Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ: ΘΕΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ


πηγή:
Γράφει ο mitsos175.

Βλάξ και Φύλαξ


Το ψέμα από γνωστά ΜΜΕ: Άνεμος έριξε το γλυπτό, έπιασαν οι εξορκισμοί και άλλα φούμαρα…

Η Αλήθεια: Ήταν έντεκα, ήταν δώδεκα, ήταν δεκατρείς, όλοι ηλίθιοι, όλοι βλήματα, να τους λυπηθείς…

Αμ έτσι ξέρω κι εγώ παππούλη μ’, να κάνω θαύματα, να ρίχνω κατάρες και αναθέματα. Να κάνω εξορκισμούς, αγιασμούς, ενώ γεμίζω την τσέπη με φράγκα από τα κορόιδα. Όταν έχεις ομάδες από χαχόλους από πίσω σου, γίνονται πολλά. Μέχρι και οι εξορκισμοί πετυχαίνουν...

21ος αιώνας. Θυμίζω τι αιώνα έχουμε, για όσους τυχόν ζουν στο Μεσαίωνα. Και δεν είναι λίγοι...

Κάποιοι εντελώς ακροδεξιοί, μπορείς να τους πεις και καθυστερημένους (μερικούς αιώνες), έριξαν ένα γλυπτό που τους ενοχλούσε! Γιατί τους ενοχλούσε; Το πέρασαν για Διάολο! Μήπως όμως επειδή ήταν κόκκινο, το πέρασαν για Κομμουνιστή; Άβυσσος η ψυχή του φασίστα.
Πήγαν λοιπόν νύχτα και το γκρέμισαν. Τι πείραξε τις Ακροδεξιές Θεούσες; Το γλυπτό! Όχι οι πλειστηριασμοί ακινήτων, όχι τ' άδικα χαράτσια, ούτε η λεηλασία που οι τοκογλύφοι κάνουν τόσα χρόνια. Αυτά είναι θεάρεστα πράγματα, χριστιανικά!

Κι η Ελευθερία να εκφράζεσαι; Αυτή είναι του διαόλου, σύμφωνα πάντα με τα Ταλιμπανιστήρια. Τα ίδια έκαναν και οι φονιάδες του ISIS. Παρόμοια νοοτροπία, παρόμοιες κουταμάρες.

- Μα ήταν ωραίο; Θα ρωτήσετε. Λοιπόν εμένα μπορεί να μη μου άρεσε, αλλά ο καλλιτέχνης δεν είναι απαραίτητο να κάνει κάτι που αρέσει σε όλους.
Σύμφωνα με τον ορισμό, τέχνη είναι «η ψυχική δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στα ανθρώπινα συναισθήματα, διεγείροντας τον νου ή και το συναίσθημα. Είναι η δημιουργική έκφραση που μέσα στο έργο αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, τις ιδέες, την αίσθηση ή τον οραματισμό του καλλιτέχνη».

Επομένως μπορεί να διεγείρει οποιοδήποτε συναίσθημα. Βλέποντας πχ τη Guernica δεν βλέπεις ομορφιά, όπως στη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, γιατί ο Πικάσο απεικονίζει τη φρίκη του πολέμου. Όταν μάλιστα ένας ναζί ρώτησε τον Πικάσο δείχνοντας τον πίνακα «εσύ το έκανες αυτό»; ο καλλιτέχνης απάντησε «όχι, εσείς το κάνατε». Τα δυο έργα που έφερα ως παράδειγμα είναι αριστουργήματα, αν και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.
Εδώ όμως δεν μιλάμε μόνο για Τέχνη, αλλά για το δικαίωμα της Ελευθερίας της Έκφρασης. Κι αυτό ακριβώς προσπαθούν να ξορκίσουν οι παπάδες παρέα με τους χρυσούς σατανιστές. Βλέπετε, πολλοί άνθρωποι δεν μπαίνουν σε «καλούπια» γιατί έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης κι οπτικής. Αυτό για κάθε τύραννο, που θέλει να βάλει τον κόσμο σε «τάξη» (όπως αυτός εννοεί την «καταπίεση») είναι επικίνδυνο.

Κάθε εποχή έχει τη δική της σύγκρουση του Σκοταδισμού, της Οπισθοδρόμησης, με την Πρόοδο και την Ελευθερία. Σε εποχές που οι θεούσες αποκτούν υπέρμετρη δύναμη καταστρέφονται εκτός από τα έργα και οι δημιουργοί. Ό,τι κι αν κάνουν όμως, το φως πάντα διαλύει το σκοτάδι… 

===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου