Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΚΛ.ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ:ΕΚΠΟΥΤΙΝΙΣΜΟΣ ή ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ

Η διαφθορά στην Τουρκία, η ανάμειξη υπουργών ακόμη και του γιου του πρωθυπουργού Ερντογάν σε μεγάλα κόλπα, άφησαν άναυδους τους αψεγάδιαστους και εντιμότατους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι ποτέ δεν άκουσαν να συμβαίνει κάτι τέτοιο στις χώρες που συναποτελούν το μεγαλύτερο καμπαρέ του 21ου αιώνα.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που «μάλωσαν» την τουρκική κυβέρνηση, όπως ο αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης επίτροπος Στέφαν Φίλε, δεν άκουσαν ποτέ τίποτα για τους διάσημους εμπόρους όπλων που με τις πλάτες της μαμάς Θάτσερ ο ένας, του μπαμπά Μιτεράν ο άλλος, δεν άφησαν τριτοκοσμική χώρα χωρίς υψηλής καταστροφικής δύναμης «προϊόντα». Ούτε έμαθαν κάτι για τις μίζες που πετάνε σαν χρυσά κόκαλα στους ιθαγενείς αξιωματούχους ευρωπαϊκών χωρών (π.χ. σε κάποια Ελλάδα) οι γερμανικές, ολλανδικές, γαλλικές, σουηδικές κ.λπ. εταιρείες οπλικών συστημάτων. Ποια Siemens, ποια Φέροσταλ; Ποιος Χριστοφοράκος, που απολαμβάνει της ασυλίας του ίδιου γερμανικού κράτους το οποίο εγκαλεί την Ελλάδα για σπατάλες και διαφθορά;
Όμως τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Η Τουρκία είναι που κολυμπάει στη διαφθορά. Εξάλλου μας έμαθε και το μπαξίσι!
Ομολογώ πάντως ότι οι τζουτζέδες της Κομισιόν έχουν μεγάλη πλάκα. Αυτός, ο κ. Φίλε που λέγαμε, κάλεσε την Τουρκία «να χειριστεί με διαφάνεια και αμεροληψία τις έρευνες για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Διαφθορά α λα καρτ
Ν' ακούς αυτές τις προτροπές από μέλος του κλαμπ που με τρεις βδομάδες διακοπών στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο κάνει τον κουφό στις εκκλήσεις της Λευκωσίας για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου! Τώρα, μόλις τα στύλωσε λιγάκι ο χωριάτης Ερντογάν απέναντι στους Αμερικανούς και Γερμανούς πάτρωνες, τα θυμήθηκαν όλα:
«Οι αλλαγές στους κόλπους της δικαστικής αστυνομίας υπονόμευσαν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία των ερευνών που διεξάγει η (τουρκική) δικαιοσύνη για τις κατηγορίες της απάτης και της διαφθοράς». Ανεξαρτησία και αμεροληψία στην Τουρκία. Άντε καλέ, που θα έλεγε κι ο αντιπρόεδρος.
Τόσον καιρό αγριότητες στην πλατεία Ταξίμ, τόσα χρόνια με δολοφονίες, φυλακίσεις, βασανισμούς Κούρδων και αριστερών Τούρκων, δεν έφταναν στ' αφτιά των ευαίσθητων επιτρόπων των Βρυξελλών. Και ανακάλυψαν τη διαφθορά στην Τουρκία, όχι στην Ελλάδα των σαμαροβενιζελικών, όχι στην Ισπανία του Ραχόι, ούτε λίγο πριν στην Ιταλία του Μπερλουσκόνι ή στη Γαλλία του Σαρκοζί.
Ήρθε η μεγάλη ώρα, λοιπόν, για τον αδάμαστο αντιπρόεδρο, πρόεδρο, υπουργό και μέγα διαπραγματευτή Βαγγέλη Βενιζέλο, που ομιλεί και απταίστως τη γαλλική, την αγγλική και κάποιες ακόμη γλώσσες, να εισηγηθεί -μιας και αναλαμβάνουμε την προεδρία του μπακάλικου- έναν καινούργιο όρο για το ήθος που διαπνέει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ο εκτσογλανισμός που εισηγήθηκε -και δείγματά του ήδη καταγράψαμε την περασμένη εβδομάδα με τους κ.κ. Χάρη Τομπούλογλου, Μιχάλη Λιάπη, Αντώνη Κάντα κ.ά.- δεν μπορεί να μείνει ο μόνος σύγχρονος νεολογισμός που καταχώρισαν στα κατάστιχά τους οι αδιάφθοροι τελάληδες των εργολαβικών ή λαθρεμπορικών συμφερόντων.

Το ίνδαλμα Πούτιν
Δυστυχώς τον πρόλαβαν άλλοι, εισηγούμενοι τον εκπουτινισμό (προσοχή, σύντροφε διορθωτή), τουτέστιν την αυταρχική -όπως διατείνονται οι άθλιοι συριζαίοι- διακυβέρνηση με δημοκρατικό μανδύα ενός λαού που ουδέποτε γνώρισε ούτε καν την τυπική αστική Δημοκρατία.
Δηλαδή: το ακαταδίωκτο του μεγάλου ηγέτη, που όλως τυχαίως ψαρεύει τα μεγαλύτερα ψάρια στα ποτάμια, πλουτίζει ασύστολα, τσακίζει στο ξύλο τους άλλους πράκτορες που ειδικεύονται στις ανατολικές πολεμικές τέχνες, πλουτίζει εξωφρενικά και άμα λάχει στέλνει και μερικούς αδιάκριτους δημοσιογράφους στας αιωνίους μονάς όπου ου λύπη, ου στεναγμός κ.λπ.
Και όταν οι απελπισμένοι υπήκοοί του καταφεύγουν στην τυφλή βία και όχι στην οργανωμένη, που προφανώς και σέβεται η Δύση, τότε έχουμε και τρομοκρατία...
Αλήθεια, αντί να μοστράρουν όλοι μόνον το αποτρόπαιο της βομβιστικής ενέργειας στο Βόλγκογκραντ, μήπως θα μπορούσαν να αναζητήσουν στοιχεία και στατιστικές για τη μοίρα των Τσετσένων πολιτών; Για τις «μαύρες» χήρες, που δεν μαυροντύθηκαν ούτε μοιρολόγησαν τον άνεμο, αλλά τους άντρες και τα παιδιά τους;
Ξέρω, δεν είναι πολιτικά ορθό να ψάχνουμε για συμψηφισμούς στην αγριότητα. Αλλά είναι ορθό να μας πιάνει ο πόνος μόνον όταν δολοφονούνται Ρώσοι πολίτες και όχι όταν εδώ και χρόνια διεξάγεται μια αέναη γενοκτονία στην Τετσενία;
Όποιος έχει τα μέσα ενημέρωσης, έχει και την αλήθεια του.
Άντε τώρα πίσω στον Τομπούλογλου και τον Λιάπη. Τι έκανε ο πρώην υπουργός μας; Απλή πλαστογραφία ήταν, όχι μετά χρήσεως! Άλλος Λιάπης οδηγούσε, άλλος Λιάπης δεν πλήρωσε, τι ζητούν οι εχθροί του;
Όσο για τον «σύντροφο» Χάρη (άραγε τον έχει κατατάξει στους τσόγλανους ο κ. Βενιζέλος;), τι έκανε; Σε ένα πάρτι εκατομμυρίων ο έρμος ζήτησε (ως μη μαλάκας) 25 χιλιάρικα. Ελάτε τώρα! Αυτοί που θα ζυγίσουν τα παιδιά και αυτοί που διαφημίζουν το ζύγισμα των παχύσαρκων παιδιών πόσα θα λάβουν;
Tragic, που θα έκλεγε ο γλωσσομαθής...


Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-3/1/2014

=============================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου