Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ

Μετά από μήνες τυφλής συγκυβέρνησης οι δύο κυβερνητικοί εταίροι σήμερα «χαράσσουν τις κόκκινες γραμμές ενόψει της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα» όπως αναφέρεται στο κυβερνητικό ρεπορτάζ μεγάλης μερίδας του Τύπου. Αλλά οι «κόκκινες γραμμές» δεν είναι ποτέ οι ίδιες από τότε που αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό ο Φώτης Κουβέλης.
Τα αδιέξοδα της οικονομίας, οι νέες περικοπές που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε μισθούς και συντάξεις, το επιπρόσθετο τσεκούρωμα των κοινωνικών δαπανών και των κονδυλίων για την Υγεία και την Παιδεία και η εν γένει εικόνα της χώρας που παραπέμπει περισσότερο στη Βαγδάτη μετά την Καταιγίδα της Ερήμου παρά σε ευρωπαϊκή χώρα, γραντζούνισαν το μνημονικό του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου ώστε να υπογράψουν προγραμματική συμφωνία, μήνες μετά την έναρξη της διακυβέρνησής τους.
Μέρες τώρα στήνεται σκηνικό σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, στους οποίους άπαντες αίφνης σηκώνουν μπαϊράκι και διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα γίνουν δεκτά νέα μέτρα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απόντος του Μάκη Βορίδη, ξέθαψε το τόμαχοκ του πολέμου και απειλεί όποιον επιχειρήσει να επιδεινώσει την οικονομική δυσπραγία τούτου του δύσμοιρου λαού.
Η υλοποίηση των υπογεγραμμένων από τα μνημόνια μέτρων είναι δεδομένη, όσο δεδομένη και νομοτελειακή είναι και η απέλπιδα προσπάθεια των συγκυβερνώντων να χρυσώσουν το χάπι, κάνοντας λόγο για παλιά, κάθετα, διαγώνια, εντός εκτός και επί τα αυτά αλλά, προς θεού ποτέ οριζόντια μέτρα. Λες και ενδιαφέρει πλέον κάποιον η φορά του μαχαιριού.
Υπάρχει ωστόσο και μία άλλη παράμετρος που οδήγησε στη σημερινή συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών και το όψιμο ενδιαφέρον για υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας. Το Μέγαρο Μαξίμου χθες παρείχε – για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μετά και τη λίστα Λαγκάρντ – κάλυψη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και τις αμαρτωλές συμβάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής αναμένεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως όλα δείχνουν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και πιθανότατα και η ΔΗΜΑΡ θα συναινέσει στη σύσταση Εξεταστικής. Με λίγα λόγια η τύχη του Βενιζέλου κρέμεται από μία λεπτή κλωστή που κρατά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ – ειρωνεία και αυτή, να κρατά τέτοιο πολιτικό βάρος.
Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι μεγάλη μερίδα της ΝΔ απορρίπτει μετά βδελυγμίας μία δεύτερη επιχείρηση διάσωσής του, όπως βέβαια και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ξέρει ότι αν παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η διακυβέρνησή του πάει περίπατο. Με λίγα λόγια μιλάμε για ένα πολιτικό deja vu. Το αν θα συμμορφωθούν με τη γραμμή στήριξης οι βουλευτές της ΝΔ είναι κάτι που θα αποδειχθεί σύντομα. Μετά τη χθεσινή στήριξη λοιπόν του Σίμου Κεδίκογλου, η οποία έχοντας νωπές τις προ έτους αντιπολιτευτικές κορώνες του Γ. Μιχελάκη για σκάνδαλο μεγατόνων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά διασύρει τη ΝΔ, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί όντως συναντώνται για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας. Για τα ανταλλάγματα της υποβρύχιας στήριξης.

 ΠΗΓΗ:"Το Κουτί της Πανδώρας"

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου