Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΣΤΑΘΗΣ:ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ, ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Καραμανλή! Αυτήν τη φορά δεν μίλησε η σιωπή του. Αλλωστε, ο άλλοτε σιωπηλός Κιγκινάτος της Ραφήνας έχει σπάσει τη σιωπή του τόσες φορές τελευταίως για να υποστηρίξει την πορεία του κ. Σαμαρά προς την γκιλοτίνα της Ντόρας (ή το τσεκούρι του κ.Βορίδη αν προτιμάτε), ώστε στο τέλος θα αρχίσει το έθνος να «ακούει φωνές».

«Εθνική καταστροφή» προβλέπει ο κ. Καραμανλής, αν αυτοί που έχουν πει «ναι» στο Μνημόνιο δεν το ξαναπούν.

Στο καφενείο που συχνάζουμε διάφοροι άνεργοι, άρρωστοι δίχως φάρμακα και συνταξιούχοι δίχως σύνταξη, δεν θα παίρναμε αυτήν τη δήλωση στα σοβαρά, αν μόλις δύο μέρες πριν δεν είχε κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Πάγκαλος, ρίχνοντας κι αυτός το «ειδικό του βάρος» στις εθνικές μας καταστροφές,
όπως η νίλα του 1897 και η καταστροφή του 1922.

«Λέτε να 'ναι τόσο άσχημα τα πράγματα, ρε παιδιά;», ρώτησε ο ανέμελος ετοιμοθάνατος της παρέας, «τότε να μην πάμε απόψε να κλέψουμε φάρμακα για πάρτη μου, θα 'ταν εγωιστικό», συμπλήρωσε.
«Στις πόσες αυτοκτονίες παθαίνουμε εθνική καταστροφή, ρε παιδιά;», ρώτησα κι εγώ, αλλά κανείς δεν φάνηκε να μου δίνει σημασία.

Λίγοι οι θαμώνες απόψε στο καφενείο και η «δηλωτή» παρατημένη στη μέση, μοιάζουμε όλοι λίγο με χλωμή καρικατούρα των «Μοιραίων» του Βάρναλη, πενήντα χρόνια μετά.

Καφενείον «Η Ανάπτυξη» (πρώην «Η Ωραία Ελλάς»).

Απόψε νοιώθω κάπως παράξενα, σαν να μη ζει πια κανείς Πασόκιος ανάμεσα μας - θα ήταν τέλος εποχής αλλά δεν είναι! Οταν ο εθνάρχης τζούνιορ προβλέπει«εθνική καταστροφή», κάτι με τραβάει απ' το μανίκι πίσω στον ασφαλή μου δικομματισμό, στην«ιδρυματική» μου μιζέρια.

Βγαίνω στην πόρτα του καφενείου, εσπερινό αεράκι διατρέχει την πόλη, το μάτι μου ψάχνει για ηλεκτρικούς πιτσιρικάδες.

Κβαντικές, ως φαίνεται, οι αρμονίες τους, δεν τις πιάνω. Επιστρέφω στους φίλους μου να θρηνήσουμε εκ νέου την Αλωση της Μιλήτου, «ποιος κάνει χαρτιά, ρε παιδιά;», ρωτάω...

•Ακουσε με το ευήκοον ους του (λόγω ενασχόλησης) το Κόμμα των Κυνηγών το κάλεσμα Σαμαρά για πανστρατιά και δήλωσε υποστήριξη στη Ν.Δ.

Αρχίζει η κυνηγετική περίοδος (το κυνήγι της Ντόρας επιτρέπεται); Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, θα είναι αργά (για τον Αντωνάκη).
•    Κι άλλη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέβαλε την Κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων. Μπήκε καλοκαιράκι κι είναι τα ανάκτορα κλειστά.

•    Ακόμα και «τι ώρα είναι;» να ρωτήσουν την Αλέκα, «ο Τσίπρας φταίει!», απαντάει η γραμματέας του ΚΚΕ.

Πάντως, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν (έχουμε) παράπονο, μπορεί το ΚΚΕ να μην έστερξε στην έκκληση για κοινή δράση με τον ΣΥΡΙΖΑ, του έστειλε όμως, με την πολιτική του, πεσκέσι τους μισούς ψηφοφόρουςτου!

Μπράβο, Αλέκα! Μεγάλη επιτυχία...
•    Προ ημερών, ο Οίκος Φιτς υποβάθμισε την Ιαπωνία. Ακόμα η χώρα δεν έχει εξέλθει απ' το νόμισμα της.

Εκφράζονται υπόνοιεςότι ο ΣΥΡΙΖΑ Ιαπωνίας έχει πιάσει τον ισπανικό ταύρο απ' τα κέρατα και κλονίζει τη θεωρία του χάους «μέσα στο κεφάλι» της Μέρκελ...

Μύλος.

Εδώ ο κόσμος χάνεται, κινδυνεύει η Ευρώπη να γυρίσει τ' ανάποδα και να φύγει ο Ολάντ απ' τηΛεγεώνα των Ξένων που επιχειρεί μαζί με τη Βέρμαχτ στο Αφγανιστάν

και η Μέρκελ τα 'χει στυλώσει!
Επιμένει για Επίτροπο στην Ελλάδα! Και μάλιστα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εκλογών. Θέλει δηλαδή να βάλει Γκαουλάιτερ στον σβέρκο του κ. Σαμαρ..., με συγχωρείτε, του  κ. Λαφαζάνη!

Δεν ξέρει τι την περιμένει!

Πάντως, όλη αυτή η επιμονή της οϋ-μπεργκρουπενφύρερ Μέρκελ μού θυμίζει τον τρόπο που περιγράφει ο Εριχ Μαρία Ρεμάρκτον γερμανικό σχολαστικισμό στο «Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο».

Ανθρωποι στενόκαρδοι, ρηχόμυαλοι, με βραχείς ορίζοντες. Κόνικλοι που γίνονται λοχίες...


========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου