Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.


Εύσημα του Κασιδιάρη στον Μ. Θεοδωράκη που σήμερα "κήδεψε" τα όποια ίχνη αξιοπρέπειας του είχαν μείνει.

πηγή:

Το είδαμε κι αυτό! Το πρωτοπαλίκαρο του φυρερίσκου να απευθύνει τα εύσημα του στον Μίκη Θεοδωράκη και μάλιστα να "παραγράφει" την όποια στάση του μουσικοσυνθέτη που δεν ήταν αρεστή στον υπόδικο χρυσαυγίτη.

Λέτε να ήρθαν τα "ύστερα του κόσμου" που θα έγραφε και ο Καζαντζάκης; Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν μερικά χρόνια ότι ένας καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε από τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας, που μας χάρισε μουσικά αριστουργήματα τα οποία μας συνόδευαν σε διαδηλώσεις και πορείες, σήμερα θα είχε "θαυμαστή" έναν νεοναζί που φέρνει με καμάρι τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο του.

Ο συνθέτης του «Μαουτχάουζεν», ο άνθρωπος που έχει διασκευάσει αντάρτικα τραγούδια και δημιουργήσει μουσικούς "θησαυρούς", ο τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν, βρήκε στο πρόσωπο του ναζί Κασιδιάρη τον απόλυτο συμπαράσταση.
Ο άνθρωπος που συνελήφθηκε και βασανίστηκε από τις δυνάμεις του άξονα όταν είχαν κατακτήσει την Ελλάδα, σήμερα υμνείτε από τους απόγονους αυτών του είχε πολεμήσει μέσα απ' τις γραμμές του ΕΛΑΣ.

Και το γράφουμε αυτό γιατί ο Κασιδιάρης εκτός απ' το αγαπημένο του σύνθημα "Τιμή στους Χίτες και
Ταγματασφαλίτες" 
παρουσιάζεται και σαν συγγραφέας, για να εξυμνήσει με το βιβλίο του "Τομέας Χ", τους συνεργάτες των κατακτητών κατά την Γερμανική κατοχή. 


Για την ιστορία να αναφέρουμε, επειδή, πιθανόν κάποια νέα παιδιά να μην ξέρουν τι ήταν η οργάνωση «Χ», ότι οι «Χίτες» ήταν κάτι άθλια υποκείμενα, βασιλόφρονες, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες και οτιδήποτε «πατριωτικό» υπήρχε στο χώρο της δεξιάς. 


Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής εξοπλίστηκαν απ’ τους Γερμανούς και κάτω απ’ τις διαταγές του αντισυνταγματάρχη Γ. Γρίβα πολέμησαν τον ΕΛΑΣ.

Ο τότε πρεσβευτής των Αμερικανών στην Αθήνα Λίνκολν Μακ Βεγκ, στην έκθεσή του για τη «Χ» το 1945 ανάφερε: «Καθώς μεγάλωνε ο έλεγχος των κομμουνιστών πάνω στον ΕΛΑΣ, η Χ γινόταν όλο και περισσότερο μια καθαρά αντικομμουνιστική οργάνωση. Συνεργάστηκε με τους Γερμανούς, δίνοντάς τους πληροφορίες για τα πιθανά μέρη που βρίσκονται οι κομμουνιστές ηγέτες, και την ίδια στιγμή δεχόταν κάποια όπλα από τις γερμανικές αρχές, με τα οποία διεξήγε κατά καιρούς οδομαχίες κατά των Ελασιτών. Οσο μειωνόταν ο έλεγχος των Γερμανών πάνω στην Αθήνα, αυξάνονταν οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και Χ κι αυτό ήταν σε βάρος της Χ».

Μετά την απελευθέρωση απ’ τους Γερμανούς οι Άγγλοι που είχαν πρώτο λόγο για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ενίσχυσαν την Χ και όλες τις οργανώσεις των εθνικοφρόνων της Αθήνας, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον του ΕΛΑΣ για την τελική λύση που ετοίμαζαν από το 1943.
Ετσι οι Χίτες έγιναν η εμπροσθοφυλακή της αγγλικής επέμβασης του Δεκέμβρη του 1944.

Υ.Γ: Σήμερα ο Μ.Θ., "κήδεψε" τα όποια ίχνη αξιοπρέπειας του είχαν μείνει. Οι όψιμοι "θαυμαστές" του σαν τον Κασιδιάρη απλώς επιβεβαιώνουν το αξιοθρήνητο κατάντημα ενός ανθρώπου και καλλιτέχνη που λατρεύτηκε από τον ελληνικό λαό.

===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου