Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ, ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΤΟΝ ΤΖΟΝΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ


πηγή:
Κώστας Καίσαρης

Ατελείωτο χαμός γίνεται από την αρχή του έτους. Η λίστα με τις αυξήσεις είναι μεγαλύτερη από κατάλογο πιτσαρίας: αυξήσεις σε καφέ, τσιγάρα, καύσιμα, σταθερή τηλεφωνία και διαδίκτυο, μέχρι και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Μιλάμε για καταιγίδα.

Για λαίλαπα. Η φορολογία στα τσιγάρα, στην Ελλάδα, συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ. Δίνεις τέσσερα Γιούρο για ένα πακέτο. Απ' αυτά, τα 3.32 ευρώ είναι ο φόρος ειδικής κατανάλωσης και ο ΦΠΑ, που πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία. Και μένουνε 0.68 για όλους τους άλλους: παραγωγούς, καπνοβιομηχάνους, χονδρεμπόρους, περιπτεράδες.

Αποτέλεσμα: να κονομάνε τις κάλτσες τους οι τσιγαράδες με τα λαθραία. Ταυτόχρονα, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, σχεδόν απαγορεύεται να δουλεύεις. Αν δουλεύεις, η Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία παίρνουνε τα περισσότερα κι εσύ τα λιγότερα. Το αίμα με το μπουρί της σόμπας σού πίνει ο Τσακαλώτος. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Οι «παραμύθι φούρναρης» αριστεροί. Με τους κουτσαβακισμούς του Πολάκη, τα τσιφτετέλια και τους καρσιλαμάδες της Γεροβασίλη και τον Αλέκο τον Φλαμπουράρη παρέα με τον Τζόνι που περπατάει. Γυρνάς το φύλλο από την ανάποδη και τι να δεις; Τον Κυριάκο να παίζει μπάλα με τον Τάκη τον Φύσσα. Να πάει να χτυπήσει δηλαδή τον Αλέξη στο δυνατό του σημείο: ότι είναι νέος, ωραίος και καλό παιδί. Πάει να μπει κι αυτός στο πετσί του ίδιου ρόλου.

Μπορεί να φοράει γραβάτα, αλλά τα σακάκια του είναι στενά, κομψά και μεσάτα. Υποδέχεται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στη βουλή και βγάζει φωτογραφίες μαζί τους. Παίζει μπάλα εναντίον της Εθνικής Αστέγων. Οτι δεν πρόκειται δηλαδή γιά κάποιον ανάλγητο δεξιό, που φέρει το καταραμένο όνομα «Μητσοτάκης», αλλά για έναν νέο, σύγχρονο πολιτικό με κοινωνικές ευαισθησίες. Και σιγά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχει από τον Τσίπρα.

Στα 42 είναι ο Αλέξης, στα 48 ο Κυριάκος. Ούτε καν πενήντα. Και παρά το γεγονός ότι είναι έξι χρόνια μεγαλύτερος και πιο αδύνατος, είναι και πιο στυλάτος. Υπερέχει σαφώς σε φυσική κατάσταση. Ας πάει να παίξει μπάλα ο Αλέξης με τα κιλά που κουβαλάει. Θα γελάει ο κόσμος.
Εκεί ακριβώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι. Στις εντυπώσεις. Στη λεζάντα. Είσαι λοιπόν πολίτης αυτής της χώρας. Εχεις φάει στη μάπα Φίλη, Κοντονή και τους λοιπούς περίεργους της Κουμουνδούρου. Κι ακούς τα ακόμα χειρότερα. Το τι σε περιμένει αύριο: ότι η επόμενη κίνηση του Κυριάκου, μετά τον Σάκη Ρουβά, ακούει στο όνομα «Τάκης Φύσσας».

Το γελαστό παιδί. Εφάμιλλος του Μητσικώστα στις μιμήσεις. Ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα Εσιέν και Στραματσόνι. Με Ρουβά (φωτό) και Φύσσα θα κάνει το ρεσάλτο για να πάρει την εξουσία ο Κυριάκος. Και ποια είναι η πλάκα; Οτι και οι δύο θα βγούνε με τα τσαρούχια. Ο Αλέξης το έχει ρίξει στο καλαμπούρι και κάνει υπουργό τον κάθε περίεργο. Από τον Χαϊκάλη μέχρι τον Ζουράρι.

Κι ο Κυριάκος κάνει κόντρα ρελάνς με Ρουβά και Τάκη Φύσσα. Να μην αισθάνεται μοναξιά κάθε φορά που πάει στην κοινοβουλευτική ομάδα ο Κικίλιας. Είναι προφανές ότι οδός διαφυγής γι' αυτήν τη χώρα δεν υπάρχει. Η κατηφόρα δεν έχει τέρμα. Να το ξαναπούμε λοιπόν για μία ακόμα φορά: δεν αξίζει καλύτερης τύχης αυτός ο λαός. Δεν δικαιούται κάτι καλύτερο ο ελληνικός λαός.

Ενας λαός υποταγμένος. Αβουλος, που το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει κάθε φορά για σωτήρες. Να ψηφίζει αυτόν που του τάζει τα περισσότερα. Χθες τον Αντώνη, σήμερα τον Αλέξη, αύριο τον Κυριάκο. Κι όταν νευριάζει από τα μεγάλα κόμματα, να στελνει στη βουλή από τον Θεοδωράκη και τον Καμμένο, μέχρι τον Λεβέντη. Ενας λαός που αργοπεθαίνει, που βλέπει τα παιδιά του να μην έχουνε στον ήλιο μοίρα κι είναι υποταγμένος στη μοίρα του. Αυτά.

Ρουμάνος «πορτοφολάς» ο Λουτέσκου, ξέρει πως να το μανιπουλάρει το ματς με τον Ολυμπιακό
Ιδού λοιπόν ντέρμπι κορυφής: Ξάνθη-Ολυμπιακός την Κυριακή. Δεύτερος εναντίον πρώτου. Με την Ξάνθη να τρέχει αφρενάριστη αλλά και τον Ολυμπιακό, παρά τα προβλήματά του, να βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει. Ενδιαφέρον παιχνίδι. Από κάθε άποψη. Ρουμάνος «πορτοφολάς» ο Λουτσέσκου, ξέρει πώς να το μανιπουλάρει το ματς.
Σαν να παίζει στο «Καραϊσκάκης». Η συνταγή άλλωστε για να φέρεις βόλτα αυτόν τον Ολυμπιακό είναι γνωστή: μαρκάρεις ψηλά, κλέβεις την μπάλα και βγάζεις κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας.
Ο,τι έχει κάνει η Ξάνθη άλλωστε, το έχει κάνει εκτός έδρας. Οταν βγαίνει στην κόντρα: πέντε διπλά, δυο ισοπαλίες σε οκτώ εκτός έδρας. Μακριά από την Ξάνθη έχει κάνει δεκατέσσερα γκολ κι εντός έδρας τέσσερα. Ούτε ο Μπέντο βέβαια θ' αλλάξει κάτι.
Πέρα από τον Μιλιβόγεβιτς, που επιστρέφει, και τον Μποτία, αν είναι «ΟΚ» ιατρικά. Παικτικά αν το ίδιο βιολί θα τραβήξει και τον ίδιο Ολυμπιακό πάνω κάτω, θα δούμε. Εχει ενδιαφέρον λοιπόν κατά πόσο θα έχει τα κουράγια η Ξάνθη να χτυπήσει τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και κατ' επέκταση και το παιχνιδι.
Με Νο 1 ζητούμενο να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα κάνει. Από πλευράς Ολυμπιακού, αν καταφέρει να πηδήξει κι αυτό το παλούκι ο Μπέντο, θα βουλώσει στόματα. Αν μυρίσει τον κρίνο, θ' αρχίσει η συζήτηση και η ανατασούρα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν είναι κρίμα κι άδικο να είναι έξω απ' αυτήν τη βουλή ο Κολλάτος;


Η ευθύνη ανήκει σε αυτόν που έφερε τον Μοράις
Τέλος ο Μοράις. Μέχρι εδώ ήτανε. Σε τι να φταίει όμως ο Ζοσέ Μανουέλ; Αυτά μπορεί, αυτά κάνει. Και τι παραπάνω μπορούσες να περιμένεις από έναν προπονητή των τριών ηπείρων και των πέντε θαλασσών; Μέχρι την Τυνησία και την Υεμένη έφτασε για να καζαντίσει. Και δεν τα λέμε αυτά σήμερα. Τα λέγαμε και τα γράφαμε από την πρώτη μέρα.
Σε τίποτα δεν φταίει ο Μοράις. Η ευθύνη ανήκει σ' αυτόν που τον έφερε. Στον Μαϊστόροβιτς, που τους φόρτωσε το παλτό. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ήτανε κι ο αξιότιμος Ιωάννης Κόντης που έδωσε καλές συστάσεις. Ετσι λοιπόν το σκορ στην ΑΕΚ, σχετικά με τους προπονητές, έγινε ένα-ένα.
Ο Μαϊστόροβιτς με τον Μοράις ισοφάρισαν τον Μπάγεβιτς με τον Κετσπάγια. Με δύο στα δύο μέχρι τώρα, ποιος θα είναι αυτός που θα διαλέξει τον τρίτο προπονητή; Ποιος θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία; Κακά τα ψέματα.
Κι ο Ολυμπιακός έχει θέμα προπονητή. Η ομάδα βγάζει προβλήματα και κερδίζει με την ψυχή στο στόμα. Ο Μπέντο όμως είναι προπονητής. Εχει δουλέψει στην Εθνική Πορτογαλίας και στη Σπόρτιγκ. Ο Κετσπάγια έχει δουλέψει στην Εθνική Γεωργίας και στον ΑΠΟΕΛ.
Ο Μοράις (φωτό) για να βρει μεροκάματο έχει τραβηχτεί μέχρι την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία. Το ζήτημα στην ΑΕΚ είναι διπλό. Και λεφτά για προπονητή από το πάνω ράφι δεν υπάρχουνε αλλά δεν υπάρχει και ποδοσφαιρική γνώση.
Ψωνίζουνε προπονητή στο ό,τι κάτσει. Οταν δεν διαθέτεις λεφτά, οφείλεις να διαθέτεις ποδοσφαιρική λογική εις διπλούν. Για να μην πέφτεις σε λούμπες. Για να βρεις έναν προπονητή σαν τον Λουτσέσκου, όπως βρήκε ο Πανόπουλος στην Ξάνθη. Στην ΑΕΚ δεν διαθέτουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Οbserver: Ο Βαρούχας πάντως πέναλτι του Λεάλι στον Μάσα δεν είδε.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου