Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ο ΚΟΦΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ

πηγή:
Δημήτρης Νανούρης

Ανορθογραφίες

Ψωραλέοι και ψοφοδεείς, επαίρονται οι επιτελείς του Μαξίμου για την επονείδιστη συμφωνία με τους δανειστές. Την παρουσιάζουν περίπου ως πανάκεια διά πάσαν νόσον και μαλακίαν. Αποδεικνύονται στη φούρια τους ακραιφνείς οπαδοί της αποστροφής του Χίτλερ: «Οι μάζες πιστεύουν πιο εύκολα ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό». Υπενθυμίζω σε όσους βιάστηκαν να με κατακρίνουν για τον ανάρμοστο παραλληλισμό τη συναφή φράση του Λένιν: «Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται πιστευτό». Όπως και να 'χει, ο Οργουελ βάζει τα πράγματα στη θέση τους, υπογραμμίζοντας: «Όλη η προπαγάνδα είναι ψέματα, ακόμα και όταν λέει την αλήθεια».

Αγνοούν, ωστόσο, τα καϊνάρια της Κουμουνδούρου το ρητό του Ρωμαίου ρήτορα Κοϊντιλιανού: «Όποιος λέει πολλά ψέματα πρέπει να έχει πολύ καλή μνήμη» και πιάνονται διαρκώς στα πράσα. «Η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς πρόσθετα μέτρα απ' όσα συμφωνήσαμε τον περασμένο Αύγουστο» υποστήριξε ο πρωθυπουργός. «Τα θέσαμε άλλωστε υπ' όψιν του λαού τον Σεπτέμβριο και μας ξαναψήφισε» συμπλήρωσε. Κατά την προεκλογική περίοδο του φθινοπώρου, αν δεν απατώμαι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε κουβέντα για κατάργηση του ΕΚΑΣ. Κομπορρημονούσε απεναντίας ότι θα το διατηρήσει. Αποσιώπησε, μάλιστα, την αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, όπως και τη μείωση του αφορολόγητου.

Ισχυρίστηκε επιπροσθέτως πως θα προστατεύσει τους δανειολήπτες από πιθανολογούμενους πλειστηριασμούς. «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» ήταν το σύνθημά του. Τώρα προσφέρει βορά στους «γύπες» του κεφαλαίου ώς και τα ενήμερα δάνεια. «Εγγυηθήκαμε τον δημόσιο χαρακτήρα των υποδομών της χώρας» είπε ανερυθρίαστα στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο ερυθρός, τάχα μου, ΘΑλέξης, υπαινισσόμενος τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. Για την ταμπακέρα, τουτέστιν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, έκανε ψιλοκομμένο τουμπεκί.

Μαρτυριάρες, πρόστυχες και ρουφιάνες μοιάζουν οι λέξεις· σε ξεμπροστιάζουν εκεί που δεν το περιμένεις. Σχεδόν μεθυσμένος ο Τσίπ(ου)ρας καυχήθηκε ότι η κολοσσιαία επιτυχία του δεν υπήρξε «κεραυνός εν αιθρία, δεν έπεσε απ' τον ουρανό, δεν ήταν θείο δώρο, αλλά αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της διαπραγματευτικής ομάδας, η οποία απέφερε καρπούς». Οι βουλευτές του τον παλαμοκρότησαν επί ώρα πολλή, παραβλέποντας ότι από τα επουράνια δεν ενσκήπτουν μονάχα θετικά. Ο «κεραυνός εν αιθρία» ουδόλως ταυτίζεται με το «θείο δώρο», καθώς, σύμφωνα με τα λεξικά, σημαίνει το απροσδόκητο κακό, το απρόοπτο ατύχημα με συνώνυμα τη βόμβα, τον καταπέλτη και την κεραμίδα κατακέφαλα. Γλώττα λανθάνουσα.

Ανακρίβεια και ψέμα χαίρονται μόνο τον πρώτο χρόνο. Σε δεύτερο την πάτησε και ο Κατρούγ-κάλος. Του επισημάνθηκε στον «Ενικό» ότι η επικράτησή τους στο Γιούρογκρουπ είναι πύρρειος. «Δεν το δέχομαι» τόνισε. «Πρόκειται αναμφισβήτητα για νίκη, ίσως βαριά, αλλά θα επιτρέψει την ανάκαμψη της οικονομίας» εξακολούθησε κομπάζοντας. Η νίκη, αν δεν αστοχώ, χαρακτηρίζεται λαμπρή, μεγάλη, περιφανής, θριαμβευτική, όμως ποτέ βαριά. Βαριά, δεινή, ολοσχερής, ολέθρια, οδυνηρή είναι μόνον η ήττα. Με δυο λόγια, πανωλεθρίαμβος. Ασε που ο Πύρρος έπειτα απ' την κατίσχυσή του στο Ασκλον επί των Ρωμαίων σάρκασε οπλίτη που τον συνεχάρη με το αμίμητο: «Μια ακόμα τέτοια νίκη και θα χαθούμε εντελώς». Ούτε στο νυχάκι δεν φτάνουν τον Ηπειρώτη ηγεμόνα οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Όλες ανεξαιρέτως πάσχουν από σύνδρομο success stories βασισμένων στο ψέμα και βουτηγμένων στο αίμα.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου