Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΗ ΚΑΛΛΟΝΗ


του Μάκη Αξιώτη
από την
13/8/2014


Στήθηκε η προτομή του Αριστοτέλη στη Σκάλα Καλλονής. Ήρθε από την Άσσο (348-345 π.Χ.) στη Μυτιλήνη καλεσμένος από τον άλλο μεγάλο Ερέσιο, τον Θεόφραστο, και έμεινε τρία χρόνια πριν πάει δάσκαλος στον Αλέξανδρο.

Ο Αριστοτέλης ήταν πολιτικός φιλόσοφος, διαλεκτική διάνοια, και ο λόγος του, που ηχεί παράταιρα τώρα, δεν είναι για τα χτένια και τα χάβαρα του κόλπου, αλλά ο ορισμός της «πολιτικής ως μεθόδου μέσω της οποίας εξασφαλίζεται η ευδαιμονία (το “ευ ζην”) των πολιτών στην πόλη». Και «πόλις» τώρα είναι η χειμαζόμενη Ελλάδα από τα μνημόνια που εφαρμόζει η, εντολοδόχος των δανειστών και των ντόπιων λύκων, συγκυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου. Και μαζί μ’ αυτούς οι «βουλευτές», πειθήνια όργανα του φόβου της θεσούλας, η οποία εξασφαλίζει άνετο βίο, σε μια Ελλάδα που σε λίγο όλο το ενεργό δυναμικό της θα είναι άνεργο. Ψηφίζουν το μέλλον των παιδιών μας ξεπουλώντας τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας: δάση, παραλίες, ενέργεια, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, τοπίο, ποιότητα ζωής, υγεία, μισθούς, ταμεία, άμεσοι αυτουργοί στις αυτοκτονίες, στους θανάτους ευπαθών ομάδων και ανασφάλιστων «πολιτών», καταπατώντας πολλαπλά το Σύνταγμα με τις «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τα θερινά τμήματα» που αποφασίζουν την εξέλιξη της ανθρωπιστικής κρίσης. Μοιράζουν το ΕΣΠΑ σε εργολάβους και ΜΚΟ. Γέμισε η Ελλάδα κομισάριους, στιλ Φούχτελ, που ερευνούν τους χώρους εφαρμογής των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, από τη Θράκη (που εμπεδώνονται) μέχρι τη Λέσβο που ψήνονται! Μετατρέπουν το «κράτος σε αποικία», όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας!

Έρχεται, λοιπόν, η αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία. Το πρώτο που πρέπει να κάνει πρακτικά είναι: 
1. Η εφαρμογή του «πόθεν έσχες» σε όλες τις κοινωνικές βαθμίδες των πολιτών. Γνωρίζουν τα πάντα!
 2. Κατάργηση του «απυρόβλητου του Κοινοβουλίου». Το έχω ξαναγράψει! Μισθοί στο επίπεδο των κουρσεμένων πολιτών, με ορισμένες διευκολύνσεις στη μετακίνηση. Συντάξιμα μόνο τα χρόνια της θητείας (τρία ή έξι). Δικαίωμα εκλογής μόνο για δύο θητείες! Είναι απαραίτητο να κυβερνήσει ο Έλληνας το σπίτι του και όχι οι οικογένειες και τα σόγια τους. Καμιά έκπτωση πολιτικού ασύλου και η δικαιοσύνη η ίδια σε όλους! Οι επιτροπές είναι η στάχτη στα μάτια! Επίσης, καμιά παραγραφή αδικημάτων (το περίφημο «Περί ευθύνης υπουργών»), διαρκές το κακούργημα της «μεταδημοκρατίας» μας.
3. Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Δεν μπορεί να φορολογείται η «πραγματικά ακίνητη περιουσία»(ΠΑΠ) αλλά η «κινητή». Και εξηγώ πώς τα βλέπω τα πράγματα. Στην ΠΑΠ εντάσσω το κτήμα του παππού, το σπίτι της γιαγιάς, το κλειστό ανοίκιαστο διαμέρισμα χωρίς ρεύμα και νερό και οτιδήποτε δεν δίνει «ρευστό εισόδημα», το οποίο ονομάζω κινητή περιουσία και το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του ανθρώπου. Με ένα απρόσβλητο από επιτήδειους «πόθεν έσχες» (και αυτό σημαίνει αριστερή κυβέρνηση!) αμέσως θα ξεκαθαρίσει η εισοδηματική κατάσταση του κάθε Έλληνα. Το «τεκμαρτό εισόδημα» και οι «αντικειμενικές αξίες» δεν έχουν καμιά σχέση με το πραγματικό εισόδημα, το οποίο πιστεύω ότι μπορούν να βρουν την οποιαδήποτε στιγμή οι «κρατικοί ελεγκτές», όταν αυτοί λειτουργήσουν σωστά και όχι επιλεκτικά. Ένα κτήμα π.χ. το οποίο μένει ακαλλιέργητο, γιατί ο ιδιοκτήτης δεν έχει εισόδημα ώστε να το αξιοποιήσει και βγάζει μόνο το λάδι του σπιτιού, αν φορολογηθεί με «αντικειμενικές -υποκειμενικές για μένα- αξίες», θα οδηγηθεί σε δήμευσή του από το κράτος μετά από λίγα χρόνια. Κάτι που τώρα με τη φοροεπιδρομή (ΕΝΦΙΑ) έχει γίνει ξεκάθαρο με τους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους μνηστήρες να περιμένουν στη γωνία τα φιλέτα.

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Να μένει η ΠΑΠ εκεί στην άκρη ακίνητη; Προτείνω να επεμβαίνει το κράτος και να προσπαθεί να «βοηθήσει» στην ενεργοποίηση του ακινήτου, όταν ο ιδιοκτήτης δηλώνει αδυναμία αξιοποίησής του! Ετσι, θα λαμβάνει το κράτος τον φόρο από το πραγματικό εισόδημα και θα αποδίδεται το μερίδιο στον ιδιοκτήτη. Κάθε άλλη διαδικασία, για μένα, είναι μια σίγουρη πορεία προς τη «δήμευση της περιουσίας των πολιτών και της παράδοσής της στα χέρια αυτών που ακόμα ευδοκιμούν από την οικονομική κρίση».

Βέβαια, δεν θα φορολογείται η πρώτη και η δεύτερη κατοικία, η οποία δεν δίνει εισόδημα και είναι απαραίτητη για την ποιότητα ζωής του πολίτη. Δεν μιλάμε για δέκα σπίτια, 200 τ.μ. με είκοσι τουαλέτες!

Με τον Νίκο Βούτση πραγματικά «αγωνιούμε μαζί με τον λαό για το αν θα είναι και πόσο θα είναι αντιστρέψιμα τα αποτελέσματα των αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών πολιτικών» («Εφ.Συν.» 9-10 /8/14). Είναι όμως πράξεις «αντιδημοκρατικές» και καταργούνται αυθημερόν με «πράξεις δημοκρατικές» που προβλέπονται από το Σύνταγμα και μπορεί να εφαρμόσει η αριστερή κυβέρνηση! Ασχετα με το πόσο «αποικία θα μας έχουν καταντήσει»!
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου