Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Η Ν.Δ το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Για ποιά "Νέα Μεταπολίτευση" μιλάμε όταν συνεχίζει να κυριαρχεί το πολιτικό σύστημα και η διαπλοκή της προηγούμενης;


του Βασίλη Ζήση
από το Σαμαρικό

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έγραφε στο Antinews, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ:

«Νέα Ελλάδα» είναι αυτό που θα γίνει στο οποίο οδηγεί πια η Νέα Μεταπολίτευση. Η οποία ήδη συντελείται. Αυτό που ζούμε τώρα – και θα το ζούμε για έξη μήνες με ένα χρόνο ακόμα - είναι, προφανώς, το φινάλε της πρώτης παρτίδας. Η επόμενη παρτίδα θα είναι ασφαλώς, το στοίχημα της Νέας Ελλάδας! Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Τώρα είμαστε στο φινάλε της προηγούμενης παρτίδας, της «Νέας Μεταπολίτευσης».

Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργικός σύμβουλος μας έλεγε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό η Νέα Μεταπολίτευση είχε ήδη τελειώσει και η χώρα προχωρούσε ακάθεκτη προς τη Νέα Ελλάδα.

Όμως στο προχθεσινό άρθρο του κ. Σαμαρά στην «Καθημερινή» διαβάζουμε ότι η «Νέα Μεταπολίτευση» όχι μόνο δεν τέλειωσε, αλλά μόλις τώρα “άρχισε” (βλ. Αντ. Σαμαράς: «Η Νέα Μεταπολίτευση άρχισε»)

Τι συνέβη στο μεταξύ από πέρυσι κανείς δεν γνωρίζει. Χάθηκε στο δρόμο η Νέα Μεταπολίτευση; Σκοτεινές και άγνωστες δυνάμεις την υπονόμευσαν και οπισθοχώρησε και φτου κι από την αρχή; Εκδηλώθηκαν ιδεολογικές διαφωνίες στο ηγετικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πότε αρχίζει και τελειώνει η Νέα Μεταπολίτευση; Άλλα λέει ο ένας και άλλα εννοεί ο άλλος; Μυστήρια πράγματα .....

Σε κάθε περίπτωση , για εμάς τουλάχιστον, "Νέα Μεταπολίτευση", σημαίνει νέα κόμματα, νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέους θεσμούς, νέο τρόπο διακυβέρνησης της χώρας , διαφάνεια κλπ κλπ

Στην θέση της τι βλέπουμε;
- Να κυβερνά την χώρα ένας αναχρονιστικός συνασπισμός των δύο κομμάτων, τα οποία και ευθύνονται κυρίως για το αίσχος της προηγούμενης μεταπολίτευσης.

- Να συνεχίζουν να κυριαρχούν οι πολιτικοί του παρελθόντος ενδεδυμένοι με άλλη προβιά, ενώ η ανανέωση του πολιτικού συστήματος περιορίσθηκε στους φασίστες και μερικούς χαβαλέδες που κατάφεραν να φτάσουν στην Βουλή.

- Την ίδια ακριβώς διαπλοκή που κατέστρεψε την χώρα στην προηγούμενη μεταπολίτευση να συνεχίζει να κάνει κουμάντο και σήμερα.

- Να συνεχίζεται η κομματοκρατία, το ρουσφέτι, η ασυδοσία, τα φακελάκια, η διαφθορά, η πολιτική ανεπάρκεια.

(Αυτά, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια)


====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου