Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ


πηγή:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Οι Υπουργοί να κυκλοφορούν με τα ρούχα της δουλειάς

Κατ' αρχάς, να ευχηθούμε περαστικά στον Πάνο Καμμένο και σιδερένιος. Σχετικά με την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην ωμοπλάτη. Ακολούθως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, αν μη τι άλλο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είναι πολυπράγμων και πολυσχιδής.

Μηνύει δημοσιογράφους. Σταυρώνει και ξεματιάζει τα μαχητικά αεροπλάνα κατά την απογείωσή τους για την αναχαίτιση τουρκικών. Τον Δεκαπενταύγουστο ψέλνει σε ζωντανή σύνδεση από την εκκλησία της Παναγίας της Τήνου. Τραγουδάει τη «φτωχολογιά» στο «καφενείο» της Ντίνας στη Βουλιαγμένη. Καταγγέλλει από του βήματος της Βουλής τον Στέφανο Χίο, ότι του ζήτησε ένα χιλιάρικο τον μήνα.

Δεν ησυχάζει με τίποτα ο Πάνος. Ανεβαίνει σε στρατιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα. Κάνει καταδύσεις με υποβρύχια και εκτελεί εικονική βολή τορπίλης κατά στόχου. Όλο τον χρόνο, για τον ανυπέρβλητο υπουργό Εθνικής Άμυνας, έχει απόκριες. Φοράει τη στολή κυνηγού, αρματώνεται και περιφέρεται ανά την επικράτεια.

Σε σημείο μάλιστα που να προκαλέσει τα ειρωνικά σχόλια της Αλβανίδας υπουργού Άμυνας, Μίμι Κοντέλι: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ο οποιοσδήποτε πολιτικός στα Βαλκάνια φοράει στρατιωτική στολή και προσπαθεί να ξυπνήσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Έχουν παρέλθει οι εποχές των υπολοχαγών». Τις προάλλες, ο ακούραστος Πάνος Καμμένος πετάχτηκε μέχρι την Ηπειρο. Στα σύνορα με την Αλβανία, στο φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου. Κοιμήθηκε με τους στρατιώτες και την άλλη μέρα πρωί πρωί παρακολούθησε (σε στάση προσοχής) την έπαρση της σημαίας. Τα ευκόλως εννοούμενα (ότι έφαγε με καραβάνα) παραλείπονται.

 Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν και για τους υπόλοιπους υπουργούς:
-Ο Βασιλειάδης, που είναι επί του Αθλητισμού, στο επόμενο παιχνίδι της Εθνικής να φορέσει γαλανόλευκη φόρμα πάνω κάτω, μπουφάν με το εθνόσημο και να πάει στο ξενοδοχείο όπου αποσύρεται η ομάδα. Όχι για επίσκεψη μισής ώρας. Να μείνει εκεί και να διανυκτερεύσει σαν μέλος της αποστολής. Κι όταν πηγαίνει στην ομάδα Πόλο, με μπουρνούζι και σκουφάκι.

-Ο υπουργός Υγείας να φοράει μπλούζα ιατρού και τσόκαρα χειρουργείου. Μία φορά τον μήνα να πηγαίνει σ' ένα νοσοκομείο και να κάνει εφημερία. Όλη τη νύχτα μαζί με τους γιατρούς στους θαλάμους των ασθενών.
-Ο της Παιδείας και Θρησκευμάτων να φοράει μπλε ποδιά με άσπρο γιακά και να κάθεται στα θρανία. Σε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, πανεπιστήμιο εναλλάξ. Μία φορά τον χρόνο πενθήμερη εκδρομή μαζί με τους μαθητές. Όταν πηγαίνει στην εκκλησία, να αλλάζει και να φοράει ράσα. Όπως κι όταν θα διανυκτερεύει σε μοναστήρια.
-Ο υπουργός Εργασίας, με φόρμα και κράνος, με στουπιά και κατσαβίδια στις τσέπες, να τρέχει στα εργοστάσια κοντά στους ανθρώπους του μόχθου.
-Ο της Αγροτικής Ανάπτυξης να κυκλοφορεί μόνο με τρακτέρ.
-Ο υπουργός Ναυτιλίας με μπλε στολή και κασκέτο σαν του μπάρμπα Γιάννη του Λάτση.
-Ο της Δικαιοσύνης να πηγαίνει στα δικαστήρια με τήβεννο και γουνάκια.
-Ο υπουργός Τουρισμού με στολή γκρουμ για να δείχνει το καλό παράδειγμα. Τα καλοκαίρια με βερμούδα και ψάθινο καπέλο, να κάνει επιθεώρηση στο Nammos.

ΕΤΣΙ πάει. Αφού δεν είναι γελοίο κι είναι πρέπον και σωστό, να επεκταθεί σε ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο. Απαξάπαντες οι υπουργοί να κυκλοφορούν με τα ρούχα της δουλειάς. Όπως πάει ο Καμμένος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στολή κυνηγού (φωτό), έτσι να πηγαίνει ο Βασιλειάδης στο Αθλητισμού με φόρμα της Εθνικής, έτσι να εμφανίζονται ανάλογα με το αντικείμενό τους όλοι οι υπουργοί. Αυτό επιβάλλει άλλωστε η ισονομία. Αν έχει όλο τον χρόνο Απόκριες για τον Καμμένο, πρέπει να έχει για όλους.

***********************************
Στο μεταξύ, ο πνευματικός ογκόλιθος που ακούει στο όνομα Κώστας Ζουράρις έσπασε τη σιωπή του. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει άλλωστε ότι πλέον δεν διαθέτει μόνο την ιδιότητα του καθηγητού. Είναι ταυτόχρονα και υπουργός. Συνάδελφος του Πολάκη και της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο εν λόγω Ζουράρις, που βρίσκεται στην όγδοη δεκαετία της ζωής του (γεννηθείς το 1940) και πλησιάζει στην ένατη, μίλησε στο φιλολογικό και επιστημονικό περιοδικό που φέρει τον τίτλο «Down Town». Ως πολιτειολόγος, συγγραφεύς και πολιτικός επιστήμονας, που είναι οι επαγγελματικές ιδιότητές του. Ο λόγος του, όπως πάντα, μεστός, ουσιαστικός και χειμαρρώδης. Η αναφορά του στη Βούλα Πατουλίδου, την οποία ποτέ δεν έκρυψε ότι θαυμάζει, ήταν απολαυστική: «Είναι ο Κανών του Πολυκλείτου. Έχετε ξαναδεί τέτοια γλυπτική ομορφιά; Έχει ο Σεφέρης μια φράση, που είναι σαν να την έγραψε γι' αυτήν τη γυναίκα: "Αυτή η ακίνητη κίνηση σου κόβει την ανάσα". Δεν μπορείς να πιάσεις τον κώλο σε μια απόλυτη θεά. Απλώς την προσκυνάς. Μόνο αν στο επιτρέψει η ίδια η θεά, θα της πιάσεις τον κώλο, αλλά μετά θα χτυπήσεις το χέρι σου που τόλμησε αυτήν τη κίνηση».

Παρατήρηση πρώτη: Η Βούλα Πατουλίδου είναι 52 ετών. Παρατήρηση δεύτερη: Έχουμε Γενάρη μήνα και σκέψου τι έχει να γίνει το καλοκαίρι, όταν θα σφίξουνε οι ζέστες.
*************************************

Είδα στο YouTube τον Αρτέμη Σώρρα. Εκπληκτικός. Ένα μείγμα Αργύρη Σαλιαρέλη-Γιώργου Καρατζαφέρη. Ετοιμόλογος. Το βασικό πλεονέκτημα του καταφερτζή. Ο,τι και να τον ρωτήσεις, να έχει έτοιμη την απάντηση. Να μη ζορίζεται σε τίποτα.
Και πού είναι το περίεργο ότι έχει παραμυθιάσει κόσμο και κοσμάκη, ότι διαθέτει τα εξακόσα δισ. δολάρια;
Ότι έχει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες οπαδούς;
Ή μήπως είναι δύσκολο να δουλέψεις τους Έλληνες;

Οι Έλληνες πιστέψανε τον Τσάκα. Και δεν μιλάμε για τον λαουτζίκο. Λέμε για τους δημοσιογράφους και επιφανείς μάλιστα που τον είχανε κάθε μέρα πρωτοσέλιδο. Και μια και το έφερε η κουβέντα στο ποδόσφαιρο, οι Παναθηναϊκοί είχανε πιστέψει τον Βγενόπουλο. Κι είχανε βγει στους δρόμους για να απελευθερωθεί η ομάδα τους. Όπως θα απελευθερώσει ο Σώρρας τη χώρα από δημόσιο χρέος. Οι Έλληνες είχανε πιστέψει τον Κουρή κι αγοράζανε κατά εκατοντάδες χιλιάδες την «Αυριανή». Είχανε πιστέψει τον Καματερό ότι με το θαυματουργό νερό θεραπεύει τον καρκίνο. Ο πρώτος ή ο τελευταίος είναι ο Σώρρας (φωτό) που πουλάει ελπίδα;
Το εμπόριο της ελπίδας δεν έχει κεσάτια ποτέ. Οι Έλληνες πιστέψανε τον Σαμαρά με τα Ζάππεια. Πόσο απέχουν δηλαδή οι υποσχέσεις του Σώρρα από τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο; Πόσο απέχει ο Σώρρας από την Επιτροπή για τη διαγραφή του χρέους της Ζωής Κωνσταντοπούλου; Και γιατί να έχει τη φιλοδοξία η Ζωή να απαλλάξει την Ελλάδα από το χρέος και να μην την έχει κι ο Σώρρας; Η Ζωή έχει το ακράδαντο επιχείρημα του «πώς είπατε» και ο Αρτέμης τα εξακόσα δισ. κας. Ο Γιωργάκης δηλαδή με το «λεφτά υπάρχουνε» έλεγε τίποτα το διαφορετικό;
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου