Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ: ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΚΡΥΠΤΕΙΑ κ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ 




Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα από την σύλληψη των πρωτοπαλίκαρων της Χρυσής Αυγής βγήκαν στην επιφάνεια οι αναφορές που είχε κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης σε ένα σκοτεινό και δολοφονικό έθιμο της Αρχαίας Σπάρτης, την κρυπτεία. Οι ιστορικοί ερευνητές μας δίνουν την πληροφορία ότι οι Σπαρτιάτες, εντάσσοντας την κρυπτεία ως δοκιμασία ενηλικίωσης των νεαρών Σπαρτιατών στο πλαίσιο της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης,  επιτύγχαναν ταυτόχρονα δύο σκοπούς. Πρώτον τον έλεγχο του υπερπληθυσμού των ειλώτων και δεύτερον  την εξολόθρευση των ικανοτέρων και εν δυνάμει αρχηγών τους σε ενδεχόμενη εξέγερση.  Ανατρέχοντας στην αρχαία Ελληνική γραμματεία βρίσκουμε δύο πηγές για την σπαρτιατική κρυπτεία. Η μία είναι ένα απόσπασμα από τους «Νόμους» του Πλάτωνα και η άλλη το κεφάλαιο 28 από τον «Λυκούργο» του Πλούταρχου. Ο Πλούταρχος μας πληροφορεί ότι η κρυπτεία ήταν μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης των ικανότερων από τους νέους της Σπάρτης που κρύβονταν στην ύπαιθρο με ελαφρύ οπλισμό και ελάχιστη τροφή και τα βράδια έβγαιναν από τις κρυψώνες τους και δολοφονούσαν όποιον είλωτα έβρισκαν μπροστά τους. Κατά προτίμηση δε τους πιο δυνατούς και θαρραλέους.  Συγκεκριμένα ο Πλούταρχος γράφει: « Νύκτωρ δε κατιόντες εις τας οδούς των ειλώτων τον αλισκόμενον απέσφαττον. Πολλάκις δε και τους αγρούς επιπορευόμενοι τους ρωμαλεωτάτους και κρατίστους αυτών ανήρουν».
Διαβάζοντας εφημερίδα υπήρχε μια είδηση από αυτές που περνoύν στα ψιλά, ότι έγινε μια ημερίδα στις  4/7/2013 στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, όπου κλήθηκαν να την παρακολουθήσουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ. Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κος Μπαλτάκος, που τους μίλησε για την αγωγή των Σπαρτιατών και για το νέο του βιβλίο. Τι δουλειά έχει ο Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης να κάνει ιδεολογικά σεμινάρια σε εκατοντάδες άνδρες της Ελληνικής αστυνομίας είναι ένα ζητούμενο. Ας θυμηθούμε τι προανήγγειλε ο κος Μπαλτάκος,  στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού σε συζήτηση με δημοσιογράφους στη Βουλή: «είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να υποχρεωθεί να κυβερνήσει με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής».  Ουσιαστικά μίλησε για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής. Αυτά πριν πιάσει την Ν.Δ το υποκριτικό αντιναζιστικό της μένος και πριν απειληθεί ο κος Σαμαράς από τους Ευρωπαίους με απόλυση αν δεν αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή ως νεοναζιστικό μόρφωμα. Φανταστείτε το Ευρωκοινοβούλιο με τους δικούς μας ουγκάνους (μην το αλλάξεις κύριε διορθωτή) που δεν μπορούν να βάλουν τρείς λέξεις στη σειρά να βρίζουν και να απειλούν Ευρωπαίους βουλευτές.
Ο κος Μπαλτάκος έχει εκδώσει δύο βιβλία με τίτλους «Το τέλος του Εφιάλτη» και  «Ερμοκοπίδες», που παραδόξως και τα δύο επικεντρώνονται στον θεσμό της Αρχαίας Σπάρτης, την κρυπτεία. Αυτό ακριβώς ενώνει τον κο Μπαλτάκο με τον Ηλία Κασιδιάρη, η κρυπτεία. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ένας από τους ιδεολογικούς καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής, σε εκδήλωσή της στις Θερμοπύλες το 2008 -τότε η Χρυσή Αυγή ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα-  ξεκάθαρα αναφέρθηκε στον θεσμό της κρυπτείας προσδιορίζοντας  τον εχθρό και προαναγγέλλοντας τα τάγματα εφόδου. Έλεγε τότε: «Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως». 
Η διαφορά ήταν ότι η κρυπτεία της Χρυσής Αυγής δεν θα εξολόθρευε «δυνατούς και θαρραλέους είλωτες» όπως γράφει ο Πλούταρχος αλλά στην αρχή αδύναμους και ανίσχυρους μετανάστες και αργότερα αριστερούς αποποιούμενη επισήμως κάθε ευθύνη. Όλους τους μαχαιροβγάλτες, μηδέ εξαιρουμένου και του Ρουπακιά φονιά του Παύλου Φύσσα, οι πολιτικοί τους καθοδηγητές έκαναν πως ότι δεν τους ήξεραν και καμία σχέση δεν είχαν με το κόμμα τους. Με αυτή την λογική και ο Ηλίας Κασιδιάρης, όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή για τις αναφορές του στην κρυπτεία και στην οπλική φάλαγγα, απολογούμενος μίλησε για συμβολικές αναφορές αποκρύπτοντας την ιδεολογία τους και την πρακτική τους. Πολύ «λίγοι» αλλά άκρως επικίνδυνοι.

ΥΓ.1- Γ.Μιχελάκης (Ν.Δ): «Με κοινό υποψήφιο όλα τα κόμματα απέναντι από την Χρυσή Αυγή».
- Και τι είπαμε ότι θα ψηφίσει αυτός ο κοινός υποψήφιος όταν έρθουν τα νέα μέτρα;
ΥΓ.2- Σωτ.Χατζηγάκης(Ν.Δ): «Σήμερα τα σταγονίδια έχουν γίνει πλημμυρίδα».
-Και μπήκαν μέχρι του Μαξίμου.
ΥΓ.3-Ζήτησαν να παρακολουθήσουν την Κυριακάτικη λειτουργία στον Κορυδαλλό ο Μιχαλολιάκος και ο Παππάς.
- Ναι, και έψαλαν το «Χίτλερ ημών»
ΥΓ.4. Οικονομικά από το Χάρβαρντ: «Έβγαλες το Δημοτικό, έβγαλες το Γυμνάσιο και το Λύκειο, έβγαλες και το Πανεπιστήμιο. Και τώρα για να βρεις δουλειά πρέπει να βγάλεις διαβατήριο». 
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου