Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

258 ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Του Κώστα Βαξεβάνη
*********************************************
Ο κύριος Χάρης Θεοχάρης, είναι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών. Για κάποιον που έχει ικανοποιητική φαντασία, ο γενικός γραμματέας είναι υπεύθυνος την είσπραξη των φόρων. 
Για κάποιον που παρακολουθεί όσα συμβαίνουν, ο κύριος Θεοχάρης, εισπράττει με επιτυχία τους φόρους από ηλικιωμένους στα χωριά, από μισθωτούς και από χιλιάδες μικρομεσαίους που χρωστάνε στο Δημόσιο και δεν έχουν την τύχη να λέγονται Γιώργος Κουρής ή Πέτρος Κωστόπουλος. Διότι ο μικρός και ο μικρομεσαίος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ξέροντας αυτό ακριβώς, πως δεν τον λένε ούτε Κουρή ούτε Κωστόπουλο και δεν έχει την πολυτέλεια των «κατά περίπτωση ρυθμίσεων»  δίνει ό,τι έχει για να μην πάει φυλακή.
Πρόσφατα, ο κύριος Στουρνάρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το νόμο 4093/12 (άρθρο 6 β) αποφάσισαν πως  ο γενικός γραμματέας εσόδων, δηλαδή ο κύριος Θεοχάρης, μπορεί να εισπράττει bonus ως ποσοστό επί των εισπράξεων. Τον κύριο Θεοχάρη δεν τον ανάγκασε κανένας να γίνει γενικός γραμματέας. Δέχθηκε με ένα καλό μισθό, που δεν πλησιάζει καθόλου τη σύνταξη  της μαμάς του Στουρνάρα, για να μην πούμε πως φτιάχνει έτσι και το βιογραφικό του. Πόσο ηθικό λοιπόν είναι να παίρνει bonus o γραμματέας του Υπουργείου για το φορολογικό σαφάρι που θα εξακοντίσει; Πόσο ηθικό και δίκαιο είναι να επιβραβεύεται όταν κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται; Πόσο διαφέρει αυτό από το επίδομα που έπαιρναν οι υπάλληλοι για να προσέρχονται έγκαιρα στη δουλειά τους; Πόσο άθλιο είναι να υπηρετείς σε κυβερνητικές θέσεις, να παίρνεις αποφάσεις που οδηγούν τους άλλους στην ανέχεια γεμίζοντας την ίδια ώρα την δικιά σου κοιλιά και τσέπη; Δεν πρόκειται για ιδεολογικό φιλελευθερισμό, αλλά για απλή ξεδιαντροπιά.
Αυτή είναι η μια πλευρά του αξιακού και πολιτικού τους νομίσματος. Η άλλη είναι χειρότερη. Την ώρα που αυτοχρηματίζονται  με μίζες - φοροσαφάρι πάνω στις πλάτες των εξαθλιωμένων, δεν ακουμπούν το δικό τους σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς. Η Εφημερίδα των Συντακτών, με ένα ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή, αποκάλυψε πως στο ΣΔΟΕ υπάρχουν 65 CDs  με λίστες τύπου Λαγκάρντ. Όχι μόνο υπάρχουν, αλλά ήδη διαμορφώνουν ένα τεράστιο σκάνδαλο ατιμωρησίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα CDs αυτά έφτασαν από τις Τράπεζες στο ΣΔΟΕ γύρω στον Απρίλιο του 2012. Περιλαμβάνουν ονόματα καταθετών, που έβγαλαν σε λογαριασμούς του εξωτερικού από το 2000 έως το 2012, τουλάχιστον 300.000 ανά έτος. Δηλαδή πέρα από τις νόμιμες καταθέσεις μιλάμε πιθανώς για το μαύρο χρήμα του χρηματιστηρίου και του πάρτι των Ολυμπιακών. Τα CDs  αυτά δεν ανοίχτηκαν καν από το ΣΔΟΕ και παραδόθηκαν πρόσφατα στην ομάδα των Οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου, Γαληνού Μπρη και Γιάννη Δραγάτση δύο ολόκληρα χρόνια μετά. Σας θυμίζει κάτι;
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς τα CDs αυτά πρέπει αναλογικά να περιέχουν γύρω στις 258 λίστες σαν αυτή της Λαγκάρντ, δηλαδή 500.000 λογαριασμούς. Οι εισαγγελείς παρουσιάζουν πλήρη αδυναμία να επεξεργαστούν και να ελέγξουν αυτά τα ονόματα, αφού χρειάζεται σύνδεση με το σύστημα ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών και μια ομάδα ερευνητών που θα ξεκινήσει τον έλεγχο. Στο Υπουργείο των κυρίων Στουρνάρα και Θεοχάρη, έχει φτάσει απ όσο ξέρουμε αίτημα για να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα, να ξεκινήσουν οι έλεγχοι και να εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.
Όπως ίσως υποψιάζεστε, η ομάδα των εισαγγελέων δεν έχει πάρει ούτε ομάδα, ούτε απάντηση. Ως απάντηση βεβαίως μπορεί κάποιος να εκλάβει, την απόφαση να παίρνει bonus ο κύριος Θεοχάρης στο πετυχημένο του κυνήγι. Όχι πάντως απέναντι σε διαπλεκόμενους φοροφυγάδες που κρύβονται στις 258 λίστες.
=============================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου