόλης, αποκαλύφθηκε πως μοιράζει λίστες με προσευχές σε ασθενείς, αντί να συνταγογραφεί την ενδεδειγμένη αγωγή.

 Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, ασθενής που υπέφερε από έλκος εξετάστηκε από το χειρουργό, ο οποίος ωστόσο είπε στον ασθενή “Μόνο οι προσευχές μπορούν να σε σώσουν”, χορηγώντας του τη σχετική λίστα. Στη συνέχεια, ο γιατρός ρώτησε τον ασθενή ποια φάρμακα λαμβάνει και τον προειδοποίησε να μην χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο φάρμακο, καθώς περιέχει “ζελατίνη από χοιρινό” που θεωρείται “μη χαλάλ”, δηλαδή ακάθαρτη τροφή στο Ισλάμ.

Για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών αυτών, ο δημοσιογράφος Λάλε Ακασόι έκλεισε ραντεβού με το χειρουργό, για να λάβει τελικά την ίδια λίστα προσευχών με τον καταγγέλλοντα ασθενή.

Μετά την αποκάλυψη του περιστατικού, η διοίκηση του νοσοκομείου και το Τμήμα Υγείας της Προύσας ξεκίνησαν επίσημη έρευνα σχετικά με το χειρουργό. Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πόλης, Γκιουζιντέ Ελιτέζ, δήλωσε πως και ο σύλλογος ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση, παρατηρώντας πως είναι αδύνατον να εγκριθεί τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους γιατρού: “Ένα γιατρός, που  πρέπει να εξετάζει τους ασθενείς του εντός επιστημονικού πλαισίου, σύμφωνα με την εκπαίδευση που έλαβε, με το να συνταγογραφεί προσευχές και να ζητά από τους ασθενείς να προσευχηθούν περιορίζει το δικαίωμά τους στην πρόσβαση ιατρικής περίθαλψης”.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου