Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

MEGA ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ-(ΑΥΓΗ 1/6/2011)

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Mega Channel στον αριθμό όσων συμμετείχαν στη συγκέντρωση των “Αγανακτισμένων” στο Σύνταγμα και η περιορισμένη κάλυψη των συγκεντρώσεων από το κανάλι όλον αυτόν τον καιρό. Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το Mega είναι εδώ και πολύ καιρό στο στόχαστρο των κοινωνικών διαδικτυακών μέσων στην Ελλάδα.
Ενδεικτική είναι η πρόσφατη αφίσα που 
έκανε τον γύρο της ελληνικής μπλογκόσφαιρας και του χώρου των social media, η οποία ζητούσε ειρωνικά την απόδοση της εισφοράς για την ΕΡΤ στο πραγματικά κρατικό κανάλι: το Mega.



Αλλά και στο Σύνταγμα, κανάλια και τηλεαστέρες έχουν μπει στο στόχαστρο με συνθήματα όπως "Δεν θέλουμε λεφτά, δεν θέλουμε δουλειές, θέλουμε τον Σκάι να λέει παπαριές" ή "Θα τρέχεις σαν τον Κώστα τον Κεντέρη, Πρετεντέρη, Πρετεντέρη".


Οι διαμαρτυρίες λέγεται πως οξύνθηκαν όταν αφαιρέθηκε ένα βίντεο που είχε αναρτηθεί στη σελίδα του καναλιού (fanpage) στο Facebook από κάποιον χρήστη, αλλά, όπως και να έχει, η σελίδα του F/B του Mega κατακλύστηκε από μηνύματα αποδοκιμασίας σε κάθε τόνο. Η διαχείριση των υπευθύνων δεν ήταν η καλύτερη: αποφασίζοντας να διαγράφουν μαζικά όλα τα επικριτικά μηνύματα χωρίς διάκριση, έθεσαν σε συναγερμό όλα τα social media και τα προσωπικά δίκτυα. Μέχρι νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας γινόταν ο “κακός χαμός” και κάποια στιγμή το πρωί, ή πάντως πριν από τις 2 το μεσημέρι, η σελίδα είχε “πέσει”. Δεν ξέρω αν τα σχόλια επέσυραν και ειδοποιήσεις για απρέπειες στο Facebook ή αν απέσυραν τη σελίδα οι διαχειριστές του Mega (η σελίδα είναι κάτω ακόμα), το βέβαιο είναι πως το Mega πήρε μια γεύση για το κύρος των δελτίων ειδήσεών του από τον κόσμο. Σε μια κραυγαλέα παρερμηνεία των όσων συμβαίνουν, οι διαχειριστές της σελίδας παρερμήνευσαν τα “like” των χρηστών που απλώς δίνονταν για να μπορέσουν να σχολιάσουν στον “τοίχο” του fanpage! Φαίνεται πως είναι δύσκολο να κατανοήσουν στο Mega τον βαθμό της αγανάκτησης του κόσμου με την κυβερνητική / φιλομνημονιακή προπαγάνδα και δεν έχουν κατανοήσει τις πολλές και ποικίλες μεθόδους με τις οποίες οι τηλεθεατές αποκτούν φωνή στο Διαδίκτυο και μπορούν πλέον να αντιδράσουν...
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ανάλογη “επίθεση” σχολίων δέχεται και το fanpage του ΑΝΤ1. Η διαχείριση της κρίσης εκεί είναι καλύτερη, αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει για τη γνώμη των πολιτών σχετικά με την ποιότητα της τηλεοπτικής μας ενημέρωσης και την πάνδημη απόρριψη της τροϊκανής προπαγάνδας είναι και εκεί το ίδιο...



  Αναδημοσιευση απο την "Αυγή"(1/6/2011)
Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου