Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΑΔΕΙΑΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ



ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"-27/8/2014


Στις 17 Ιουλίου του 2014 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε με ψήφισμά του τις κυρώσεις της Κομισιόν κατά της Ρωσίας. Από τους 21 Ευρωβουλευτές που έστειλε η χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο, οι εννέα, πέντε της Ν.Δ (Κεφαλογιάννης Μανώλης, Σπυράκη Μαρία, Βόζεμπεργκ Ελίζα, Κύρτσος Γιώργος, Ζαγοράκης Θεόδωρος), δύο του Πασόκ (Καϊλή Εύα, Ανδρουλάκης Νικόλαος) και οι δύο του Ποταμιού (Γραμματικάκης Γεώργιος, Κύρκος Μιχάλης)  τάχθηκαν υπέρ των κυρώσεων.

Το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας ήταν το εμπάργκο της Ρωσίας στα προϊόντα των χωρών που ψήφισαν τις κυρώσεις εναντίον της. Μια σειρά από Ελληνικά προϊόντα αποκλείστηκαν από την Ρωσική αγορά με μεγαλύτερες συνέπειες στα ροδάκινα, που το 50% της ετήσιας παραγωγής μας απορροφάται από την συγκεκριμένη αγορά. Μόλις ανακοινώθηκε το Ρωσικό εμπάργκο άρχισε ο πανικός και ξαφνικά οι κυβερνώντες ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διατρέχει κίνδυνο να μείνει χωρίς αγοραστές για τα φρούτα της και, το χειρότερο, να υποκατασταθεί ως πελάτης από την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Χιλή και την Αργεντινή. Οι ίδιοι με την ψήφο τους (καμία συναίσθηση της ευθύνης τους) έφεραν τα πάνω κάτω και η κατάσταση δείχνει να μην συμμαζεύεται.
 
Η Ελληνική κυβέρνηση μόνο αμέτοχη δεν ήταν στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αφού η προετοιμασία και επεξεργασία των κυρώσεων ξεκίνησε ενόσω είχαμε την προεδρία της Ε.Ε.  Αυτό η Ρωσία το γνώριζε, όπως γνωρίζει πολύ καλά  τις σχέσεις μεταξύ των κρατών αλλά και των πολιτικών δυνάμεων της Ε.Ε., δηλαδή ποιος είναι με ποιον.

Για την σημερινή κυβέρνηση δεν υπάρχει αυτό που λέμε «εθνική εμπορική στρατηγική».
Η βιομηχανία έχει απαξιωθεί με την αποβιομηχανοποίηση της χώρας τα προηγούμενα χρόνια, η παραγωγή απαξιώνεται συνειδητά, οι εξαγωγές καταρρέουν και έχει αποθεωθεί το ξεπούλημα των πάντων (μεταρρύθμιση το αποκαλούν) και το μόνο που βλέπουν είναι η σωτηρία της χώρας από τον τουρισμό. Το ότι στον τουρισμό έχουμε την αποθέωση της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Αυτοί μετράν εκατομμύρια τουριστών και ονειρεύονται ανάπτυξη. Δεκάρα δεν δίνουν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Όσο για τις αποζημιώσεις, η Πολωνία, η Λιθουανία, η Φιλανδία, το Βέλγιο και η Ολλανδία (όλες χώρες εκτός μνημονίου) απαίτησαν να αποζημιωθούν οι θιγόμενοι αγροτικοί κλάδοι τους. Η χώρα μας, για μια ακόμα φορά απούσα, έχει εκχωρήσει την εκπροσώπησή της στη Γερμανία που δεν πλήττεται από το Ρωσικό εμπάργκο αλλά δεν έχει και χρόνο να ασχοληθεί με την αποικία της.
     
Το ερώτημα, έστω και ρητορικό, είναι το γιατί οι παραπάνω Έλληνες βουλευτές ψήφισαν αυτή την απόφαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα μετά τον εξοστρακισμό τους από την Ε.Ε βρήκαν πολύτιμο χώρο στη Ρωσική αγορά, που τώρα τους κλείνει την πόρτα. Τι έχουν να πουν για αυτό;

Για τους Ευρωβουλευτές της Ν.Δ δεν μπαίνει κανένα ερώτημα, αφού κατ’ αυτούς η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς από το να υπακούει στις Γερμανικές αποφάσεις, επειδή «ανήκει στην Ε.Ε». Λες και οι Ευρωπαϊκές αποφάσεις δεν αντικατοπτρίζουν τα εθνικά εμπορικά συμφέροντα των επί μέρους κρατών. Για την Εύα Καϊλή (τι να πει κανείς) αντιπαρέρχομαι το ερώτημα, αλλά για τον φιλόδοξο νεαρό Ν.Ανδρουλάκη, που παριστάνει τον καλό Πασόκο των παλαιών εποχών, αντίπαλο στην αρχηγία του Πασόκ του καμένου Βενιζέλου, το «γιατί»  μπαίνει επιτακτικά.
 
Για τους δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού τον καθηγητή ερευνητή Μ.Γραμματικάκη και τον υιό του Λεωνίδα Κύρκου Μιχάλη υπάρχει μια απορία. Το μελέτησαν το ζήτημα; Το ανάλυσαν; Οι ίδιοι, όχι το νεαρό κόμμα τους, που δεν διαθέτει επιτροπές να  τους συμβουλέψουν για τέτοια σοβαρά θέματα, εκτός και αν αρκεί η άποψη του αρχηγού Σταύρου και η γνώμη των χορηγών του κόμματος. Αλλά τι να περιμένει κανείς από πολιτευτές που υποτάσσονται σε ένα κατασκεύασμα του συστήματος με προκαθορισμένο ρόλο και χρόνο; Ούτε η Κόμη τη Βερενίκης, ούτε η ιστορία της οικογένειας τους τους διασώζει. Και δεν είναι και νέοι για να πεις ότι θα μάθουν.
  
ΥΓ.1 – Φωτεινή Πιπιλή (Βουλευτής Ν.Δ): «Αντί για χρόνια πολλά για το τριήμερο της Παναγίας, το μόνο που ακούγαμε ήταν υβρεολόγιο εναντίον αυτών που ψήφισαν  τον ΕΝΦΙΑ».
- Τι θέλετε να πείτε, ότι ήταν της Παναγίας και ακούγατε ….. Παναγίες;
ΥΓ.2 –Ευάγγελος Βενιζέλος (Πρόεδρος Πασόκ και αντιπρόεδρος κυβέρνησης): «Αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης για τον ΕΝΦΙΑ»
- Τώρα μας υποχρεώσατε.
ΥΓ.3 – Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Υπουργός Ναυτιλίας): «Σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις για τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια πλοίων».
- Όταν λέτε «σύντομα», εννοείται ότι θα τελειώσει πρώτα η τουριστική σεζόν;
ΥΓ.4 – Οικονομικά από το Χάρβαρντ: «Αν 1,5 δισεκατομμύριο Κινέζοι μάθουν να βουτάνε ψωμί σε Ελληνικό λάδι, ξεχρεώσαμε! Θα σωθούμε από μια παπάρα.»
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)
      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου