Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δ.ΧΡΗΣΤΟΥ:Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ούτε μεγαλοπιάνομαι, ούτε τα βλέπω όλα εύκολα, ενθουσιασμένος από το ρεύμα που έχει στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να το κάνουμε όμως εδώ έχουμε την εκκίνηση για τον σχηματισμό μιας μεγάλης Αριστεράς που θέλει να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στην κοινωνία.
ΜΠΟΡΕΙ να δημιουργηθεί μεγάλη Αριστερά χωρίς το ΚΚΕ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.; Αν θεωρούμε ως ΚΚΕ την κ. Παπαρήγα και τους καρδιναλίους της ηγεσίας, αν θεωρούμε Δημοκρατική Αριστερά μόνον τον Φώτη Κουβέλη και τους συμμετέχοντες στον πρωινό καφέ της ηγεσίας αυτού του νέου κόμματος, τα πράγματα σίγουρα δεν είναι εύκολα. Όμως η κοινωνία αρχίζει να υπερβαίνει αγκυλώσεις και εμμονές και κυρίως τις ψεύτικες δικαιολογίες. Εδώ έχουμε να κάνουμε, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, με ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα που διατυπώνει την επιθυμία για μεγάλη δυνατή και ενωμένη Αριστερά γιατί νιώθει και την ανάγκη να προκύψει στον τόπο μια μεγάλη κυβερνητική αλλαγή, ανατροπή του φαύλου και αμαρτωλού πολιτικού κατεστημένου απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγέννηση της πατρίδας μας. Αυτό το λαϊκό ρεύμα που εκδηλώνεται σε όλη τη χώρα δεν είναι εύκολο να ανακοπεί όσα κόλπα και τρομοκρατικούς εκβιασμούς και αν έχει επιστρατεύσει το σύστημα και οι υπηρέτες του.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ της Αριστεράς δεν είναι μόνο ή πρωτίστως υπόθεση ηγεσιών. Είναι κυρίως υπόθεση της κοινωνίας που την απαιτεί και θα την αποφασίσει αυτή αν οι ηγεσίες κωφεύουν στα αιτήματα για ανάληψη ευθυνών. Η ηγεσία του Περισσού δεν υπάρχει περίπτωση να προσγειωθεί στην οδυνηρή πραγματικότητα. Με κυρίαρχο δόγμα τίποτε δεν λύνεται στον καπιταλισμό και όλα θα λυθούν στον σοσιαλισμό, κρατάει με νύχια και δόντια μια συσπείρωση οπαδών, εισπράττοντας κυρίως με ψήφους διαμαρτυρίας, θεωρώντας -πλέον- όπως και οι δυνάμεις του συστήματος, ως βασικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ! Σπέρνει το μίσος στους οπαδούς του κόμματος για οποιονδήποτε αριστερό έξω από τα... τείχη. Φτάνει και στα άκρα και σας θυμίζω την περιβόητη όσο και ανατριχιαστική δήλωση της κ. Παπαρήγα τον θερμό Δεκέμβρη του 2008 όταν είπε ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων” εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του δικομματισμού, ενθουσιάζοντας μάλιστα τόσο πολύ την κ. Φωτεινή Πιπιλή που ζήτησε το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να ανατεθεί σε στέλεχος του ΚΚΕ!! Στο ΚΚΕ όμως υπάρχουν πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον τους. Που θέλουν να ξέρουν γιατί καλούνται να σκίζονται για να αυξηθούν οι ψήφοι του κόμματος, αφού αυτό δηλώνει πως δεν θέλει ποτέ να κυβερνήσει και πως αν κάποτε αυτό γίνει, δεν θα γίνει μέσω του αστικού κοινοβουλίου. Πώς θα γίνει; Κανείς δεν τους απαντά.
ΣΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ. ακολουθούν μια παρόμοια πολιτική με το ΚΚΕ αλλά με ένα άλλο ύφος. Ένα μέρος των στελεχών της, ήταν και είναι ένθερμο με τα Μνημόνια και μάλιστα από την αρχή! Αν ήταν μέλος του κόμματος ο Πρετεντέρης, σίγουρα θα τον είχαν διαγράψει για αριστερή παρέκκλιση. Θέλουν να βρουν λύσεις εντός του Μνημονίου γιατί αυτοί λένε σέβονται τις υπογραφές της ελληνικής κυβέρνησης αγνοώντας το μεγαλύτερο πολιτικό - δημοκρατικό πραξικόπημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα από τον Γ. Παπανδρέου και το διεθνές κέντρο που τον καθοδηγούσε, με το 90% του ελληνικού λαού να λέει όχι στα Μνημόνια. Και παρότι Αριστερά Δημοκρατική, δεν ζητάει τουλάχιστον ένα δημοψήφισμα για να πάρει θέση ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Δεν έχουν συνείδηση των τεράστιων δυσκολιών της ασφυξίας που επιβάλλει το Μνημόνιο και απλά φαντάζονται ότι με κάποιες ιδέες μερεμέτια μπορεί να γίνει η μεταρρυθμιστική επανάσταση, χωρίς να συγκρουστούν με κανέναν!
Η ΕΝΟΤΗΤΑ της Αριστεράς θα γίνει και θα την υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αρκεί τα στελέχη του να νιώσουν το βάρος της ευθύνης και να τιμήσουν τις δεσμεύσεις που δίνουν στους ψηφοφόρους του Ενωτικού σχήματος. Και δεν είναι όλοι όσοι μας τιμούν αριστεροί. Δεκάδες πολίτες που έχω συναντήσει, παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. έχουν πάρει απόφαση να τιμήσουν τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα και τον πατριωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
                                                   "ΑΥΓΗ "-(2/5/2012)
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου