Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ ANTINEWS ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πως βαθμολογείτε κυβέρνηση και υπουργούς;

Τέλη Ιουνίου 2013, περίπου έξι μήνες πριν και ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, αφού έφυγε η ΔΗΜΑΡ. Τότε, όλοι λέμε ότι χρειαζόταν μια ανανέωση και μια νέα ορμή προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δύσκολες προκλήσεις.
Κάποιοι πίστεψαν ότι ο μόνος που θα έπρεπε να δουλεύει σ’ αυτή την κυβέρνηση ήταν ο πρωθυπουργός, άντε και ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος μέρα νύχτα είχε στο σβέρκο του τους τροικανούς.
Οι περισσότεροι, λοιπόν, λούφαραν και συνεχίζουν να λουφάρουν μιας και η οικονομία μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Ωστόσο, έξι μήνες μετά, αυτή η κυβέρνηση μοιάζει να έχει γεράσει. Χωρίς νεύρο, χωρίς, δυναμική, χωρίς «ανάσες» βαδίζει ασθμαίνοντας προς τη γκιλοτίνα, όπως όλοι πιστεύουν ότι θα είναι οι εκλογές.
Με όλα τα θέματα ανοιχτά, κι όμως, ασχολούμαστε με τον Στουρνάρα, με τον Παπασταύρου, με τον Προβόπουλο και με τις εκδρομές των μαθητών. Μα είναι μετά καλά τους;  Αυτή είναι διακυβέρνηση της χώρας; Να μονοπωλούν τις εφημερίδες και τα κανάλια οι δικαστές κι όχι οι αγωνιώδεις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση, για ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων ή για αντιμετώπιση της καθημερινότητας;
Κι όμως, μοιάζει σα να ζούμε σε μια χώρα όπου από τους συνολικά 41 «εκλεκτούς» του Σαμαρά στη νέα κυβέρνηση, οι μόνοι που εμφανίζονται είναι δυο – τρεις, και οι υπόλοιποι είναι… μονόστηλα. Φτάσαμε στο σημείο να κάνει κουμάντο ο Θεοχάρης ή να πιστεύει ο κόσμος πως ο πιο πετυχημένος υπουργός είναι η… Πόπη Παπανδρέου. Ποια είναι αυτή; Είναι η εισαγγελέας για την υπόθεση των δανείων του ΤΤ.
Αν θα θέλαμε να κάνουμε μια «βαθμολόγηση» των υπουργών της κυβέρνησης, έξι μήνες μετά τη σύνθεσή της και περίπου έξι μήνες πριν την… γκιλοτίνα της κάλπης θα είχαμε να βάλουμε πολύ ενδιαφέροντες βαθμούς. Αν και η αξιολογική κρίση είναι πάντα υποκειμενική, κάθε αναγνώστης μπορεί να συμφωνήσει με τον συντάκτη ή να βάλει καλύτερο ή χειρότερο βαθμό. Άλλωστε, καλύτερη βαθμολόγηση από την κάλπη υπάρχει; Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών: Ευάγγελος Βενιζέλος. Του βάζουμε 3 και πολύ του είναι. Διότι επιχειρεί να διασωθεί μέσα από τα αξιώματά του, αλλά δεν κρύβει την «απέχθειά» στην κυβέρνηση προφανώς γιατί πιστεύει ότι του χρωστά η ζωή τη διακυβέρνηση της χώρας.

Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης. Ποτέ δεν καταλάβαμε το ρόλο ενός υπουργού Επικρατείας. Τι κάνει ο κ. Σταμάτης ή ο αντίστοιχος Σταμάτης σε άλλες κυβερνήσεις ποτέ δεν το μαθαίνει ο κόσμος. Επομένως, του βάζουμε 4 λίαν επιεικώς μέχρι να μάθουμε το ρόλο του.
Εδώ πρέπει να προσθέσουμε και τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης, τον αγαπημένο μας, Παντελή Καψή. Αν υπήρχε βαθμός κάτω από το μηδέν θα τον έπαιρνε. Τέτοια αποτυχία ίσως δεν έχει ξαναγραφεί στα πολιτικά χρονικά. Να δούμε πότε θα δούμε το νέο κανάλι, υγιές, αξιόπιστο και με αξιοκρατική επιλογή του προσωπικού. Αν ήταν να ζήσουμε το ψυχόδραμα της ΔΤ γιατί καταργήθηκε η ΕΡΤ;
Υπουργός Οικονομικών: Γιάννης Στουρνάρας, αναπληρωτής: Χρήστος Σταϊκούρας, υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης. Θα βάλουμε 6, στον Στουρνάρα, όχι γιατί δουλεύει πολύ ή γιατί δεν είναι ειλικρινής, αλλά επειδή βαρεθήκαμε αυτούς τους τεχνοκρατικούς ελιγμούς όταν ο κόσμος πεινάει.
Για τους άλλους δύο, επιεικώς… 2. Ο ένας εμφανίζεται μόνο για να μας πει τι πλεόνασμα έχουμε και ο δεύτερος είναι εξαφανισμένος αφού δεν έχει αντικείμενο. Του το πήρε ο Θεοχάρης.
Εθνικής Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος. Θα του βάλουμε 5 γιατί είναι… καλός στις αντιπροσωπεύσεις της Ελλάδας στις κηδείες. Από τον Μαντέλα στον Σαρόν κι από εκεί σε κάτι ασκήσεις του στρατού να κρατά όπλα. Όσο για την αναπληρώτρια Φώφη Γεννηματά, δεν υπάρχει βαθμός γι’ αυτήν. Εκτός συναγωνισμού είναι η πιο άσχετη στη θέση αυτή. Ούτε για τις παρελάσεις.
Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Δένδιας. Θα το πάρει το εξαράκι του για τη σθεναρή στάση που επέδειξε στο θέμα της Χρυσής Αυγής και για την αντιμετώπισή της. Όμως, εκτός από τον Μιχαλολιάκο υπάρχουν και οι αλλοδαποί. Χθες σφάχτηκαν στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Η εγκληματικότητα και πάλι ξεφεύγει. Ενώ ξεφεύγει και ο Ξηρός, κι αυτό είναι φιάσκο και για την Αστυνομία.
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Κυριάκος Μητσοτάκης. Παίρνει μόνο 3, όχι γιατί είναι γόνος της Αγίας Οικογένειας αλλά γιατί βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του κ. Μανιτάκη. Όλο λόγια, κι από τηγανίτα τίποτε που λέει κι ο λαός.
Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Κωστής Χατζηδάκης, υφυπουργοί: Νότης Μηταράκης, Αθανάσιος Σκορδάς.
Το τρίο της ανάπτυξης και της αγοράς. Όσο είδατε εσείς ανάπτυξη άλλο τόσο είδε θάλασσα και η Καρδίτσα. Για να μην πούμε για το έγκλημα των υψηλών τιμών στα σούπερ μάρκετ ενώ οι μισθοί έχουν κατακρεουργηθεί. Κ. Σκορδά, κάντε κάτι και για τα τρόφιμα μην ασχολείστε μόνο με το πώς θα ανοίξουν οι πλειστηριασμοί. Το τρίο της χαράς λοιπόν ας πάρει ένα 2 και πολύ του είναι.
Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Δεν τον βαθμολογούμε διότι είναι απλώς… εξαφανισμένος. Ούτε τους αυτοκινητόδρομους στον Μπόμπολα δεν έχει καταφέρει να δώσει.
Υπουργός Εργασίας: Γιάννης Βρούτσης. Ένα τέσσερα και με πολύ σκεπτικισμό. Διότι όλο θέσεις εργασίας ανακαλύπτει κι όλο για σταθερές συντάξεις μιλάει, αλλά γίνονται ακριβώς τα αντίθετα. Η ανεργία καλπάζει και οι συνταξιούχοι νομίζουν ότι έχει τρύπες η τσέπη τους.
Υπουργός Υγείας: Άδωνις Γεωργιαδης. Ο άνθρωπος αναμφισβήτητα είναι δουλευταράς, τολμά να τα βάλει με πολύ σάπιο κατεστημένο στην υγεία και δε φοβάται ούτε κι όταν του επιτίθενται. Να έλειπε αυτή η υπερπροβολή, αυτή η «αρρώστια» με τις κάμερες. Να έλειπε επίσης το μπάχαλο στον ΕΟΠΥΥ τι καλά που θα ήταν. Και φυσικά στιγματίζεται και από την εμμονή του στο 25ευρω, στο οποίο ηττήθηκε κατά κράτος. Επτά Άδωνι διότι άλλο η δουλειά, άλλο το αποτέλεσμα.
Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:  Χαράλαμπος Αθανασίου. Τι να βάλεις σε έναν υπουργό που είναι υπεύθυνος για τις φυλακές κι αυτές είναι ξέφραγο αμπέλι; Ο Ξηρός την κοπανάει με άδεια, οι Πυρήνες έχουν κάνει «κλαδική» Κορυδαλλού και οργανώνουν ξεφαντώματα ενώ αυτός ο νόμος για τη ρατσιστική βία, μας κάθεται στο στομάχι. Από την άλλη, χρεώνεται τις θετικές εξελίξεις στον δικαστικό χώρο, γι’ αυτό ας πάρει ένα 4.
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αθανάσιος Τσαυτάρης. Παρ’ ότι φίλος του Βενιζέλου (αυτό πρέπει να το κοιτάξει) είναι αθόρυβος, πληρώνει κανονικά τους αγρότες, για πρώτη φορά τον Ιανουάριο δεν έχουμε μπλόκα, οργανώνει και χωρίς φανφάρες εκδηλώσεις για να βοηθήσει τους φτωχούς. Του βάζουμε ένα 6.
Υπουργός Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη. Χρεώνεται την καλή πορεία του τουρισμού, αν και δεν είναι δικό της έργο. Νομίζει ότι μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα… πρωθυπουργός, έχει υψηλές βλέψεις. Αλλά τι τα θέλει τα σκι των μαθητών. Επειδή είναι η πιο λαμπερή στην κυβέρνηση ας πάρει ένα 4.
Υπουργός Παιδείας: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Αν στους έξι μήνες που βαθμολογούμε, οι τρεις είναι καλοκαίρι, άρα δεν έχει σχολεία και οι άλλες τρεις απεργία, άρα χάνεται το εξάμηνο, τι επιτυχίες μπορεί να έχεις ως υπουργός; Ήρθε και η φαεινή ιδέα για τη λευκή εβδομάδα και του έδωσε τη χαριστική βολή. Επιεικώς 2.
Υπουργός Εσωτερικών: Γιάννης Μιχελάκης. Επειδή είναι σοβαρός και μαχητικός και δεν μπλέκεται σε παιχνίδια, ένα εξαράκι
Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Γιάννης Μανιάτης. Με τόσο πετρέλαιο που έχει βρει ο άνθρωπος και με τόσο… αέρα που κάνει για να φύγει η αιθαλομίχλη, ας πάρει ένα 3 για να βρει κουράγιο να συνεχίσει.
Υπουργός Ναυτιλίας: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Αν το υπουργείο του ήταν σκυλάδικο θα έπαιρνε 10. Αλλά είναι υπουργείο κι επειδή ο μόνος λόγος που ακούστηκε ο Μιλτιάδης ήταν για τη μάχη (όχι του Μαραθώνα, αλλά) της Πάολα, παίρνει 2 ξεγυρισμένο.
Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης: Θεόδωρος Καράογλου. Εκτός συναγωνισμού το υπουργείο αυτό αφού και να μην υπήρχε δεν θα το καταλάβαινε κανείς. Μόνο κάποιοι κομπλεξικοί Θεσσαλονικείς που θέλουν σώνει και καλά υπουργείο στη Βόρεια Ελλάδα. Παίρνει 2 για την παντελή απουσία του.
- Υπουργός Πολιτισμού: Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο «Πανάρας» στέκεται αξιοπρεπώς στη θέση του, αν και δεν υπάρχουν και πολλά να κάνει. Ας πάρει ένα 5.
Μ’ όλα αυτά φαίνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κάτω από τη βάση και δε θα γλιτώσει την γκιλοτίνα των εκλογών, αν δεν αλλάξουν μυαλά έστω και τώρα,.
=============================================================================

Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου