Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ.


Οχι. Οι άλλοι είμαστε εμείς

πηγή:
Δημήτρης Παπαχρήστου 

Την πρώτη φορά «είχαμε ψευδαισθήσεις πως θα επικρατούσε το δίκαιο». Τώρα, πριν από το Eurogroup η αισιοδοξία για το κλείσιμο της αξιολόγησης για την απομείωση του χρέους και την επερχόμενη εκταμίευση κυριαρχούσε σε όλα τα κανάλια και τα έντυπα, και ο Κούλης δεν ήξερε τι να πει και τι να κάνει, για να εμφανιστεί ο Ν. Δένδιας με σαφείς εσωκομματικές βολές κατά του λαϊκισμού της υποτέλειας έναντι των εταίρων και των Αδώνηδων. Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορεί και η ΝΔ και οι συνιστώσες της καραδοκούν και δεν κρύβουν πού θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα μας.

Ο νεοφιλελευθερισμός και η πολιτική της λιτότητας μάς έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα και η υγεία της πατρίδας μας δεν είναι καλή. «Τα μέτρα για τη γούνα μας» τα έχουμε δοκιμάσει και είναι πολύ στενά και τα γιατροσόφια αποδείχθηκαν ληγμένα. Να γυρίσουμε πίσω δεν γίνεται, να πέσουμε στην αγκαλιά αυτών που μας έφεραν ως εδώ που «δεν πάει άλλο». Τα μπαλώματα και τα αντίμετρα γίνονται για να κρατούνται οι ψευδαισθήσεις ζωντανές.

 Οι συγκυβερνώντες απέφυγαν τη σύγκρουση κερδίζοντας χρόνο που είναι σε βάρος μας. Μετά το '18 και το '19 θα είναι αργά. Η ρήξη με αυτούς που νομίζουν πως κυβερνάνε και πως διαχειρίζονται καλύτερα την κρίση μας, την αρρώστια της πατρίδας μας, από τα γραφεία τους και κρύβονται πίσω από λόγια αντιφατικά θα επέλθει και δεν θα έχει να κάνει με τα όποια εκλογικά αποτελέσματα, εξάλλου οι εκλογές δεν μπορούν να δώσουν λύσεις όταν η κοινωνία αδρανεί. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου έγιναν εκλογές ο κόσμος είναι διχασμένος. Το ίδιο αναμένεται και στη Γερμανία. Το ίδιο έγινε και στην Τουρκία. Στη χώρα μας συμβαίνει κάτι χειρότερο: οι σωτηρολόγοι ξιφουλκούν στη Βουλή και σκοτώνονται στις τηλεοράσεις για το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα των τροϊκανών, θεσμικών, πάνω στο σώμα της πατρίδας μας. Η πατρίδα μας όμως δεν είναι κάτι ουδέτερο, είμαστε εμείς, είναι τα παιδιά μας που ξενιτεύονται.

Η κατάσταση είναι έκτακτη και ιστορική. 'Η θα αναλάβουμε και τις δικές μας ευθύνες να συγκρουστούμε με τους εαυτούς μας και να αναμετρηθούμε με όλους αυτούς που μιλάνε εξ ονόματός μας και αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, ή θα υποταχθούμε, καθότι ζούμε πλέον κάτω από οικονομική κατοχή που την επιβάλλει η ελίτ της Ευρώπης και την εφαρμόζει ο Σόιμπλε. Δεν μπορεί να κρατήσει άλλο αυτή η αβέβαιη και ρευστή κατάσταση. Μπορούμε να αντιδράσουμε, δεν μπορούμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις. Και δεύτερο, και τρίτο, και δέκατο πλάνο μπορούμε να οργανώσουμε με τη συμμετοχή μας στη δημοκρατία της κάθε μέρας, της δικαιοσύνης και της ισότητας. Μπορούμε να φτιάξουμε το νέο πολιτικό υποκείμενο πάνω σε ταξική, πατριωτική και απελευθερωτική βάση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Δεν φταίνε οι άλλοι, οι άλλοι είμαστε εμείς, που μπορούμε να γίνουμε το όχι.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου