Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΟΙ "ΑΔΕΡΦΕΣ" ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


πηγή:
Κώστας Κεφαλογιάννης.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο μια θρασύδειλη συμμορία φασιστών. Η Χρυσή Αυγή αντιπροσωπεύει
 μια ολοένα και πιο δημοφιλή στάση ζωής.

Ο Ηλίας  Κασιδιάρης, μετά το επεισόδιο με τον Δένδια στην Βουλή,  βγήκε από την αίθουσα στάζοντας τεστοστερόνη και νεοναζιστική βαρβατίλα και αφού έφτυσε στις κάμερες είπε: «Γα…σα μια αδελφή και αποχωρώ», χάθηκε στο λιόγερμα,  γεμάτος υπερηφάνεια για το καινούργιο κατόρθωμά του.

Άλλη μια απόδειξη ότι ο φασισμός, πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι κυρίως απλή, ανίατη ηλιθιότητα. Και ο Κασιδιάρης που μετράει την μαγκιά αποκλειστικά με τα μούσκουλα, η επιτομή του ηλιθίου. Ένα παλικάρι της πορδής που αδυνατεί να αντιληφθεί την θλιβερή ανοησία μιας τόσο στενής ερμηνείας του κόσμου,  η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στο μίσος, τις διακρίσεις, την βία. 

Αδυνατεί να αντιληφθεί επίσης, πόσο μακριά νυχτωμένοι είναι αυτός και όλοι οι όμοιοι του που νομίζουν ότι λέγοντας κάποιον «αδελφή» τον υποτιμούν, επειδή οι ίδιοι δήθεν περπατάνε και τα σέρνουν. Οι αντρακαράδες,  τρομάρα τους!

Που δεν αξίζουν ούτε για να δένουν τα κορδόνια σε χιλιάδες αγόρια και κορίτσια εκεί έξω, της κατηγορίας που ο Κασιδιάρης και οι άλλοι αποκαλούν κοροϊδευτικά «αδελφές».  «Αδελφές», ναι, εντάξει,  με τόνους αληθινής ουσιαστικής μαγκιάς όμως, που αν έπρεπε να την διαχειριστούν τα φασιστάκια της  Χρυσής Αυγής (και άλλα παρεμφερούς ιδεολογίας) θα λιποθυμούσαν από την τρομάρα τους. 

Αλλά αυτά, λίγο ως πολύ τα ξέρουμε. Η θλιβερή διαπίστωση ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο παρεπιδημούν καθάρματα, τραμπούκοι, διαταραγμένοι οπαδοί της απεχθέστερης ιδεολογίας που έχει γεννήσει ανθρώπινος νους, είναι οδυνηρή αλλά όχι καινούργια.  Και δυστυχώς, ούτε η αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε τα κοινωνικά αίτια που έφεραν την Χρυσή Αυγή στην Βουλή, είναι καινούργια.  

Το πρόβλημα έτσι κι αλλιώς έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Τα χαρακτηριστικά της ελληνικής εκδοχής του εντούτοις και οι βαθιές ρίζες που έχει σε νοοτροπίες και αντιλήψεις παγιωμένες εδώ και χρόνια ,  το καθιστούν ακόμη πιο δυσεπίλυτο.  Το πρότυπο του νέο – Ελληνάρα, δεν απέχει πολύ από το πρότυπο του νέο – φασίστα.  Θα έλεγα ότι πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία.

Το αγενές, επιθετικό, ημιμαθές, θρασύτατο λαμόγιο του ανοιχτού πουκαμίσου και της χρυσής καδένας, αν του στερήσεις το πανάκριβο τζιπ αγορασμένο με δανεικά και το αυθαίρετο αγορασμένο  με ευρωπαϊκή επιδότηση, δεν διαφέρει σε πολλά από τον αγενή, επιθετικό, ημιμαθή φασίστα του ξυρισμένου κρανίου και της σβάστικας στο μπράτσο.  Δεν πρόκειται κατ’ ανάγκην για τα ίδια πρόσωπα. Πρόκειται για  το ίδιο εργοστάσιο.  

Δυστυχώς, η Χρυσή Αυγή έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί απλώς  έναν πολιτικό σχηματισμό ή μια εγκληματική οργάνωση. Αποτελεί στάση ζωής για έναν ανησυχητικά αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων. Μην στέκεστε στην αγάπη προς τον Χίτλερ. Αυτή είναι μεν απολύτως ενδεικτική του τι πρεσβεύει το παρεάκι του Μιχαλολιάκου , μπορεί να λειτουργήσει δε και εντελώς παραπλανητικά.

Αν σταθείτε λίγο περισσότερο στο μίσος προς τον «άλλο», που με την σειρά της εδράζεται στην πλήρη αδυναμία αυτοκριτικής, τότε θα δείτε την μεγάλη εικόνα. Και δεν είναι μια ωραία εικόνα. Διότι  περιλαμβάνει πολλούς περισσότερους από τους βουλευτές, τα μέλη ή ακόμα και τους ψηφοφόρους της κοινοβουλευτικής μας ντροπής. 

Δεν επιθυμώ να τσουβαλιάσω τίποτα. Η οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που έπρεπε να έχει κηρυχθεί παράνομο εδώ και καιρό. Απλά και ξεκάθαρα. Δίχως και «μα» ή «ναι μεν αλλά».  Με έναν και μόνο αστερίσκο:  Την σκληρή παραδοχή ότι  ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας ούτε  άρχισε, ούτε θα τελειώσει με την Χρυσή Αυγή.


===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου