Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ FYROM ΕΧΕΙ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΦΤΗΝΗ

πηγή:

Η Μακεδονία είναι ελληνική, αλλά στη FYROM έχει αμόλυβδη φτηνή


Ο εθνικιστικός παροξυσμός για το όνομα της Μακεδονίας δεν άφησε αδιάφορους τους “Μακεδονομάχους” της κερκίδας, ίσα-ίσα που είχε διάφορα χουλιγκανίστικα χαρακτηριστικά: φανατισμό, καφρίλες, ποζεριές. Και τα μυαλά στα κάγκελα.

Πανό, σημαίες, συνθήματα, περικεφαλαίες και σάρισες για την ανάγκη της περίστασης. ΠΑΕ που καλούσαν στο συλλαλητήριο, πρόεδροι-επιχειρηματίες που το πατρονάρισαν, τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις που ανέβαλαν την αγωνιστική τους για να διευκολύνουν τη συμμετοχή, σύνδεσμοι οπαδών που συμμετείχαν ενεργά στον εμπρησμό κατειλημμένου κτιρίου, ομάδες που έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο με το “Μακεδονία ξακουστή” ως ηχητική υπόκρουση.
Και να φανταστείς πως κάποτε οι ΠΑΟΚτζήδες το παρωδούσαν, το διασκεύαζαν σε ύμνο της ομάδας τους και τους είχαν στην μπούκα οι απέναντι, γιατί μαγαρίζουν το εθνικό μας άσμα για τον οπαδικό τους το χαβά…

Τώρα κάποιοι οπαδοί της πόλης παραμέρισαν, λέει, τις μεταξύ τους διαφορές για τον “κοινό σκοπό” και το υψηλό ιδανικό του έθνους που τους ενώνει και έφτιαξαν τρικάκια με το σύνθημα “Nimic go home”, όπου υπογράφουν από κοινού. Στην εθνικιστική βλακεία δε χωρούν οπαδικά.

Το μόνο που έσπασε την καταθλιπτική ομοφωνία ήταν ένα πανό στο Χαριλάου για τον εθνικισμό αλά καρτ και την υποκρισία κάποιων “Μακεδονομάχων” που κάνουν μπίζνες στη γειτονική χώρα ή απλά παίζουν καζίνο και ψωνίζουν φτηνότερα.

Και να φανταστείς πως ο σύνδεσμος αυτός θεωρούνταν ακροδεξιά φωλιά -κάτι που υποδηλώνει εξάλλου και το όνομά του…
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου