Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ "ΓΙΟΡΤΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ "ΓΙΟΡΤΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ.


Γιάννης Αγγελάκας | Ζητάω από τον κ. Υπουργό να αποσύρει και το τραγούδι μας “Γιορτή”


Με επιστολή του υπό τον τίτλο «Περί της ταλαίπωρης μεταρρύθμιση στην Παιδεία» ο Γιάννης Αγγελάκας ζητάει δημόσια από τον Υπουργό Παιδείας την απόσυρση του τραγουδιού "Γιορτή" από τη διδακτέα ύλη. Παρακάτω η δημοσίευσή του:    

«Πριν από δύο μέρες παρακολούθησα λίγο καθυστερημένα από το διαδίκτυο μία απόκοσμη σουρεαλιστική εφιαλτική και θαρρείς θαμμένη κάτω από τόνους ψυχοφάρμακα τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάννας απ’ όπου και ενημερώθηκα ότι και το τραγούδι μας ‘Γιορτή” συμπεριλαμβάνεται στα τραγούδια-στίχους κάποιου βιβλίου θρησκευτικών που θα διδάσκεται στα σχολεία.   

Σήμερα διάβασα πως η "Συννεφούλα" του Διονύση Σαβόπουλου, ο “Μπαγάσας” του Άσιμου, κάποιες σοφές γελοιογραφίες, διηγήματα κ.α είχαν συμπεριληφθεί και αυτά στο εν λόγω βιβλίο και παρ’ολα αυτά κατόπιν επιθυμίας, άρα διαταγής, της Εκκλησίας κόπηκαν από την διδακτέα ύλη.   

Θα ήθελα να ζητήσω από τον κύριο Υπουργό να αποσύρει από την διδακτέα ύλη και το τραγούδι μας “Γιορτή” (αν όντως υπάρχει τέτοια πρόταση). Δεν θέλω να συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο».   
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου