Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ: ΔΗΜ.ΑΡ-ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"-30/6/2012


Τα κόμματα της νέας συγκυβέρνησης μας χρωστούν μια εξήγηση και πρέπει να μας απαντήσουν στο παρακάτω ερώτημα:
Γιατί έγινε τώρα κυβέρνηση και όχι στις 6 Μαΐου;
Οι βουλευτικές τους έδρες στις 6 Μαΐου αρκούσαν για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης  (ΝΔ, Πασόκ, ΔΗΜ.ΑΡ),  όπως και τώρα.
Τι άλλαξε;
Η Ν.Δ στις δεύτερες εκλογές υπερενισχύθηκε, με αποτέλεσμα να ηγεμονεύσει του σημερινού κυβερνητικού σχήματος και να έχει το πάνω χέρι όχι μόνο αριθμητικά αλλά και πολιτικά. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ από το 17% έφτασε στο 27% και από 52 στους 71 βουλευτές. Αυτό επεδίωκαν;
Η ΔΗΜ.ΑΡ και το Πασόκ, όσο και αν προσπάθησαν να διαφοροποιηθούν, στην πράξη είχαν κοινή πολιτική γραμμή.
Θυμίζω:1) Στις 7 Μαΐου επέλεξαν την ίδια πολιτική θέση: «Δεν συμμετέχω στην κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ».  Η στάση αυτή για το Πασόκ είναι απόλυτα κατανοητή και αναμενόμενη. Η συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί για αυτό σανίδα πολιτικής σωτηρίας. Η στάση όμως της ΔΗΜ.ΑΡ, να επιμένει να εμπλέξει στη διακυβέρνηση της χώρας αντιμνημονιακά κόμματα, είναι ακατανόητη. Όταν έφυγε η Ανανεωτική Πτέρυγα (σημερινή ΔΗΜ.ΑΡ) από τον Συνασπισμό, όλοι έλεγαν ότι αργά ή γρήγορα θα συνεργαστούν με το Πασόκ. Τελικά κατέρριψαν  κάθε πρόβλεψη. Συνεργάστηκαν απ’ ευθείας με τη Ν.Δ και μάλιστα χωρίς η νέα κυβέρνηση να έχει ανάγκη τις 17 έδρες της.
2) Κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ οι βουλευτικές έδρες Ν.Δ, Πασόκ, ΔΗΜ.ΑΡ έβγαζαν κυβέρνηση και τότε.  Και επιτέλους το «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» δεν καλύπτει πολιτικές ανευθυνότητες
3) Έκαναν μονομέτωπο αγώνα στην προεκλογική περίοδο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν και οι δύο στα ίδια περίπου ποσοστά, να ενισχύσουν κατά 10 μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ και το χειρότερο να δώσουν την πρωτιά στη Ν.Δ. Αυτό, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, σε ένα μεγάλο βαθμό τους ανακούφισε, αφού ο συγκρουσιακός ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε στην κυβέρνηση δίνοντας ανάσα στην Ευρώπη των αγορών αλλά και στις αγορές του κόσμου, στους τοκογλύφους των εθνών, αλλά και στα έθνη των τοκογλύφων.
4) Μπήκαν στην κυβέρνηση Σαμαρά με τους ίδιους ακριβώς όρους. Στήριξη και συμμετοχή όχι με πολιτικό προσωπικό πρώτης γραμμής αλλά με στελέχη που δεν σηματοδοτούν φανερά τον πολιτικό τους χώρο.
Με δεδομένο ότι το Πασόκ βαδίζει σε διαδικασία επανίδρυσης, αναγκαστικά και λόγω χρεών, πράγμα που σημαίνει αλλαγή ονόματος, αλλαγή συμβόλου και προφανώς ΑΦΜ (το ποιος θα κρατήσει τον παλιό ΑΦΜ με τα τεράστια χρέη στις τράπεζες είναι ζητούμενο),  η ΔΗΜ.ΑΡ του Κουβέλη έχει ήδη ανοίξει το δικό της κυβερνητικό μαγαζάκι παραδίπλα του, έτοιμο να υποδεχτεί τους συγκεκριμένους πελάτες. Άλλωστε πολλοί από το βαθύ Πασόκ στην τελευταία αναμέτρηση έκαναν μια εκλογική στάση στη ΔΗΜ.ΑΡ και αρκετοί από αυτούς θα μονιμοποιηθούν στην εκλογική της βάση. Με άλλα λόγια η ΔΗΜ.ΑΡ απευθύνεται κυρίως στο συμπαγές εκείνο τμήμα του Ελληνικού λαού που επιμένει παρ’ όλα αυτά να ψηφίζει Πασόκ. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ δεν τοποθετούνται πολιτικά αλλά σε καθαρή Αντι-ΣΥΡΙΖΑ βάση θυμίζοντας στελέχη του παλιού κακού Πασόκ. Μαργαρίτης και Ψαριανός πρωτοστατούν, με τον δεύτερο να εξελίσσεται σε Πάγκαλο της ΔΗΜ.ΑΡ.
Ελπίζω η πολιτική της μετάλλαξη και η αναμενόμενη κυβερνητική φθορά της να μην την αναγκάσει να γίνει το νέο Πασόκ αλλάζοντας ακόμη και τον τίτλο της.

ΥΓ.1- Το ΚΚΕ, αρνούμενο να μολυνθεί από την Ιστορία, συνετρίβη. Ο Ελληνικός λαός άκουσε την Κα Παπαρήγα και διόρθωσε την ψήφο του. To έφερε από το 8, 50% στο 4, 50%.  Φιλότιμο στην  ηγεσία του ΚΚΕ υπάρχει; Διαλέξτε. Ή πολιτική γραμμή θα αλλάξετε ή λαό.
ΥΓ.2-  ΠΑΣΟΚ 12,28%. Πανωλεθρίαμβος.
ΥΓ.3- Ευάγγελος Βενιζέλος: «Το Πασόκ είναι το συνεργείο διάσωσης της χώρας».
Επισκευαί «Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ». Καινουργή – μεταχειρισμένα.
ΥΓ.4- Ζήτησε το Υπουργείο των Οικονομικών από τον Νικόλα τον Άσιμο να κλείσει τα βιβλία του. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος πως τους ξέφυγε;

========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου