Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΤΩΝ

Κυβέρνηση εκπλειστηριαστών…

πηγή:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Σε ρόλο δημοπράτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται να βγάλει στο «ηλεκτρονικό σφυρί» χιλιάδες ακίνητα για χρέη  στο δημόσιο.  

Εντός του Ιανουαρίου θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή – μαζί με το σύνολο των υπόλοιπων προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης – νομοθετική διάταξη, με στόχο στα τέλη Φεβρουάριο ή στις αρχές Μαρτίου να ξεκινήσουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Με νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ξεκινάει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι θα γίνονται στην εμπορική αξία των ακινήτων.

Μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – εξπρές που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση και για χρέη στο δημόσιο, οι διαδικασίες απλοποιούνται, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με την οποία γίνονται σήμερα οι πλειστηριασμοί ιδιωτικού δικαίου καθώς, όπως σημειώνουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργηθεί ξεχωριστή! 

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Τσίπρα, «χέρι – χέρι» με τους τραπεζίτες, ετοιμάζονται να βάλουν στη μέγγενη των πλειστηριασμών λαϊκές κατοικίες, υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Να ξεσπιτώσουν δηλαδή χιλιάδες οικογένειες και μελλοντικά να δημιουργήσουν νέες στρατιές αστέγων.

Υπενθυμίζουμε ότι με τον ισχύοντα Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων επιτρέπεται να επιβάλλονται για ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 500 ευρώ! Μάλιστα ο ΚΕΔΕ δεν εξαιρεί την πρώτη κατοικία του οφειλέτη από την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό.

Τους αμέσως επόμενους μήνες διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα μικροεπαγγελματιών με χρέη στην εφορία «βγαίνουν στο σφυρί», ηλεκτρονικά και άμεσα.

Μάλιστα σε τιμές χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, καθώς ο νόμος προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο θα γίνονται με βάση την εμπορική τιμή όπως ισχύει και για τα χρέη προς τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η διάταξη ορίζει ότι «με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθορίζεται ο τρόπος προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται, το αρμόδιο όργανο προσδιορισμού της αξίας αυτής, ο τρόπος καθορισμού της αμοιβής του, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα».

Ταυτόχρονα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, έχει ήδη πιάσει έργο. Καθημερινά πλέον προχωράει σε κατασχέσεις μισθών, ενοικίων και ακινήτων, οφειλετών που έχουν περιουσιακά στοιχεία, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε καθημερινή βάση διενεργούνται περίπου 1.000 κατασχέσεις από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών σε όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο ποσά άνω των 500 ευρώ. 

«Θηλιά» 100 δισεκατομμυρίων ευρώ…
Την ίδια στιγμή το Νοέμβριο, τα συνολικά χρέη (παλιά πριν το 2017 και νέα) των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς την εφορία έσπασαν το φράγμα των 100 δισ. ευρώ.
Συνολικά τα χρέη του ελληνικού λαού προς το Δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 100,739 δισ. ευρώ!!! Μόνο μέσα στο Νοέμβριο αυξήθηκαν αυξήθηκαν κατά 1,187 δισ. ευρώ έναντι του προηγούμενου μήνα!

Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2017 διαμορφώθηκαν στο τέλος του εντεκαμήνου σε 11,631 δισ. ευρώ. Σε αυτές προστίθενται και τα 89,108 δισ. ευρώ του παλαιού χρέους (που δημιουργήθηκε έως 31-12-2016) και έτσι φτάνουμε στο αστρονομικού ποσό άνω των 100 δισ. Ο ελληνικός λαός χρωστά στην εφορία σχεδόν το 1/3 του ελληνικού χρέους!

Σχεδόν ένας στους δυο φορολογούμενος ή 4.207.117 άτομα έχουν χρέη στην Εφορία. Από το συγκεκριμένο αστρονομικό 4,2 εκατ. οφειλετών με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης απειλούνται 1.783.858 φορολογούμενοι, ενώ ήδη βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης 1.035.296 οφειλέτες.

Η ΑΑΔΕ το πρώτο 11μηνο του 2017 εισέπραξε συνολικά 2 δισ. ευρώ έναντι «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους, ποσό που είναι αυξημένο κατά 308 εκατ. ευρώ έναντι του Οκτωβρίου.

Η φορο-λεηλασία σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών, διογκώνεται μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα. Η κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου να πετύχει τους στόχους των ματωμένων πλεονασμάτων, δεν θα διαστάσει τους επόμενους μήνες να προχωρήσει και σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Απέναντι στην κυβέρνηση των πλειστηριαστών, το μόνο όπλο του λαού είναι ο οργανωμένος αγώνας για να τους αποτρέψει, συγχρόνως με τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης που θα θέσει στόχο την προάσπιση της λαϊκής κατοικίας, πόλη την πόλη, γειτονιά τη γειτονιά, σπίτι το σπίτι…
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου