Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΖΕΙ!


πηγή:
Tου Νίκου Γαλάτη

Ο Παπουτσής ζει!

Ένα πολύ θερμό τετ α τετ είχαν την Πέμπτη το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, με τον σημερινό εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, Χρήστο Παπουτσή, λένε οι ειδήσεις. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για λίγη ώρα σε πολύ καλό κλίμα, ενώ δεν έλειψαν τα αστεία και οι φιλοφρονήσεις μεταξύ τους.

Η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά αφού ο …κατά συρροήν υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποτυχία του στις εκλογές του 2012 κατάφερε να βρει μια θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα και έκτοτε αγνοείται. Παιδιά του κομματικού σωλήνα και οι δύο είχαν πολλά να πουν στο σουαρέ που συναντήθηκαν, αλλά περιέργως ο Παππάς δεν έκανε καμιά ανάρτηση γι΄αυτή την εγκάρδια συνάντηση.


Ο Χρ. Παπουτσής είναι η πιο εμβληματική φυσιογνωμία ενός κόσμου που ο Παππάς καταγγέλει ως καταραμένη εποχή κι ενός κόμματος που ο ΣΥΡΙΖΑ μισεί περισσότερο κι από την Δεξιά του Καμμένου. Αλλά μήπως κατά βάθος οι δυο Θεσσαλοί μοιάζουν; Ο Νίκος Παππάς από τους αγώνες κατά της παγκοσμιοποίησης- με  τον διαδηλωτή τότε Αλέξη Τσίπρα- βρέθηκε να συναντά στην Ουάσιγκτον υπουργούς της αμερικάνικης κυβέρνησης και άλλους εκπροσώπους της παγκοσμιοποίησης. Ο Χρήστος Παπουτσής ήταν κι αυτός κάποτε διαδηλωτής, αλλά ως πρόεδρος ακόμα της ΕΦΕΕ έζησε νωρίς και  διαδηλώσεις εναντίον του, όταν οι συγκεντρώσεις  κατά της ΕΦΕΕ δονούνταν από το σύνθημα «Παπουτσάρα, ο Παπουτσής».

Ο Χρ. Παπουτσής από επίτροπος έγινε υπουργός Ναυτιλίας, όταν βυθίστηκε με 82 νεκρούς το πλοίο Σάμινα. Αυτός διασώθηκε –από την παραίτηση- άλλαξε πλοίο και υπουργείο στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, όταν έγινε υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η  θητεία του χαρακτηρίστηκε από …ληγμένα δακρυγόνα. Λένε πως και τα κάγκελα μπροστά στην Βουλή ήταν δική του ιδέα. Δηλώνει οικονομολόγος, ως απόφοιτος του Οικονομικού της Νομικής, και έφτασε με τα προσόντα του στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ποια ήταν αυτά τα προσόντα; Να βρίσκεσαι πάντα στη σωστή πλευρά.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου