Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΣΤΑΘΗΣ:ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Η τρέλα του Χρέους.
Με εργαλείο το Χρέος, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά υπό άμεση Κατοχή, τη ευγενή φροντίδι του Γιωργάκη, του Παπακωνσταντίνου και του Μπενύτο.

Το Χρέος!
Για το οποίον ωρύεται η Αγία Γερμανία, 

το Χρέος, οι νέες πάντσερ ντιβιζιόν των Τόκων, 
το Χρέος, υπό τη σκιάν του οποίου και τη φοβέρα καλούμεθα
να ψηφίσουμε αύριο. Ποιους αυτούς που το δημιούργησαν. Αυτούς τους ίδιους που το επαύξησαν, αυτούς που διαγκωνίζονται ποιος θα το διαχειρισθεί αύριο καλύτερα (για τους Τοκογλύφους και χειρότερα για μας).




Τι είναι όμως το Χρέος;
Πόσα χρωστάει η Γερμανία; Κάτι ψιλά!
Απλώς: δύο τρισεκατομμύρια ευρώ
(πάντα σύμφωνο με τη Γιούροστατ). Απλώς έχει το μεγαλύτερο Χρέος στην Ευρωζώνη και την Ενωση, με δεύτερη την Ιταλία (1,9 τρισ. €) και τρίτη τη Γαλλία (1,7 τρισ. €).
Ναι, θα πουν οι απολογητές του Μνημονίου, μπορεί η Γερμανία να χρωστάει και της Μιχαλούς αλλά είναι μια ισχυρή οικονομία, το ΑΕΠ της δεν παίζεται!
Τρίχες!
Το Χρέος της Γερμανίας ήταν το 67,6% του ΑΕΠ το 2006. Ήταν το 64, 9% του ΑΕΠ το 2007, στο 74% του ΑΕΠ το 2009 και ανέβηκε στο ιλιγγιώδες, σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια, 81,2%του ΑΕΠ το 2011.

Με έναν λόγο η Γερμανία θα έπρεπε στα έξι αυτά χρόνια να έχει αποβληθεί απ' την Ευρωζώνη έξι φορές, διότι για ούτε μια χρονιά κατόρθωσε να κρατήσει το Χρέος της κάτω απ' το 60% του ΑΕΠ, καθώς η ίδια και οι συνεταίροι της εθέσπισαν.
Άρα για ποιο Χρέος μιλάμε λοιπόν;
Των ισχυρών; Για αυτό δεν μιλάει κανείς και πριν απ' όλους οι ψοφοδεείς δικοί μας γραικύλοι που «διαπραγματεύθηκαν» μόνον πόσο πιο βαθιά στον τάφο της θα έχωναν τη χώρα. 
Το Χρέος είναι όπλο.
Είναι το Εργαλείο των Δυνατών για να αιχμαλωτίζουν μια χώρα, να γυρίζουν τον λαό της πίσω στην εποχή των κολίγων και να του αφαιρούν στο εξής τον πλούτο απ' την πηγή, την ώρα που παράγεται. Απλό! το βλέπετε παντού γύρω σας.

Υπάρχει λύση;
Υπάρχει! Το Χρέος όπως τα πάντα όλα, είναι διαπραγματεύσιμο. Ακόμα κι αυτοί που λένε ότι είναι αδιαπραγμάτευτο, ότι η χώρα έχει βάλει την υπογραφή της (την υπογραφή τους) κι άλλα μπλα μπλα εν όψει εκλογών, τώρα λένε ότι θα... επαναδιαπραγματευθούν.
Τους πιστεύει κανείς;



Οχι!
Μόνον τα παπαγαλάκια τους κάνουν ότι τους πιστεύουν.
Η ουσία όμως είναι αλλού.
Το Χρέος είναι διαπραγματεύσιμο έως καταργήσεως. 





Η Γερμανία διαπραγματεύθηκε το Χρέος της το 1953. Και με την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα το διαπραγματευθεί το 2012.Και με τη Γερμανία.

Έχουμε τους εθνικούς πόρους για να αντέξουμε αυτήν τη διαπραγμάτευση. Και κυρίως έχουμε τον ελληνικό λαό, ο οποίος μπορεί να προστατεύσει και τον πλούτο που παράγει και τη χώρα που του εδόθη.

Εγώ, ο ψηφοφόρος
Το μικρότερο κακό που κάνει η προπαγάνδα είναι η παραπληροφόρηση και η αποπληροφόρηση. Το κυρίως κακό είναι ότι δημιουργεί ένα ψευδές πλαίσιο μέσα στο οποίον ακρωτηριάζεται, διαστρέφεται και συχνά μεταμορφίζεται η πραγματικότης.

Όμως, το κυριότατο κακό που κάνει η προπαγάνδα είναι ότι εν τέλει διαμορφώνει τον τρόπο που σκεφτόμαστε - έναν τρόπο, στις μέρες μας εν πολλοίς μιντιακό.
Διά της επαναλήψεως δεν διαμορφώνονται μόνον στερεότυπα που καταλήγουν να μας φαίνονται αυτονόητα, αλλά και σκέψεις που μας φαίνονται δικές μας, ενώ είναι απλώς αναπαραγωγή των μιντιακών κλισέ.

Σαν να μας έχουν εμφυτεύσει τσιπάκια στο μυαλό, σκέψεις που νομίζουμε πρωτογενείς είναι απλώς συμβατές (στην πραγματικότητα υποταγμένες) στον κυρίαρχο τρόπο σκέψης.

Έτσι εξηγείται και η αποτελεσματικότης της ρητορικής των κομμάτων του δικομματισμού. Ενώ συνήθως λένε παράλογα πράγματα, μας φαίνονται λογικά.

Για αυτό, και η ενδεχομένως λογική (εκ)λογική αντίδραση του λαού σ' αυτές τις εκλογές θα τους φανεί παράλογη - ποιων; εκείνων που -έξις δευτέρα φύσις- έχουν πιστέψει πια και οι ίδιοι τα ψέματα που μας αραδιάζουν...


========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου