Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ή ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΙ;


του Πέτρου Κατσάκου

Δεν ξέρω αν συνεχίζεται η κινηματογραφική παραγωγή της γνωστής αμερικανικής σειράς «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», αλλά αν πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους νέο επεισόδιο, οι παραγωγοί θα πρέπει να δουν οπωσδήποτε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που από χτες κάνει τον γύρο του ελληνικού Διαδικτύου και καταγράφει την κωμικοτραγική σύλληψη ενός αλλοδαπού μικροπωλητή στο κέντρο της Πάτρας.

 Ένα βίντεο διάρκειας ενάμιση λεπτού, με πρωταγωνιστές τρεις ένστολους και δύο αστυνομικούς με πολιτικά, που προσφέρει άφθονο γέλιο, καθώς όλοι μαζί προσπαθούν να περάσουν χειροπέδες σε έναν άνθρωπο που, χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, ψελλίζει μόνο «χίλια συγγνώμη, παιδιά». Τι κεφαλοκλειδώματα, τι λαβές και τι τραβολογήματα του άμοιρου μικροπωλητή περιλαμβάνει το βίντεο δεν λέγεται. Αυτή όμως που πραγματικά κλέβει την παράσταση στο βίντεο είναι η γυναίκα αστυνομικός που, χωρίς να αποχωριστεί ούτε στιγμή τα μοντέρνα γυαλιά ηλίου, τσιρίζει καθ' όλη τη διάρκεια της σύλληψης, προκαλώντας εκνευρισμό ακόμη και στους συναδέλφους της, ουρλιάζοντας στον αλλοδαπό «μην αντιστέκεσαι, μην αντιστέκεσαι» την ώρα που το «θύμα» τείνει οικειοθελώς τα χέρια του για να του περάσουν τις χειροπέδες.
Αποτέλεσμα του πανικού ήταν να του κουμπώσουν αρχικά τις χειροπέδες πάνω στους καρπούς κάνοντάς τον να ουρλιάξει από τον πόνο, γεγονός που η νεαρή αστυνομικός εξέλαβε ως αντίσταση κατά της αρχής, με αποτέλεσμα να αρχίζει να τσιρίζει ακόμα πιο δυνατά. Με τα πολλά και αφού οι πέντε αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν τελικά τις χειροπέδες στα χέρια του αλλοδαπού, επιστράτευσαν όσες γνώσεις διέθεταν από πολεμικές τέχνες και με απανωτές λαβές τον έχωσαν στο πίσω κάθισμα του περιπολικού με τους δεκάδες περαστικούς που είχαν μαζευτεί εξαιτίας των φωνών της αστυνομικού να μην ξέρουν αν πρέπει να κλάψουν ή να γελάσουν με το θέαμα.


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στην ΓΑΔΑ, ο πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα αστυνομικού, τον οποίο χαρακτήρισε «ασπίδα του απλού πολίτη». Καλό θα ήταν όμως, πριν τους επαίνους, να ρίξει και μια ματιά ο πρωθυπουργός στο βίντεο με τους αστυνομικούς από την Πάτρα για να διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τον επαγγελματισμό των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που θυμίζει περισσότερο τον γραφικό Μπαλούρδο της "Ελληνοφρένειας", παρά «ασπίδα του πολίτη».

Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"- 23/7/2014

====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου